סרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

03/01/2019 | 19:14 | מאת: דנה

שלום דודה שלי חולה בסרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות לוקחת לטרוזול מזה שנה באופן קבוע פעם אחד ביום מקבלת זומרה דרך הוריד פעם בחודש בבדיקת הדם האחרונה יש עלייה בתיפקודי הכבד ועלייה בסמנים בהשוואה לבדיקה הקודמת מה זאת אומרת שיש החמרה במצב? האם לטרוזול הפסיק להגיב למחלה ואם כן יש טיפול חילופי ?

06/01/2019 | 15:48 | מאת: פרופ וולף

קשה לדעת בוודאות רק לפי בדיקת סמני סרטן. בדכ נחוצות בדיקות נוספות, למשל סיטי. אם אכן המחלה התקדמה- יש קווי טיפול מצויינים נוספים.

07/01/2019 | 22:36 | מאת: דנה

תוספת לשאלה ששאלתי בבדיקת הדם מלפני שבוע יצא ערכים גבוהים של תפקודי הכבד LDH גבוה ופוספטאז גבוה ספירת הדם הכל תקין רק לימפוציטים בערך נמוך תוצאות סיטי בטן חזה אגן מלפני שלושה חודשים כבד אינו מוגדל בעל מירקם לא אחיד נצפו נגעים היפודנסיים מרובים מפוזרים על פני שתי אונות של הכבד נגע דומה דומינטי בכיפת הכבד סגמנט 8 בקוטר כ 27 מיימ סיכום סימני פיזור מישני לכבד חלק מהנגעים קטנו במעקב סימני פיזור מישני לעצמות ללא שינוי משמעותי בגלל שאין שינוי בעצמות הרופא המטפל החליט שהיא תקבל זומרה פעם בחודש השבוע היא מרגישה בחילות עייפות וטעם מר בפה וכאבים בעצמות האם אילו יכולים להיות כתוצאה מהזומרה לפני שבועיים היא קיבלה את הטיפול ובקרוב היא תתחיל בטיפול השני איך שהסבירו תופעות שתיארתי מתחילות רק בערב ומקסימום נמשך לשלושה ימים בשני הטיפולים הראשונים לא היו לה בחילות רק כאבים קטנים בעצמות נסבלים עכשיו אחרי שני טיפולים הכאבים קצת החמירו

08/01/2019 | 07:19 | מאת: פרופ וולף

לא סביר שתופעות הלוואי הן מהזומרה. בהצלחה בטיפול החדש

10/01/2019 | 18:37 | מאת: דנה

שלום רופא האונקולוג המליץ לשלב ביחד עם לטרוזול תרופה חדשה בשם אייברנס 125 מייג עד איזה תקופה לוקחים את התרופה הזאת?יש תופעות לוואי חמורות לזה? הוא ביקש לעשות ספירת דם כל שבועיים לשם מה?

11/01/2019 | 13:21 | מאת: פרופ וולף

יש מידע רב על התרופה באתר האגודה למלחמה בסרטן. זו תרופה מצויינת, נוטלים אותה כל עוד היא יעילה.

מנהל פורום טיפול בסרטן