פורום גידולי לבלב וכבד

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - סרטן הכבד
פורום גידולי לבלב וכבד יעסוק בשאלות בתחום למעוניינים לשאול שאלות על הטיפול האונקולוגי והניתוחי בתחום זה. הפורום פתוח לחולים ובני משפחותיהם. .
63 הודעות
60 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד

04/02/2017 | 17:42 | מאת: ענת

אמא שלו אובחנה עם סרטן במעבר קיבה וושט עם פיזור מישני בכבד. האם בעזרת המכשיר החדש של המיקרו וויב אפשר לטפל בגרורות אלו?

שלום הטיפול במצב הזה הינו טיפול כימי ולא טיפול מקומי לכבד

28/12/2016 | 22:56 | מאת: יעקב

מה גילו של האדם המבוגר ביותר בארץ ובחו"ל שעבר ניתוח וויפל?

שלום הגיל הכרנולוגי פחות חשוב ממהמצב התפקודי של המטופל

18/08/2016 | 07:38 | מאת: ש

האם ניתן לצפות סרטן לבלב בבדיקת אולטרסאונד ?

לפעמים ניתן לזהות את גידול הלבלב ב- us בדיקת הבחירה ct בטן פרוטקול לבלב

17/08/2016 | 09:47 | מאת: שרית לו

אימי חולת בסרטן סרטן גילוי המחלה מרץ 2015. מאז טופלה בשלושה סבבים: 1. 5FU - כ 8 טיפולים 2. גמז'ר + אבקרסן - כ 30 טיפולים 3. גמז'ר + פלבוציקלייב לאחר הסבב השלישי קיבלה 5 הקרנות SBRT לאחר הסבב השני החלו בחילות והקאות במינונים נמוכים אשר גברו לאחר הסבב השלישי אשר מלווים בכאבים עזים בטבור ובוושט, חוסר תיאבון וירידה דרסטית במשקל כתוצאה מההקאות- שוקלת 46. האם יש טיפול מומלץ להפסקת הבחילות וההקאות? תזונה ממולצת? כמו כן, קיבלה הפנייה לפייט סיטי עם גליום 68 האם הבדיקה תניב תוצאות טובות יותר מסיטי או MRI?

CT פרוטוקול לבלב- ניתן תמונה מספיק טובה להמשך הטיפול

25/07/2016 | 13:14 | מאת: א

שלום תלוי למה נעשתה הבדיקה? איזה בדיקת הדמייה היתה ? תלוי בן כמה המטופל? איזה מחלות יש לו?

16/07/2016 | 16:39 | מאת: אברהם

שלום, לאישתי כאבי בטן ברום הבטן שהחלו בהדרגה לפני מספר ימים והתגברו עד לרמה בלתי נסבלת לפני יומיים, כאבים המקרינים גם לגב, כולל מספר הקאות ובחילות. אושפזה בבית החולים לפני יומיים עם סימני צהבת שהתגברו. באולטרה-סאונד נראו דרכי מרה מורחבים אך לא נראתה אבן. ממתינים כעת לבדיקת ERCP להמשך בירור בבית החולים כאשר היא עם אנטיביוטיקה ומשככי כאבים. לפני 7 שנים עברה כריתה של כיס המרה בשל חצצת מרובה ולפני כ-7 חודשים עברה כריתה מלאה של בלוטת הרוק בשל אסיניק קרצינומה כאשר מאז רק בביקורת אחת לחודש-חודשיים. שאלותיי: * התיתכן אבן בדרכי המרה גם 7 שנים לאחר כריתת כיס המרה שיכולה לתת את התסמינים הללו ? (תסמינים אופייניים לאבן בשל הגדלת דרכי המרה, צהבצ וכאבים). * האם חו"ח יכול להיות קשר למימצא הקרצינומה שהתגלה והוצא לפני 7 חודשים ? אודה לכל יעוץ וחוו"ד. תודה

שלום אכן אבנים יכולים להיות בדרכי המרה שנים ארחי כריתת כיס המרה ולגרום לתלונות כולל צהבת , חום וסמני דלקת הטיפול הינו ercp לא נראה לי שיש קשר למלת בלוטת הרוק

14/07/2016 | 12:10 | מאת: זיוה

שלום ד"ר .האם אפשר להוציא בניתוח גרורה סרטנית בגודל 3 סמ מהתרסריון ?? יש לי סרטן הכליה עם גרורות בכבד ובלבלב. בתודה מראש

שלום בשלב זה נראה שהטיפול אינו כירורגי אלא המשך יעוץ וטיפול אונקולוגי

כאמור בכותרת מדגים קליטה פטולוגית בעוצמה 3.6. נשאית BRCA2 חליטי פעמיים בסרטן שד, עברתי מסטטקטומי וכן כריתת רחם ושחלות. מה זה יכול להיות ומה הצעד הבא שצריך לעשות? תודה ויום טוב

שלום באיזה בדיקת ההדמיה הןפיע הנגע הזה צריך השואה לבדיקות ההדמיה מהעבר

14/05/2016 | 17:07 | מאת: יוסי

בבדיקת פד סינטי הגידול לא עם סטומוסטטין זה אומר לא גידול אנדוקריני, הגידול בערך 6 סמ גדל הערך ב2 סמ בשנה וחצי ללא גרורות ,האם יכול להתפתח לממאיר כמו שאמרו בביופסיה ועדיין לא תפתח כבר שנה וחצי רק גדל קצת,והאם בגלל הגודל הוא גם יכול לגרום נזק בלי גרורות אלא לחסום איברים,האם תוכלת החיים יכולה להיות ממושכת בלי טיפול???

ממצא בלבלב שהולך וגדל ומגיע ל -6 סמ צריך ניתוח לכריתתו

ד"ר שלום רב, מבקשת להתיעץ: לאימי בת 86 נימצא בסיטי בטן ואגן: גידול של הלבלב ופיזור מישני נרחב לכבד, כמו כן פגם מילוי בעורק סיגמנטארי ואחד בתת סיכמנטרי , קישרית ב RML וב RLL מוארכת בקוטר של 8 מ"מ. קישרית זעירה ב LUL בקוטר 3 מ"מ. בקע סרעפתי מכיל קיבה השלד הגרמי, רקמות רכות ובטן עליונה ללא ממצא גס. כמו כן PE מימין, קישריות בריאות שיתכן ומיצגות פיזור מישני. החלה טיפול בCLEXAN. יש לציין שהכל החל בירידה במישקל, כאבי גב חזקים וחוסר תיאבון, שכחה לסירוגין. בבדיקות מעבדה נימצאו תיפקודי כבד גבוהים, סוכר 130 .שאר הבדיקות דם בגדר הנורמה. יש לציין שאימי אינה נוטלת תרופות באופן קבוע , ופרט לממצאים הללו ועבר של למעלה מ30 שנה בה חלתה בסרטן השד שכללה כריתה כולל בלוטות ומעקב – הכל היה בסדר עד לאחרונה(כפי שהצגת). הסרטן בלבלב הוא בגוף הלבלב. קראתי המון חומר בנושא והבנתי שהפרוגנוזה אינה טובה, ובכל זאת מבקשת לשאול מה היית ממליץ לנו להמשך טיפול? האם נכון כירורגיה?האם נכון כימוטרפיה? האם נכון טיפול פאליאטיבי? מה היית ממליץ לנו? אנו רוצים את הכי טוב בשבילה ונאלמים דום. חיכינו המון זמן עד לסיטי ואחר כך עד לקבלת פיענוח. אנא יעץ לנו- בברכה יערה7

היי מומלץ התייעצות עם אונקולוג של מערכת העיכול

23/04/2016 | 10:25 | מאת: יוסי

מה קורה אם לא מוציאים גידול אנדוקריני כמה זמן עד שמתפתח לממאיר???? ואולי לא ?? האם חייבים להוציא

מעל 2 סמ מומךץ כריתה

21/04/2016 | 19:29 | מאת: יוסי

האם גידול אנדוקריני בלבלב הוא הרע במיעוטו והאם אפשר לחיות איתו או שהוא הופך לממאיר הגידול בגודל 7.8 סמ ,אבל לא שלח שום גרורות כבר מעל שנה ?????

שלום יוסי גידול נוריאנדוקריני ישלו התנהגות יותר טובה מגידול ממאיר של הלבלב מסוג אדינוקרצינומה תמיד יש לשקול הוצאת הגוש לאחר בירור מתאים

23/04/2016 | 10:17 | מאת: יוסי

ואם לא מוציאים את הגידול בגלל שהניתוח הוא קשה מאד????? מה קורה לרוב???

17/03/2016 | 19:52 | מאת: רפי

בבדיקת mri נמצאה האדרה בגודל של 1.5 סמ בראש הלבלב. לעומת זאת בבדיקת pet ct לא היתה תגובה לחומר בלבלב ונמצא שהלבלב תקין. כיצד ניתן להסביר את התוצאות השונות?

שלום ה-mri בנגעים בלבלב הינו יותר טוב מאשר בדיקת pet יש לפנות להתייעצות כירורגית / גסטרואנטרטלטגית

22/03/2016 | 20:43 | מאת: רפי

ב eus נמסר כי מדובר בגידול על התריסריון ולא על הלבלב(תודה לאל).יחד עם זאת זה נראה להם gist ולקחו ביופסיה. האונקולוג חושב שצריך לנתח בכל מקרה מה אתה חושב?

15/03/2016 | 20:55 | מאת: רפי

האם מוקד האדרתי שנתגלה ב mri. יכול להתגלות כציסטה שפירה ב eus למרות האדרה ב mri?

הממצאים יכולים להיות גם ציסטיים ב-eus

12/03/2016 | 20:51 | מאת: ענת

באורוגרפיה סי טי שנערכה בגלל דלקת בדרכי השתן נמצא כי :"הלבלב מגושם באזור של הגוף,בדומה לבדיקה הקודמת, קרוב לוודאי מדובר במבנה של הלבלב . ללא עדות למסות בלבלב , צינור הווירסונג מעט מודגש ,אינו מורחב " . אני בת 61, בריאה בדרך כלל, וגם סובלת לאחרונה מהגב התחתון. ( בבדיקה : שינויים ניווניים בעמוד השדרה ) . האם הגב מושפע מהלבלב ?מה המשמעות לגבי ממצא הלבלב ? אני מאוד מודאגת . האם עליי להמשיך ולבדוק את עניין הלבלב ? תודה מראש

שלום עצם העובדה שהממצא לש שוינוי מבדיקה קודמת מרגיע יש מקום לבצע ct בטן םרוטוקול לבלב

11/03/2016 | 18:28 | מאת: רפי

דר שלום רב אני בן 56 בבדיקת mri נתגלה מוקד האדרתי בגודל 1 סמ לאורך 1.5 באספקט אחורי תחתון של ראש הלבלב סמוך לפפילה. בעבר הלא רחוק כריתה של ערמונית ו gist מהקיבה . א. האם סביר להניח שמדובר בגידול סרטני גם בלבלב או שסביר להניח שלא? ב. במידה ומדובר בציסטה האם ניתן לחיות איתה חיים מלאים ללא ניתוח ג.במידה ומדובר בסרטן .האם כריתתנו יכולה להספיק מבלי להשתמש בתרופות כימיות בעתיד? אודה מראש על תשובותיך המלומדות

המשך בירור עי eus התייעצוצ כירורגית / גסטרו

03/01/2016 | 13:24 | מאת: עדינה

שלום שמי עדינה , לאבא שלי כבן 55 התגלה לפני כחצי שנה גידול ממאיר בראש הלבלב, בתחילה היה אמור לעשות וויפל לכריתת הלבלב אך בבדיקת סיטי אחרונה נקבע כיום לפני הניתוח שהגידול התפשט ולא ניתן לנתח. אלא להתחיל בטיפול כימותרפי במטרה לצור נסיגה של הגידול ולנתח בעתיד, בתקווה.. כבר חודשיים שהוא מטופל כימותרפי אך עקב חולשה הוחלף מתווה הטיפול וכרגע הוא עושה טיפול חד יומי של גמזר. מצבו הכללי ירוד וחלש מאוד והוא לא מפסיק לרדת במשקל .. האם יש איזה משהו שניתן לעשות במצב כזה ? בכדי להאריך את תוחלת החיים? אשמח למענה תודה!

שלום גידול בראש הלבלב שהתקדם מקומית ומעקב את כלי הדם שמאחורי הלבלב ההמלצה הינה טיפול כימי עמ לגרום לנסיגה של הגידול ולאפשר ניתוח. זאת הדרך הטובה ביותר

04/01/2016 | 10:42 | מאת: עדינה

תודה. למיטב הבנתי גידול בלבלב הינו גידול קטלני, הרופאים אומרים כי מצבו קשה. שכחתי לציין קודם אך בנוסף יש לו סוכרת כבר שנים, מה שבד"כ קורה אחרי גילוי גידול בלבלב/ביצוע וויפל. מהם סיכויי הריפוי/החלמה מלאה במצב שכזה?

שלום הבעיה בטיפולים כאלה שלפעמים צריך להפסיק או להחליף עקב תופעות לואי ולתת טיפול יותר קל מבחינת תןפעות הלואי.

01/01/2016 | 11:19 | מאת: ליאור

שלום ד"ר ,אני בן 45 בריא ,אימי חלתה בסרטן הלבלב בגיל 82 ונפטרה לפני חצי שנה ,אבא של אמי גם הוא חלה ונפטר מסרטן הלבלב בגיל 61 , בצד של אמא האחיין נפטר מסרטן הושט בגיל 59 והאחיינית מסרטן המעי בגיל 47 שניהם ילדים של אותה אחות של אמא ,לאחר יעוץ גנטי הומלץ לי לבצע בבדיקת מעקב לגילוי מוקדם ע"י EUS כל שנה ובנוסף קולונסקופיה וגסטרופיה כל 2-3 שנים,הגסטרולוג שביקרתי אצלו טען שבדיקת EUS כל שנה לא מקובלת בעולם רק במסגרת מחקר ,הוא אמר שכל שנה יתן לי במקום EUS בדיקת אולטראסאונד בטן ובנוסף בדיקת דם עם מרקרים לסרטן הלבלב ואם יתגלה משהו חריג אז ישלח אותי ל EUS ,האם בשבילי למעקב בסרטן הלבלב לאור הסרטנים במשפחה ,יספיק אולטראסאונד ובדיקת דם כל שנה כתחליף ל EUS ? האם ב EUS יש סכנות גדולות מאשר בקולונסקופיה או בגסטרופיה ?

שלום us רגיל אינו מתאים למעקב אחרי הלבלב מצג שני eus הינה בדיקה חודרנית למעקב בנוסף ל- eus ניתן לעשות ct או mri ליסורגין

30/12/2015 | 17:51 | מאת: איריס

ד"ר ריאד שלום אבא שלי סובל מכאב חד בבטן הרופא אמר שיש לו ציסטה על הלבלב השאלה של הם ציסטה גורמת לכאב כל קח חזק הוא סובל מסכרת גבוה ובעבר היה לו גידול בהרמונית תודה מראש

שלום לא כל ציסטה בלבלב גורמת לכאב תלוי בגודל ובמקום

07/12/2015 | 19:41 | מאת: ***

אישתי מסובלת ממחלה כבד וכליות פוליציסטים מה לעשות יש פיתרון

שלום מעקב בלבד אין מקום להתערבות כירורגית

07/12/2015 | 15:07 | מאת: אתי

בבדיקה עבור המעי הגס בסי.טי..התגלה במקרה ציסטות בלבלב וריבוי קשריות לימפה ברטרופונאום, הן נמצאות על זנב הלבלב. העם זה מסוכן . מצריך ניתוח...

שלום ציסטות בלבלב הינם ממצ אאקאי בבדיקות ההדמיה בדכ צריך לברר את גודלם ולפי זה נקבע המשך הבירור או ההמעקב

07/12/2015 | 11:12 | מאת: רמי

שלום, בן 46 משקל תקין (גובה 176 משקל 68) לא מעשן, עושה ספורט בקביעות, ללא סכרת - נוטל אספרין כאמצעי מניעתי מגיל 40. בבדיקת סונר התגלו הממצאים הבאים: מידה קלה עד בינונית של הסננה שומנית בכבד עם ציסטה בילארית קטנה באונה הימנית (1 ס"מ) אודה להבנת המשמעויות של הכבד השומני והציסטה? כ"כ מקריאה ראשונית הבנתי שלמי שיש כבד שומני זה בדר"כ לאנשים עם עודף משקל, סכרת וכיוצ"ב - איך זה מסתדר עם האיפיון שלי? מה דרכי הטיפול? והסכנות?

שלום רמי ציסטה בכבד הינה ממצא שפיר כבד שומני ב- us - זה בדיקה התלויה במבצע, השאלה גם האם ממצא ממוקד בכבד שזה שכיח במידה ומדובר בכבד שומני יש להתייעץ עם רופםא כבד-הפטולוג

28/11/2015 | 18:28 | מאת: מאמא

לאמא בת 85 נמצא לאחר בדיקת ct תתמ בלבלב . מסה בקוטר עד 25 ממ בראש /זיז אונצינטלי של הלבלב . המסה היפודנסית ב NCCT. חוץ מזה מצבה מצויין ומרגישה טוב . אין לה שום תופעה או שינוי . הגיע לבית חולים בגלל בילירובין 2.42 שהתגלה בבדיקה שגרתית . הוחלט לא לבצע בדיקות נוספות ולא לנתח בגלל הגיל. שאלה: יכול להיות גם אפשרות שזה לא סרטן?

29/11/2015 | 07:51 | מאת: מאמא

http://tinypic.com/view.php?pic=2rm1pbs

שלום ברוב המקרים גוש בלבלב הינו גדול ממאיר. במקרים בודדים הינו ממצא שפיר

26/11/2015 | 19:54 | מאת: דוד שלום

לאחיינית שלי בת 47- בצילום מצאו לפני שלושה חודשים כמה נקודות בכבד אני אשמח מאד לקבל תשובה בתודה מראש@

שלום  תלוי באיזה בדיקה נמצאו הנקודות בדכ אם נעשה אולטרהסאונד יש להשלים ל-ct

20/11/2015 | 07:33 | מאת: יוסי

האם ציסטה בראש הלבלב שגדלה בערך בסמ הופכת לסרטנית או שלא

שלום לא ברור לי מהשאלה באיזו בדיקה היה שינוי בגודל לציסטה ולעומת איזה בדיקה ומתי נעשתה כך שקשה לתת תשובה על המשך הטיפול / מעקב

26/11/2015 | 13:36 | מאת: יוסי

בבדיקת ct הציסטה גדלה כמעט בסמ האם כדי לעדות הקרנה או משהו אחר או לא להעיר דב שיושן

שלום גדילה של 1 סמ - תלוי מאיזה גודל התחילה , מה מצב דופן הציטה, מצב הלבלב ct וקרינה - אינו גורם לציטןת או לשינוי המבנה שלהם

18/11/2015 | 18:39 | מאת: גיל

שלום רב, הנני בן 45 . קיבלתי היום תוצאות של בדיקת סי טי קרדיו (צנתור וירטואלי) שאבחן בין היתר ציסטה בקוטר 11 מ"מ בסגמנט 8 של הכבד. רציתי לשאול מה עושים עם ממצא שכזה? האם מסוכן ? האם ניתן לטפל? מה משמעות הגודל? יש לציין כי ערכתי בדיקת קולונסקופיה לפני כ 5 שנים שיצאה תקינה לחלוטין.

שלום ציטה הינה ממצא שפיר בכבד והינו ממצא שכיח בבדיקות ct

30/10/2015 | 14:41 | מאת: NoNick

שלום רב, מצורף כקובץ תוצאות בדיקת PET של אבי (בן 60 חולה סכרת קלה). בשלב זה אני ממתינים לתוצאות ביופסיה. 1. אשמח לפירוש בעברית לתוצאות הבדיקה. 2. יש/אין סרטן בלבלב + ריאות ? 3. האם ניתן להבין את החומרה, שפיר/ממאיר וכדומה. 4. להבנתי סרטן הלבלב הינו מהמסוכנים. כמה שיותר מוקדם תופסים אותו כך אחוזי ההצלחה עולים. אם כך האם חכם להמתין עוד שבועיים עד לתוצאות הביופסיה או שיש דברים שעדיף לבצע עוד עכשיו בהנחה ששבועיים זה המון זמן. 5. האם ניתן להסיק משהו מכך שיש גם בריאות וגם באיזור הלבלב? 6. מה הם האפשרויות העומדות בפנינו ? אני יודע שזה המון שאלות, ואבקש סליחה מראש. תודה רבה! ----------------------------------------------------- בדיקת PET צוואר: אין קליטה פתולוגית של FDG. אבני הצוואר שמורים. לא הדגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגדולים מבין נודלים ריאתיים דו"צ, חלקם מתמזגים לכדי גושים, הגדול בניהם ב RLL כ- 1.7 ס"מ. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות קטנות במדיאסטינום ובשערי הריאות, בולטות יותר בשער הריאה הימני. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה קטנה סופרא קלביקולרית משמאל. ב- CT הסננה נודולית ניליארית בריאות ותסנינים רטיקולריים גסים, בולטים בעיקר בבסיס הריאה הימנית, יתכן פיזור למפטי. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בהסננה המשתרעת בין הלבלב והרטרופריטנאום, עוטפת את הצליאק וסעיפיו, מערבת את איזור ראש הלבלב וצווארו. מודגמת הרחבת הוירסונג בגוף הלבלב וזנבו. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות פרי-פורטליות, ובבלוטות קטנות ברטרופריטונאום. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול ואנדרנלים תקינים, הכליות במימדים תקינים, אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהלי ך הרסני. לסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.

היי יש עדות למחלה חשודה לממאירות הן בריאה והן בלבלב צריך להמתין לתוצאות הביופסיה ולפי זה יקבע המשך הטיפול

28/10/2015 | 18:47 | מאת: שמיר

לד"ר ריאד שלום רב בבדיקת CT עם חומר ניגור IV גילו אצלי על הלבלב " מבנה תקין,פרט לתהליך ציסטי עד 1.2 ס"מ בגוף הלבלב, יכול להתאים ל-IPMN או פסאודו-ציסטה קטנה. לא הודגמה הרחבה של הצינור הפנקריאטי. מה הטיפול המומלץ

שלום ציסטה בקוטר זה הינו ממצא שפיר . דורש מעקב פעם בשנתיים בשלב ראשון הייתי ממליץ לעשו mri לבלב +mrcp

21/10/2015 | 11:52 | מאת: אלונה

שלום ד"ר ריאד, אימי בת 65 לפני כשנתיים אובחנה כחולת סרטן שד ללא גרורות בלוטות לימפה נקיות . עברה כימותרפיה והקרנות , ומאז רק מעקב . ברוך השם עד עכשיו הכל בסדר . לפני שלושה ימים אושפזה בגלל כאבי בטן בצד ימין ללא חום וללא הקאות ,תאבון תקין ללא ירידה במשקל בוצעו בדיקות דם וערכים הבאים גבוהים במיוחד : ALK PHOSPHATASE -143 GOT-195 GPT-426 יש לציין שערכים אלו ירדו מיום ליום ונכון ל 29/09/15 ALT=125 AST=25 A.F.P.TM = 2.8 נכון ל 20/10/15 ALT=16 AST=16 בUS הודגם כיס מרה עם "בוץ" כך קראו לזה הרופאים ונקודות חשודות בכבד רופאים טוענים שזה יכול להיות אותו בוץ שעובר מכיס מרה לכבד(שזה חצי נחמה) או גרורות מסרטן השד שהיה לפני שנתיים . בתשובה של CT נכתב : "הכבד אינו מוגדל ,מרקמו היפודנסי ודיפוזי .בשלב העורקי לאחר הזרקת חומר ניגוד בלבד הודגם איזור האדרתי ללא גבולות ברורים בגודל 7 מ"מ ". ובהמלצות , המשך בירור ... שאלה שלי , מה הסיכויים שאכן מדובר בסרטן כבד ? מה אנחנו יכולים להבין מתוך ה CT? האם יכול להיות שמדובר בבוץ ,ובגלל זה רואים גבולות לא סדירים? האם אפשר להסתמך על בדיקות דם למרקרים שיצאו תקינות ומכך להיות אופטימיים ? אנו מאוד מאוד מודאגים אשמח מאוד לתשובתך !

שלום הממתאים שאת מתארת מתאימים למחלה של אבנים / בוץ של כיס המרה שעבר לצינור המרה הראשי הייתי ממליץ לבצע mri כבד+mrcp , במידה ואין עדות לאבנים בדרכי המרה יש לבצע כריתת כיס מרה. במידה ויש אבנים יש לפנות לגסטרואנטרטלוג קודם עמ לבצע פעולה של ercp שמטרת ההוצאה אנדוסקופית של האבן מדרכי מרה ובשלב שני כריתת כיס המרה

04/10/2015 | 18:05 | מאת: מרים

שלום, רציתי לשאול להיכן זורמים מיצי המרה כאשר אין כיס מרה (שהוסר בניתוח)? והאם דלקת בלבלב יכול להיווצר כתוצאה מזה? או דלקת בדרכי השתן?

שלום הכבד צפריש את מיצי המרה שעוברים דרך צינור המרה הראשי למעי הדק. יכול להיות דלקת בלבלב בגלל אבנין בצינור המרה הראשי

17/09/2015 | 00:42 | מאת: רחל

רקע: בת 65.8 ב-2.2011 RIGHT BREAST LUMPECTOMY עם טיפול קרינתי. ב- 7.2015 תפקודי כבד תקינים.CA-19-9 ו- CEAנמוכים, BILIRUBIN-TOTAL, בילירובין ישיר ולא ישיר -תקינים. ב-9.2015 ב- EUS מרקם הלבלב תקין, "מלח פלפל". צינור הלבלב תקין בקוטרו. לאורך הלבלב , בעיקר בגוף ובצואר מספר נגעים אנאקואים, מתאימים לציסטות. הגדולה, בצואר, כ- 11 ממדופן דקה, ללא נגע סולידי. רושם כי יש קשר לצינור הלבלב באחת הציסטות. CBD תקין, כיס מרה תקין, פפילה במראה אנדוסקופי תקין. לא נראו קשריות לימפה מגודלות. הממצאים מתאימים ל- SIDE BRANCH IPMN. 1.מה פירוש SIDE BRANCH IPMN ? 2.האם בדיקת MRI לבלב עם MRCP יכולה לתת תמונה ברורה יותר לגבי מהות/תכולת הציסטות ? 3.האם הציסטות יכולות להפוך לממאירות? האם צריך לעקוב אחריהן? אם כן איך מתבצע המעקב? ובאיזו תדירות ? 2.האם ציסטה שקשורה לצינור הלבלב מצביעה על תהליך ממאיר? אני מאוד מודאגת בשל עברי האונקולוגי! תודה מראש לתשובה מפורטת.

שלום ציטות בגודל כזה לארוך הלבלב הינם ממצא שפיר . המעקב - בעוד שנתיים mri לבלב + mrcp

09/09/2015 | 14:50 | מאת: תמר

שלום דר חדאד לאחר כריתת גידול נוירואנדוקריני ראשי בוצע בדיקת MRI, נמצא ממצא בכבד. הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. ללא חומר ניגוד. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. תוצאה: לאחר השוואה לCT רגיל מלפני שנה ללא שינוי בגודל, צורה או מרקם, לכן נקבע כשפיר. בדיקת MRI חוזרת בעוד שנה, האם זה תקין להמתין כל כך הרבה זמן? האם נהוג בדרך כלל לתת אנטיביוטיקה לפני ניתוח פתוח - כריתת מעי דק? תודה מראש

שלום תמר המעקב אחרי גידול נוירואנדוקריני הינו בדיקות ההדמיה ובדיקות דם כולל רמת כרומגרנין ואיסוף שתן ל- 5hiaa. נכון הממצא ב- mri הוא קטן ולא בהכרח מדובר בגרורה. סביר לחזור על mri בעוד שנה, בדיקות דם בעו דחצי שנה ניתן לחזור על us כבד בעוד חצי שנה

09/09/2015 | 09:20 | מאת: אתי49

בסי טי עבור בדיקה אחרת נמצא מוקד ציסטי אקסופיטי במימדים של 8-9 מ'מ בגוף הלבלב, כמו כן ריבוי קשריות לימפה ברטרופריטונאום ובשורש המזנטריום, אודה לכם בעם תסבירו לי על מה מדובר.

שלום אתי מצצא ציסטי בלבלב הינו ממצא שקיים בהרבה בדיקות הדמייה כממצא אקראי שלא גורם לתלונוות. יש לעקוב אחרי הציסטה הזו בבדיקות הדמיה פעם בשנה-שנתיים. יש לבצע mri לבלב +mrcp לצורך המעקב בלבד.

01/09/2015 | 00:17 | מאת: יעלה

שלום, בת 60, לאחרונה בבדיקת דופלר אגן "שחלה ימין מוגדלת לגילה עם הסתיידויות על פני שתי השחלות. מומלץ מעקב סונוגרפי ומרקרים." (שחלה ימין בגודל 20x21 מ"מ, שחלה שמאל בגודל 13x19 מ"מ). עקב כך ביצעתי בדיקת דם מרקרים ונמצא: סמן CA-19.9 ערך 41.5 U/ml סמן CEA ערך 2.2 ng/ml סמן CA-125 ערך 13.6 U/ml סמן CA-15.3 ערך 22.2 U/ml הבנתי שהערך של CA-19.9 הינו גבוה מהנורמה. אני שולחת את שאלתי בפורום גסטרו מכיוון שהבנתי שלסמן CA-19.9 יש קשר לסרטן הלבלב ולבעיות גסטרו נוספות. שאלותיי: 1. מה המשמעות של התוצאות? עד כמה זה חמור? 2. איזו בדיקה או בדיקות כדאי לבצע על מנת להמשיך את הבירור? 3. עד כמה זה דחוף? האם יש צורך להחליף את התור הרגיל (שהוא רחוק יחסית) בתור דחוף? 4. האם בדיקת אנדוסקופיה או גסטרוסקופיה יעילה לאבחון העלייה ברמת CA-19.9? בתודה ובברכה, יעלה

שלום יעלה ה- CA19.9 מעט מעל הנורמה בשלב זה היתי ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש במידה ויש עליה נוספת חבצע ct בטן עם הזרקת חומר ניגוד

27/08/2015 | 09:08 | מאת: בני

יש לי חששות האם אפשר להגיע אליכם לבדיקה?

יש מספר גורמי סיכון לסרטן הכבד כמו מחלות עבר, דלקות כבד, תרופות, שתיית אלכוהול לכל אחד מגורמי הסיכון הנל יש משמעות בהחלטה מתי לעשות בדיקות לברור אם יש עדות לסרטן הכבד

12/05/2015 | 12:47 | מאת: אלי

שלום שוב במענה לפנייתי עלה שמו של ד"ר פלוסר . לצערי לא מצאתי דרך לפנות אל הרופא הנ"ל . האם מוכרת לך דרך כזו , או לחילופין שם נוסף . ושוב תודה רבה

12/05/2015 | 13:57 | מאת: ד"ר גיא להט

אנא צור קשר עם רוזין- מזכירתי על מנת לתאם פגישה. אעזור עד כמה שניתן.

26/05/2015 | 08:45 | מאת: אלי

תודה רבה ד"ר להט על עזרתך הנדיבה והמקצועית , שסייעה לי רבות . בהוקרה רבה

29/04/2015 | 20:29 | מאת: זהורית

שלום רב לפני שבוע וחצי אושפזתי שלושה ימים בשל כאבים חזקים מאוד ברום הבטן. במסגרת האשפוז ביצעתי אולרסאונד בטן שיצא משקע קל במרה היתר רגיל. אתמוצ ביצעתי גסטרוסקופיה במסגרת הקופה שיצאה תקינה. הרופא הפנה אותי לבדיקת ct היום עברתי על בדיקות הדם שעשו לי באשפוז וראיתי שם עמילז 120 ליפז 87 גלוקוז 8 . אני חוששת מאוד שמא זה סרטן הלבלב או בעיה בלבלב ועד שיגלו לי אותו כי עד שיהיה סיטי יכול לעבוג הרבה זמן ובינתיים ממשיך לכאוב לי מאוד ברום הבטן. אשמח לחוות דעתך

06/05/2015 | 18:31 | מאת: ד"ר גיא להט

התלונות וממצאי המעבדה והסונר הבטנימכוונים לאבחנה שכיחה יותר של דלקת בלבלב. ממליץ לפנות לחדר המיון במוסדנו בכל החמרה. במידה וההסתמנות הקלינית בשיפור או יציבה וניסבלת/קלה ניתן להמתין לתשובת ה CT ללא סכנה להתפשאטות ממאירות.

24/04/2015 | 21:57 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 29,אמורה לעבור ניתוח להוצאת ציסטה גדולה מזנב הלבלב. אני מחפשת רופא מנוסה בתחום זה.מחיפוש שערכתי לא מצאתי כמעט שום תוצאה, מקסימום 2 שמות. היכן ניתן לקבל רשימה של רוםאים שמומחים לכירורגית לבלב ולא כירוגית כבד? איזה בית חולים הכי מנוסה בניתוחים מהסוג הזה? תודה

26/04/2015 | 11:27 | מאת: ד"ר גיא להט

תהליכים מיסטיים בלבלב עשויים להיות ממאירים טרום ממאירים או שפירים. למרות הקושי שבאיפיון ודאי קיימים מקרים בהם ניתן לקבוע בסבירות גבוהה לאיזו משלוש הקבוצות שייך הממצא המיסטי. על מנת להתקדם ולנסות לקבוע האם עלייך לעבור ניתוח ולהחליט איזה והיכן במידה וצריך מציע לפנות לבית החולים איכילוב למרפאה לכירורגיה אונקולוגית או למרפאת הכבד.

13/03/2015 | 00:23 | מאת: אלי

איפה ניתן לקבל דעה שניה לפיענוח בדיקות הדמיה (MRI +CT ) של העצמות . ואיזו השתתפות ניתן לקבל לכך מקופת חולים כללית . תודה

14/03/2015 | 09:51 | מאת: ד"ר גיא להט

מציע לפנות לדר פלוסר מומחה בהדמיה בעל שם בתחום מחלות עצם ורקמה רכה. לא יודע מהן אפשרויות ההחזר מקופת חולים כללית. בהצלחה.

29/04/2015 | 15:05 | מאת: אלי

לצערי לא מצאתי דרך לפנות אל הרופא אותו הצעת. האם מוכרת לך דרך כזו , או לחילופין שם נוסף . ושוב תודה רבה

שלום, נשלחתי לבדיקת ct בנושא שסיכומה הוא: תהליך תופס מקום בזנב הלבלב, היפרדנסי,יתכן ומדובר בתהליך אנדוקריני. הפירוט: בזנב הלבלב נראה תהליך תופס מקום עגול,היפרדנסי העובר האדרה נוספת לאחר הזרקת חומר ניגוד,בגודל 2.3*1.7 ס"מ. בסמוך נראית קשרית קטנה בגודל 5 מ"מ , עגולה, לא ברור האם טחון. קראתי הרבה... לאן פני מועדות? האם לניתוח? אילו בדיקות צפויות? האם אפשר להתעודד מכך שיתכן ומדובר בתהליך אנדוקריני?

14/03/2015 | 09:57 | מאת: ד"ר גיא להט

סיכוי רב שפניך מועדות לניתוח אם כי על מנת לתת תשובה החלטית ולהתייחס לתכנית עלייך לפנות לכירורג המתמחה בתחום.ככלל, נהוג לבצע בדיקות נוספות בינהן בדיקת סמנים בדם ולעיתים קרובות EUS (בדיקת US אנדוסקופי) עם דגימה של הממצא כתלות במיקומו. במידה ולתהליך מאפיינים ברורים של גידול נוירואנדוקריני תופהנה לביצוע מיפוי סומטוסטטין. גידול נוירואנדוקריני של הלבלב בדרך כלל נושא פרוגנוזה טובה יותר בהשוואה לגידולים ממאירים אחרים של הלבלב. בהצלחה

15/12/2014 | 11:32 | מאת: גילי

שלום רב ,לפני כשמונה חודשים אובחן אצלי גוש בירך כשמונה סנטימטרים גוש של מיקסויד ליפוסרקומה עם תאים עגולים .ברצוני לדעת מה מידת המעקב שדרושה לי כרגע מבחינת סיטי

12/01/2015 | 09:04 | מאת: ד"ר גיא להט

סיטי חזה בטן אגן אחת לשלושה-ארבעה חודשים במהלך השנתיים הראשונות ובהמשך באינטרבלים ארוכים יותר

20/01/2015 | 13:12 | מאת: גדי

נאמר לי שדי בסי.טי. חזה אחת ל3-4 חודשים. האם עלי לבקש גם סיטי אגן ובטן? בתודה.

29/08/2014 | 15:33 | מאת: עדי

שלום אשמח בבקשה לתשובה האם בעקבות חיידק Escherichia coli ו-pseud.aerugionosa יש מצב לעליית בבדיקת סמנים CA19-9 (תוצאה 54.42) האם יכול להיות קשר לעלייה הפתאומית בבדיקה ? תודה ושבת שלום עדי

30/08/2014 | 09:03 | מאת: ד"ר גיא להט

CA19-9 עולה במרבית גידולי דרכי המרה, לבלב וגידולי מערכת העיכול כגון ושט, קיבה, והמעי, גידולי שחלה וגידולים בריאה. כמו כן, עליה במרקר בנוכחות תהליכים דלקתיים בדרכי המרה והלבלב אינה נדירה ומתוארת עליה במרקר בנוכחות תהליכים שפירים (דלקתיים ואחרים) במערכת העיכול ובריאות. לא מכיר קשר בין החיידקים הספציפיים ועליה במרקר, אלא בנוכחות תהליך זיהומי בדרכי המרה. לאור האמור תיתכן עליה על רקע דלקת ריאות שניגרמה על ידי המחוללים המוזכרים.

14/07/2014 | 11:02 | מאת: ashay

שלום רב, האם ידוע על טיפול חדשני קיים/בשלבי ניסוי לטיפול בסרן לבלב הכולל הזרקת תאים/תאי גזע בריאים לתוך הגידול עצמו? ואם כן היכן מבוצעים. תודה, שי

16/11/2014 | 07:48 | מאת: רות כהן

הזהרו מרופאים ומטפלים שמוכרים בהרבה כסף אשליה של בריאות. ממליצים להמנע מהרבה מזונות שאין כל קשר בניהם ובין המחלה.כמו לא לאכול ביצים במחלת הסרטן כדי שהתא הסרטני לא יוזן ואז לא תהיה מחלה. להמליץ על תרופות שנמצאות בסל אבל מכוונים לקניה פרטית מחברה כל שהיא בטענה שהתרופה שבסל אינה עשויה במקום ראוי. סתם זריקת כסף מאנשים מאד חולים. השתמשו בהגיון למרות הלחץ העצום בו אתם נמצאים. וכן יש לנו רפואה שיודעת הרבה. בטוח שיותר ממרפאים אלטרנטיביים שלא למדו כל כך הרבה כמו הרופאים הקונבציונליים.

12/06/2014 | 20:45 | מאת: 1

אני מעונין לדעת איזה מרכזים רפואיים בארהב ובאירופה מתמחים בניתוח סרטן הלבלב תודה

13/06/2014 | 08:19 | מאת: ד"ר גיא להט

ל 1 ניתוחי לבלב מבוצעים כשיגרה ובנפח גדול במספר מרכזים גדולים במדינת ישראל בינהם בית החולים איכילוב, הדסה עין כרם ותל השומר. שיעורי הסיבוכים, התמותה וההישרדות לטווח ארוך זהים למקובל במרכזים המובילים בעולם ולכן לא מוצא כל סיבה מקצועית לעבור את הניתוח בחו"ל. אם ארה"ב אז מומלץ לעבור את הניתוח באחד ממרכזי הסרטן הגדולים (MDACC או MSKCC), בהופקינס או בוויסקונסין (דאגלס אוונס). באירופה- גרמניה (היידלברג) או פריז (הנרי מונדו או בפול ברוס).

14/05/2014 | 19:54 | מאת: גילגיל

סובלת מזה חצי שנה מכאבים עמומים בשכמה הימנית ובבטן עליונה מימין מתחת לצלעות. אולטראסאונד בטן,מיפוי עצמות וסי.טי בטן+גב ללא ממימצאים. האם יש צורך בביצוע EUS, כדי לשלול סרטן הלבלב או סרטן כיס המרה ? אלו בדיקות היית מציע כדי לפענח מה מקור הבעיה ?

15/05/2014 | 08:44 | מאת: ד"ר גיא להט

מציע להתחיל מבדיקת מומחים, כירורג ואורטופד.לאחר איפיון התלונות והכרת המטופל (גיל ורקע)ייתכן ויהיה צורך בביצוע בדיקות הדמיה נוספות, למשל MRI העשויה להיות מדויקת יותר באיבחון פתולוגיות ברקמה רכה או לחלופין ביצוע הדמיה נוספת (חוזרת או אחרת)לבטן.

08/05/2014 | 22:06 | מאת: איתן

בוצע בדיקה ראשןנה ct guided core biopsy showing spindle cell neoplasm highly suspicious for synovial sarcoma the immunostains show : CK18,CK-focally positive. TLE1,BCL2,EMA,CD34<S100-nagative KI67 -->30% proliferating index בוצעה בדיקה שניה RT-PCR analysis of the T(X,18( (p11,Q11) translocation was nagative additional report TLE1-focally positive האם הבדיקה השניה סותרת את הבדיקה הראשונה האם הפרמטרים של הבדיקות מעידים על synovial sarcoma הסינוביאל מופיע באמצע השוק ולא ליד הברך האם בכל זאת יתכן שזה synovial sarcoma תודה איתן

15/05/2014 | 08:49 | מאת: ד"ר גיא להט

SS יכולה להופיע בכל אתר. האבחנה מבוססת על מראה היסטולוגי אופייני, צביעות אימונוהיסטוכימיות וזיהוי אברציה כרומוזומלית אופיינית. ממליץ שתיפנה בהקדם למרפאת הסרקומות של בית החולים איכילוב לבדיקת מומחים ובמידת הצורך תבוצע רביזיה של הפתולוגיה על ידי פתולוגית המתמחית בתחום.

07/04/2014 | 10:46 | מאת: מלי

ד"ר להט שלום רב בעלי עבר באיכילוב לפני כ- 3.5 חודשים ניתוח וייפל ע"י ד"ר מנחם בן חיים מכירורגית ב', הכל עבר בהצלחה תודה לאל ולאחר שיקום אצלכם שוחרר לביתו בסוף חודש 1/14. נבדק פעמיים במרפאה שלכם לשביעות רצון הרופא שבדק אותו, ומוזמן לעוד כחודש ימים לביקורת נוספת. הוא בן 81 וחולה סוכרת שנים רבות. רציתי לדעת האם סביר שעד היום (אחרי 3.5 חודשים) הפצע של הניתוח עדיין מתנקז.החתך לכל אורכו סגור מזמן אולם במרכזו יש עדיין פתח קטן אותו אנחנו מנכים ומחטאים וחובשים פעמיים ביום, אבל זה טרם סגור לחלוטין ועדיין יוצאת ממנו הפרשה שנראית מוגלתית אבל לא מריחה רע, אין לו חום ולא צמרמורות. היתכן שזה נורמלי, אולי בגלל הסוכרת? מה שמלחיץ אותנו היא שיש לו שבר בתבור שאותו צריך יהיה כנראה לנתח בקרוב כי הוא נראה כבר לא טוב, ובגלל שהחתך לא סגור לחלוטין זה יכול להיות מסוכן, מפאת פחד מזיהום. אודה לך באם תשיב לנו בהקדם. בברכה ובתודה מלי

14/04/2014 | 09:56 | מאת: ד"ר גיא להט

מלי היקרה, חולי סוכרת הינם בסיכון מוגבר לבעיות בריפוי פצע שעשוי להיות ממושך.יחד עם זאת ממליץ בחום לפנות שוב למרפאה על מנת שנבדוק את הפצע ונתרשם. חג שמח

13/02/2014 | 23:03 | מאת: אופטימיות היא שם המשחק

שלום רב, אבי (בן 69) אושפז לאחרונה בגין תלונות על צואה בהירה ושתן כהה ללא כאב וללא חום. הוא אושפז בהבחנה של צהבת חסימתית Painless Obstructive jaundice. בדיקת CT הראתה תהליך תופס מקום בראש הלבלב ללא מעורבות כלי דם ובנוסף אבנים בכיס המרה וב-CBD. בוצע EUS עם לקיחת ביופסיה ועדיין ממתינים לתשובה. מרקרים CA 19-9=334, CEA=4.6. נקבע ניתוח ליום שלישי הקרוב. מקריאה באינטרנט הבנתי שניתוח בלבלב נדרש בהתאם לשלב הסרטן. אודה על הסבר לגבי הממצאים הנ"ל ? האם יש טעם בניתוח בשלב זה או כדאי לבצע בדיקות נוספות בטרם בטרם ניתוח על מנת להגביר את סיכויי ההחלמה ?

14/02/2014 | 09:03 | מאת: אופטימיות היא שם המשחק

/

20/01/2014 | 13:44 | מאת: זהבית

שלום, קיבלתח פיענוח של MRCP "מבנה טובולרי מפותל באונציינייט פרוסס של הלבלב, ככול הנראה הרחבה של צינור פנקריאטי צידי. אשמח לפיענוח. תודה, איריס

06/02/2014 | 12:00 | מאת: ד"ר גיא להט

אשמח לעזור, אולם בלתי אפשרי בלי שאפגוש אותך עם ה MRCP

14/01/2014 | 14:54 | מאת: שמעון סיון

לאחר גילוי של מיקסופיברוסרקומה באגן והסרתו נדרשה הקרנה של 38 סיאנסים כעבור שנה נתגלה שברים בראש הפימור והוחלף hip כעבור חודשים באו כאבים והמחלה חזרה כרגע מטופל ב ווטריאנט אינו זקוקים לאינפורמציה נוספת באופן דחוף

06/02/2014 | 12:08 | מאת: ד"ר גיא להט

סרקומה נוטה לחזור ולשלוח גרורות. לא ברור האם במקרה שלך ההישנות היא מקומית או מרוחקת. כמו כן, לא ניתן להבין האם במסגרת הניתוחים שעברת לא נשארה כל מחלה מקרוסקופית/ מיקרוסקופית אז סיכויי ההישנות גבוהים יותר. ממליץ לפנות לאונקולוג המתמחה בטיפול בחולי סרקומה ו/ או לאורטופד אונקולוג בעל נסיון רב בתחום. המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) הוא מרכז ארצי מנקז לגידולים אלה.