שימור חיות השן

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

03/10/2020 | 12:41 | מאת: דורון

איך יודעים ששן היא ויטלית ? כאשר יש חור בשן - האם כשהשן ויטלית זה סימן שאינה זקוקה לטיפול שורש? והאם יש טיפול שנועד לשימור חיות השן? האם עששת נראית לעין ללא צילום ?

חיות השן קשורה למצב כלי הדם והעצבים במוך השן- שכבת השן הפנימית. ריקבון בשן או חבלה בה עלול לגרום לדלקת במוך השן ואף לנמק במוך השן,מה שמחייב ביצוע טיפול שורש. לעיתים מדובר במצב גבולי של דלקת מוך השן שיכולה להיות הפיכה- במקרה כזה סתימה לבנה נרחבת תפתור את הבעיה. עששת עמוקה בהחלט ניתן לראות בעיין. רצוי לבצע צילום טרוםצטיפולי כדי לאבחן את מלוא היקף ועומק העששת בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה