חולה מורכב בן 61

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

03/05/2015 | 13:35 | מאת: אתי

שלום היסטוריה רפואית של אבי על קצה המזלג. סכרת מגיל 40 לערך מטופל בתרופות. ניתוח 6 מעקפים 2009 אישפוזים בשל פירפורים ורפרוף אירוע מוחי קל עם פגיעה בדיבור אי ספיקה כלייתית מדדים של קריאטנין 3.8 עד 6 באשפוז אחרון בשל זיהום כנראה וגם אשלגן לא מאוזן ( הבנתי בגלל קשר לאינסולין , לכן כעת בביח ניתן אינסולין וקלוקוז יחד ) בעיות של המוגלובין נמוך בחצי שנה אחרונה 3 אשפוזים הנוגעים לכך אשפוז אחרון מסכן חיים עם גודש וזיהום בריאות בצקות ברגלים פגיעה בתפקוד כלייתי ופרפור קל יחסית ( הוסבר שקשור לזיהום ) הובילו את הרופאים לשנות את התרופות כדי להגן על הכליות שעובדות ומשתנות (שתן ) למרות המדדים. אחד השינויים הגדולים זה מתן אינסולין לפני כשבוע לאחר 20 שנה של כדורים ( בהם גלובן גלוקופאג, גנואט, אמאריל ) במינון של : אפידרה 3 פעמים ביום 6 יחידות לנטוס בלילה 6 יחידות מעקב שלנו בשבוע האחרון הוא של ערכים גבוהים שלא היו קודם לכן בכדורים, נעים בין 200 ל300 אפילו 350. כייון ששבוע לאחר האשפוז הוא מאושפז שוב בגלל המוגלובין נמוך ועכשיו גם אשלגן בדם. חשוב לי להבין איך נכון לאזן את הסוכר ( מינון, למה לשים לב, תוך שמירה על הכליות). נתונים נוספים: לא פתרו את הבעיה של מקור הדימום משקל כ79 , גובה 1.71 נוטל את הכדורים הבאים ( לפי שחרור של לפני שבוע מביח ) קרדליוק 5 נומפרסאן חצי כדור שלוש פעמים ביום 0.75 פוסרנול 1000 3 פעמים ביום קלצימור 600 פעמיים ביום פוסיד 80 * 2 ביום, 160 ביום אלטרוקסין 100 50 הופסקו המדללים יצא רק עם קלקסן ללא המלצה להמשך טיפול. אמלודיפין ולנטוס ואפידרה כאמור * קרדיולוג של הקופה יומיים לאחר השחרור נתן קסרלטו וקרדילוק שוב ואז התחיל הדימום באשפוז הנוכחי ( לאחר שבוע מהקודם ) כעת דואגים שלא ידמם, קסרלטו הופסק, הוחזר פרוקור, הורדו תרופות של לחץ דם, הורד מינון של פוסיד ל40, לא נותנים פוסרנול וקלצימור כן נותנים אינפוזיה של אינסולין וגלוקוז כדי לאזן את האשלגן בדם ניסיתי לצמצם את המידע ככל האפשר אשמח לחוות דעת בהתחשב בכל המורכבות תודה רבה מראש

אתי היקרה, זה אכן נשמע כמו מצב מסובך. לצערי אני לא חושבת שאוכל לתת לך תשובה מקצועית דרך הפורום, שכן זה דורש הבנה מעמיקה של המצב הרפואי כולו. על פניו נראה הגיוני להפסיק תרופות דרך הפה כאשר יש אי ספיקת כליות ולהחליף לטיפול באמצעות אינסולין. המפתח הוא לדעת איזה אינסולין לקחת ואיך לקחת את זה על מנת למנוע היפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם), ואילו באותו הזמן לשלוט גם ברמת הגלוקוז בדם. מקווה שעזרתי, דר' מריאלה גלאנט

מנהל פורום טיפול בסוכרת