עירוי אקלסטה לאוסטופרוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/07/2019 | 08:41 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב צפיפות עצם ירודה, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול. שאלתי היא, אחרי שמקבלים הבנתי שנתיים אקלסטה, ומכיוון שאני לא מעוניינת לקבל טיפולים ביולוגיים לאחר מכן, ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איזה טיפול ממשיכים לתת לאחר שנתיים אקלסטה? במידה ולא ממשיכים לקחת טיפול אחר כך מה ההשלכות לכך? אני די חוששת מתופעות הלוואי של העירוי אקלסטה בעקרון, מה המלצתך על מנת למזער את תופעות הלוואי אם ניתן בכלל? תודה מראש לתשובותיך בברכה

שלום רב. א. ניתן לקבל אקלסטה מעבר לשנתיים, החלטה על המשך הטיפול מתקבלת בדיון עם רופא המטפל. ב. ישנן מספר תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס: אקטונל (ריבון)- כדור פעם בחודש, פוסלאן- כדור פעם בשבוע, פרוליה- זריקה פעם בחצי שנה, פורטיאו- זריקה יום-יומית. יש לדון עם רופא המטפל ולבחור את הטיפול המתאים ביותר. יתכן ולא יהיה צורך לטיפול אחר, פרט לתוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

10/07/2019 | 21:38 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה מראש על תשובתך המפורטת אך כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה עקב בעיות במערכת העיקול, ולכן בתשובתך שאחר כך אוכל לקבל את אחד מהטיפולים לאוסטופרוזיס כגון, ריבון, אקטונל, פוסלן לא יכולה להיות רלבנטית עבורי. דבר נוסף שאותו רצעיתי לציין ולא זוכרת אם ציינתי איני מעוניינת לקבל כל טיפול שהינו מחומרים הורמונליים או ביולוגיים ולכן גם הפורליה והפורטיאו מבחינתי לא יכולים להיות טובים, ולכן אני שאלתי אז מה האופציות עבורי לאחר מתן של אקלסטה במידה ואצטרך לקחת רק שנתיים ולא יותר? מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי? אנא תשובתך האדיבה. בכבוד רב ובברכה

שלום רב, אני כתבתי לך על כל האופציון הטיפוליות הקיימות. לדון באופן פרטני על כל אחת מהן ולהחליט מה יתאים לך- ניתן אך ורק בפגישה עם רופא פנים מול פנים. לגבי בעיה במערכת העיכול- לא כל בעיה מהווה הורית נגד לטיפול בתרופות אנטי-אוסטיאופורוטיות. שוב: צריך לדון עם רופא על כל אפשרות טיפולית. מה נותנים כשיש ביות במערכת העיכול, כשלא מעוניינים לקבל טיפול שהינו הורמונלי או טיפול שהינו ביולוגי?- תוסף סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגח

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס