האם יש חשש לסוכרת סוג 1

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

05/11/2020 | 13:43 | מאת: זוהר

שלום, אני בת 59. מזה שנה וחצי: דלקת מפרקים שגרונתית, תסמונת סיוגרן ואוסטאופורוזיס. מטופלת שנה וחצי בפרדניזון 5 מג, אולומיאנט מזה שבועיים, ריבון מזה שנה. בדיקת סוכר אחרונה מלפני עשרה ימים חזרה עם סוכר בדם 105. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת המגלובין מסוכרר, שאותה ביצעתי היום. אני מרגישה טעם מתוק בפה לאורך כל היום, ולאחרונה השתנה מרובה, גם בלילה, בלי יחס לכמויות השתיה. לא מרגישה פרט לזה סימנים אחרים, שקראתי שמעידים על סוכרת. גובה 166 משקל 55. 1. האם יש חשש לסוכרת סוג 1? 2. אם כן, אלו בדיקות צריך לבצע, כדי לאשש או לשלול זאת? 3. האם דחוף להיבדק, או ניתן לחכות לתורים הרגילים שלי אצל הראומטולוג (עוד חודש) / אנדוקרינולוגית (עוד שבוע)? תודה רבה!

שלום, הפורום מיועד לשאלות עבור ילדים ונוער עם סוכרת מסוג 1. יש לפנות לרופא המטפל באוכלוסיה בוגרת. ד״ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות