אובדן חוש הריח והטעם

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/07/2013 | 04:14 | מאת: רינה

שלום רב, זו הפעם השניה שזה קורה לי,(גם לפני שנה)עקב הצטננות איבדתי את חוש הריח והטעם למשך 3 חודשים,לאחר מכן הרחתי והרגשתי טעם אך עד היום זה לא כמו בעבר,יש לציין שחוש הריח אצלי היה מפותח ביותר,כעת שוב אני מצוננת,גודש באף ושוב אינני מריחה ואין לי טעם באוכל, מקווה שהפעם זה יהיה קצר יותר אך אומר את האמת זה קצת מלחיץ אותי, מה ניתן לעשות? תודה רינה

07/07/2013 | 10:52 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, עצב הריח נמצא בחלרו העלין של האף. רוב הטעמים שאנו חשים הם בעצם "ריחות" ולכן הפרעה בחוש הריח תגרום גם לתחושה של הפרעה בחוש הטעם. כשיש חסימה של האף מסיבות שונות (למשל נזלת, בצקת של הריריות, פוליפים, מחיצה עקומה ועוד) תהיה הפרעה בזרימת האויר וה"ריח" באף, ולכן תהיה תחושה של ירידה בחוש הריח. בדר"כ טיפול בסיבה לחסימה יגרום לשיפור. לעיתים נדירות תתכן פגיעה בעצב הריח שאינה הפיכה או שקשורה לממצא מוחי. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה מלאה של האף כולל הלוע האפי ולטפל בהתאם לממצאים.

07/07/2013 | 10:52 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, עצב הריח נמצא בחלרו העלין של האף. רוב הטעמים שאנו חשים הם בעצם "ריחות" ולכן הפרעה בחוש הריח תגרום גם לתחושה של הפרעה בחוש הטעם. כשיש חסימה של האף מסיבות שונות (למשל נזלת, בצקת של הריריות, פוליפים, מחיצה עקומה ועוד) תהיה הפרעה בזרימת האויר וה"ריח" באף, ולכן תהיה תחושה של ירידה בחוש הריח. בדר"כ טיפול בסיבה לחסימה יגרום לשיפור. לעיתים נדירות תתכן פגיעה בעצב הריח שאינה הפיכה או שקשורה לממצא מוחי. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה מלאה של האף כולל הלוע האפי ולטפל בהתאם לממצאים.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון