ציסטות לאורך הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

17/09/2015 | 00:42 | מאת: רחל

רקע: בת 65.8 ב-2.2011 RIGHT BREAST LUMPECTOMY עם טיפול קרינתי. ב- 7.2015 תפקודי כבד תקינים.CA-19-9 ו- CEAנמוכים, BILIRUBIN-TOTAL, בילירובין ישיר ולא ישיר -תקינים. ב-9.2015 ב- EUS מרקם הלבלב תקין, "מלח פלפל". צינור הלבלב תקין בקוטרו. לאורך הלבלב , בעיקר בגוף ובצואר מספר נגעים אנאקואים, מתאימים לציסטות. הגדולה, בצואר, כ- 11 ממדופן דקה, ללא נגע סולידי. רושם כי יש קשר לצינור הלבלב באחת הציסטות. CBD תקין, כיס מרה תקין, פפילה במראה אנדוסקופי תקין. לא נראו קשריות לימפה מגודלות. הממצאים מתאימים ל- SIDE BRANCH IPMN. 1.מה פירוש SIDE BRANCH IPMN ? 2.האם בדיקת MRI לבלב עם MRCP יכולה לתת תמונה ברורה יותר לגבי מהות/תכולת הציסטות ? 3.האם הציסטות יכולות להפוך לממאירות? האם צריך לעקוב אחריהן? אם כן איך מתבצע המעקב? ובאיזו תדירות ? 2.האם ציסטה שקשורה לצינור הלבלב מצביעה על תהליך ממאיר? אני מאוד מודאגת בשל עברי האונקולוגי! תודה מראש לתשובה מפורטת.

25/09/2015 | 17:28 | מאת: ד"ר ריאד חדאד

שלום ציטות בגודל כזה לארוך הלבלב הינם ממצא שפיר . המעקב - בעוד שנתיים mri לבלב + mrcp

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד