חולת סרטן שד גרורתי לעצמות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

29/04/2019 | 14:18 | מאת: עדי

בת 43 , נשואה , אמא לשני ילדים בני 10 ו12 , אינה עובדת יותר .חולת de NOVO , המחלה התגלתה ב2017 בשיא עוצמתה עם גרורות לעצמות . כקן ראשון קבלתי לטרוזול ופלבוציקליב לאחר שעברתי כריתת שחלות , במשך שנה וחצי . לאחר הפסקת היעילות של הטיפול הנל , עברתי לטיפול קו שני באמצעות פסלודקס ואפיניטור מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי פעמיים pet ct שדיווח על תגובה טובה לטיפול . מאידך , מאז תחילת הטיפול הסמנים עולים בהתמדה והגיעו לערכים גבוהים : ca-15-3 היום 1400 . cea היום 220 ca-125 היום 37 ca-19-9 היום 11 איך זה יתכן שמצד אחד יש תגובה טובה לטיפול ומצד שני הסמנים עולים בהתמדה במשך כל זמן של הטיפול הנוכחי ? בטיפול הראשון שקבלתי , ככל שה pet ct דיווח על תגובה טובה לטיפול , הסמנים הלכו וקטנו והגיעו לערכים התקינים . האם פרט לגרורות בעצמות , יתכן ויש בגופי גרורות נוספות באיברים אחרים שלא התגלו ב pet ct ? והם אלה שגורמים לעליה בסמנים ? תודה רבה ,

29/04/2019 | 14:47 | מאת: פרופ' וולף

בד"כ יש קשר בין הסמנים לבין מצב המחלה. בדיקות הדמייה לא תמיד מראות היטב את מה שקורה בעצמות- אבל לפעמים אנחנו רואים אי התאמה ובמקרים כאלה בכל זאת סומכים יותר על הפט.

09/06/2019 | 09:40 | מאת: עדי

שלום פרופ וולף , אני מטופלת באיכילוב מאז מרץ 2017 . בהמשך למכתבי אליך מ29.4.19 : היום , אני מרגישה מאד לא טוב , ירדתי במשקל , מותשת לחולוטין , בטן נפוחה וכאבים , שעול יבש מציק , עייפות מוגברת , מתקשה לישון , עברתי גם שבר בקרסול ככל הנראה בגלל הגרורות בעצמות , מתקשה בפעולות פשוטות , מראה חולני וצבע העור חיוור לחלואין . למרות כל אלה , הפט סיטי מלפני כמה ימים מציין תגובה טובה לטיפול ! להזכירך , אני בטיפול קו שני עם אפיניטור ופסלודקס מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי 3 פעמים פט סיטי שדיווח תגובה טובה לטיפול . למרות זאת מצבי הולך ומדרדר , אנזימי הכבד עלו בהתמדה והם חריגים למדי , טסיות 90 , המוגלובין 8.5 , והסמנים בשמיים !! מאז תחילת הטיפול באפיניטור ופסלודקס , אז הערכים של הסמנים היו סבירים ונמוכים , הם עלו מאד והיום הם : CEA - 445 CA-15-3 - 2160 CA - 46 CA-19-9 - 14 כיצד יתכן שעם סמנים כאלה הפט סיטי האחרון כמו גם הקודמים מדווחים על תגובה טובה לטיפול . למה אני מרגישה כל כך רע כפי שציינתי ? האם יתכן וחליתי בסרטן מסוג חדש שאינו מגיב לאפיניטור ופסלודקס ושלא התגלה עדיין בשום הדמיה , והוא זה שגורם להרגשתי ולעליה הדרמטית בסמנים ? יש לי הרגשה שבשורות לא טובות בפתח, האם זו ההתחלה של הסוף ? פרופ' וולף , כיצד ממשיכים ? יש בכלל עוד מה לעשות ?

09/06/2019 | 15:17 | מאת: פרופ וולף

האם הפסקת את ה אפיניטור לפני ביצוע בדיקת הפט?

09/06/2019 | 15:31 | מאת: חולת סרטן שד גרורתי לעתמות

שאלתי ואמרו לי שאין צורך להפסיק אפיניטור לפני ביצוע פט סיטי . כך נהגתי ב3 הבדיקות באחרונות מאפריל 2019 עד עכשיו

מנהל פורום טיפול בסרטן