חולת סרטן שד גרורתי לעצמות
דיון מתוך פורום טיפול בסרטן
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בת 43 , נשואה , אמא לשני ילדים בני 10 ו12 , אינה עובדת יותר .חולת de NOVO , המחלה התגלתה ב2017 בשיא עוצמתה עם גרורות לעצמות . כקן ראשון קבלתי לטרוזול ופלבוציקליב לאחר שעברתי כריתת שחלות , במשך שנה וחצי . לאחר הפסקת היעילות של הטיפול הנל , עברתי לטיפול קו שני באמצעות פסלודקס ואפיניטור מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי פעמיים pet ct שדיווח על תגובה טובה לטיפול . מאידך , מאז תחילת הטיפול הסמנים עולים בהתמדה והגיעו לערכים גבוהים : ca-15-3 היום 1400 . cea היום 220 ca-125 היום 37 ca-19-9 היום 11 איך זה יתכן שמצד אחד יש תגובה טובה לטיפול ומצד שני הסמנים עולים בהתמדה במשך כל זמן של הטיפול הנוכחי ? בטיפול הראשון שקבלתי , ככל שה pet ct דיווח על תגובה טובה לטיפול , הסמנים הלכו וקטנו והגיעו לערכים התקינים . האם פרט לגרורות בעצמות , יתכן ויש בגופי גרורות נוספות באיברים אחרים שלא התגלו ב pet ct ? והם אלה שגורמים לעליה בסמנים ? תודה רבה ,
בד"כ יש קשר בין הסמנים לבין מצב המחלה. בדיקות הדמייה לא תמיד מראות היטב את מה שקורה בעצמות- אבל לפעמים אנחנו רואים אי התאמה ובמקרים כאלה בכל זאת סומכים יותר על הפט.
שלום פרופ וולף , אני מטופלת באיכילוב מאז מרץ 2017 . בהמשך למכתבי אליך מ29.4.19 : היום , אני מרגישה מאד לא טוב , ירדתי במשקל , מותשת לחולוטין , בטן נפוחה וכאבים , שעול יבש מציק , עייפות מוגברת , מתקשה לישון , עברתי גם שבר בקרסול ככל הנראה בגלל הגרורות בעצמות , מתקשה בפעולות פשוטות , מראה חולני וצבע העור חיוור לחלואין . למרות כל אלה , הפט סיטי מלפני כמה ימים מציין תגובה טובה לטיפול ! להזכירך , אני בטיפול קו שני עם אפיניטור ופסלודקס מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי 3 פעמים פט סיטי שדיווח תגובה טובה לטיפול . למרות זאת מצבי הולך ומדרדר , אנזימי הכבד עלו בהתמדה והם חריגים למדי , טסיות 90 , המוגלובין 8.5 , והסמנים בשמיים !! מאז תחילת הטיפול באפיניטור ופסלודקס , אז הערכים של הסמנים היו סבירים ונמוכים , הם עלו מאד והיום הם : CEA - 445 CA-15-3 - 2160 CA - 46 CA-19-9 - 14 כיצד יתכן שעם סמנים כאלה הפט סיטי האחרון כמו גם הקודמים מדווחים על תגובה טובה לטיפול . למה אני מרגישה כל כך רע כפי שציינתי ? האם יתכן וחליתי בסרטן מסוג חדש שאינו מגיב לאפיניטור ופסלודקס ושלא התגלה עדיין בשום הדמיה , והוא זה שגורם להרגשתי ולעליה הדרמטית בסמנים ? יש לי הרגשה שבשורות לא טובות בפתח, האם זו ההתחלה של הסוף ? פרופ' וולף , כיצד ממשיכים ? יש בכלל עוד מה לעשות ?
האם הפסקת את ה אפיניטור לפני ביצוע בדיקת הפט?
שאלתי ואמרו לי שאין צורך להפסיק אפיניטור לפני ביצוע פט סיטי . כך נהגתי ב3 הבדיקות באחרונות מאפריל 2019 עד עכשיו