אנמיה מחוסר ברזל.

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

14/11/2014 | 19:01 | מאת: יעל

שלום, קיבלתי הפניה לבצע גסטרוסקופיה עקב אנמיה מחוסר ברזל. פריטין 3 אני לא מעוניינת לבצע את הבדיקה כל כך ואני לא מבינה למה ישר הרופא של המשפ' רוצה שאבצע בדיקה שכזו. אני מרגישה טוב פרט לאנמיה שעכשיו גם הסתדרה עקב כדורי הברזל. מעולם לא היו לי בעיות במערכת העיכול. רק לפני כמה שנים הייתי גם אנמית מאותה סיבה. עברתי בדיקת דם אחת ואינני סובלת מצילאק, תלסמיה, קרוהן , הפטטיס. וגם בדיקת צואה אחת לפרזיטים ויצא שאין לי דבר. האם זה בגלל חשד לסרטן? ( הוא שאל על סרטן במשפחה) אבל לא אמר לי דבר.

15/11/2014 | 09:11 | מאת: פרופ' עידו וולף

קולונוסקופיה היא חלק בלתי נפרד מברור אנמיה. כדאי מאד לבצע אתהבדיקה. כמובן יש גם קשר לגיל- לא ציינת את גילך, אם את מתקרבת לגיל חמישים או מעליו זו ממילא בדיקת חובה.

16/11/2014 | 22:41 | מאת: יעל

אני מתקרבת לגיל 40. זה קולונסקופיה או גסטרוסקופיה או שזה הכל יחד? ולמה אתה חושב שכדאי למה לא לבדוק דברים אחרים קודם?

מנהל פורום טיפול בסרטן