השימוטו וויטמין D מעט נמוך

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/07/2018 | 18:05 | מאת: רועי

שלום. בן 37. מזה מספר חודשים תחושת קור. מסתובב עם לבוש חם גם בימים חמים. בנוסף לפני כ-3 חודשים ירידה פתאומית בשמיעה תחושתית עצבית באוזן שמאל, מסיבה לא ידועה. בבדיקות דם - המוגלובין תקין, ברזל, פריטין, B12 וחומצה פולית תקינים. TSH 1.3. ANTI TPO=95 - גבוה מהנורמה (עד 35). באולטרא סאונד בלוטת התריס מעט מוגדלת, הטרוגנית והיפרמית בדופלר. תמונה סונוגרפית של השימוטו. ויטמין D יצא גם מעט נמוך 17 נג/מל. שאלותי: 1. האם השימוטו עם תפקוד תריס תקין יכול לדעתך להסביר תחושת קור? 2. האם מוכרים מצבים אחרים שיכולים להסביר תחושת הקור/בדיקות נוספות שהיית משלימה? 3. האם מוכר קשר בין נוגדנים של השימוטו לירידת שמיעה פתאומית וטינטון ( האם ייתכן שקיים התהליך אוטואימוני מקביל הפוגע באוזן?) 4. מהו המינון המקובל לתיקון חסר (17) קל של ויטמין D ולכמה זמן. 5. האם לדעתך טיפול במינון גבוה של ויטמין D עשוי לעכב תהליך אוטואימוני והתפתחות תת פעילות? נתקלתי במאמר הבא - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28697689 כאן ניתן 50000 יחידות לשבוע למשך חודשיים, האם זה מינון סביר לדעתך ? תודה רבה.

שלום רב, 1.- לא 2. נא לפנות לרופא המטפל ולבצע בדיקות כלליות, ולאחר מכך הרפא ידע להסביר לך את תוצאות הבדיקות 3. לגבי סיבות לירידה בשמיעה עדיף להיוויץ ברופא אף, אוזן וגרון. 4. 1000-1200 יחב"ל ליום, תוך מעקב אחרי רמת הויטמין 5. אין הוכחות מבוססות לכך בברכה, דר ינה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס