שימוש ברוקסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/03/2014 | 17:43 | מאת: אסתר מרקוביץ

שלום רב עברתי לפני 5 שבועות ניתוח החלפת ירך בבית החולים נתנו לי אופטלגין והייתי אלרגית אליו החליפו לי את התרופה לרוקסט פלוס 3 פעמים ביום. ועד היום אני לוקחת אותו. האם יש סכנה לכבד בגלל זה. תודה על התשובה

התכשיר רוקסט פלוס מכיל פראצטמול, קפאין וקודאין. התרופה שמקושרת ביותר בתכשיר לפגיעה כבדית הינה פראצטמול. גורמי הסיכון לפגיעה כבדית מתכשירי פראצטמול הינם מינון גבוה מהמומלץ, תקופת שימוש ממושכת, שתיית אלכוהול בשילוב עם נטילת התכשירים (וכן הפסקת פתאומית של צריכה קבועה של אלכוהול), צום, נטילת תרופות נוספות שעלולות לפגוע בכבד, גיל מבוגר, מצבי תת תזונה, מחלת כבד כרונית ברקע וכו'. ככלל לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. יש להשתמש בתרופה עפ"י הוראות רופא (מינון ומשך טיפול). המינון שהנך נוטלת אינו עולה על המינון המקובל של התכשיר. אם הנך סובלת מגורמי סיכון נוספים או במידה והתרופה נלקחת בקביעות מעל מספר חודשים יש לשקול בדיקות תפקודי כבד תקופתיות, עפ"י שיקולו הקליני של הרופא המטפל. במידה ומופיעים תסמינים וסימנים המעידים על פגיעה כבדית כגון: הקאות ובחילות למשך מספר ימים, איבוד משקל, גרד חמור, צהבת, הגדלת בטן, בצקות, יש לפנות לרופא בדחיפות. בנוסף, בתקופת הטיפול המשולבת אין לצרוך אלכוהול ו/או תרופות/צמחי מרפא נוספים בלי להתייעץ עם רופא/רוקח.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי