בדיקת לחץ דם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול ביתר לחץ דם והקשר לדמנציה

מחקר חדש: האם טיפול תרופתי להפחתת לחץ הדם בקרב מבוגרים מעל גיל 55, עשוי להשפיע על הסיכון לדמנציה ומחלת האלצהיימר? יתר לחץ דם, המכונה גם "הרוצח השקט", מייצר בגוף האדם נזקים שעלולים לגרום למחלות קשות ואפילו למוות. לכן, הורדת לחץ הדם (על ידי שינוי באורח החיים, הפסקת עישון, פעילות גופנית וכמובן תרופות להורדת לחץ דם) עשויה לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם ואירועים מוחיים. מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Lancet Neurology, ביקש לבדוק האם לטיפול תרופתי ביתר לחץ דם יש השפעה חיובית על הסיכון לדמנציה ומחלת אלצהיימר.   מה כלל המחקר? במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם טיפול תרופתי כנגד יתר לחץ דם מפחית גם את הסיכון לדמנציה. החוקרים השלימו סקירה של נתונים ממחקרים תצפיתיים, שפורסמו בין ינואר 1980 ועד ינואר 2019, ובדקו סך הכל 31,090 מבוגרים מעל גיל 55 שנים, ללא דמנציה.   כל התרופות שנבדקו נמצאו יעילות באותה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבדיקת לחץ דם

כאב ברום הבטן - תמונת המחשה
כאב ברום הבטן מכה של קיץ: שלשולים, הקאות וכאבי בטן כתוצאה מווירוסים במעיים, הם תופעה מוכרת בחודשים הח...
בדיקת הולטר - תמונת המחשה
בדיקת הולטר מרגישים חולשה, עייפות וסחרחורת, לעיתים עד כדי עילפון? ייתכן שקצב פעימות הלב שלכם איטי (...
מיפוי לב - תמונת המחשה
מיפוי לב אי ספיקת לב הוא מצב בו הלב נחלש והתפקוד שלו נפגע. מדוע תופעה זו מסוכנת? כיצד נוכל לזהות...
השמנת יתר - תמונת המחשה
השמנת יתר מדוע השמנת יתר היא האויב מס' 1 של הבריאות שלנו? האם בישראל סובלים ממנה במיוחד, ביחס לשא...
בדיקות - תמונת המחשה
בדיקות נשים הרות רבות סבורות כי עדיף לדחות את טיפולי השיניים עד לאחר הלידה. אבל, חשוב לדעת כי...
אקו לב - תמונת המחשה
אקו לב "טרשת עורקים" היא תופעה הגורמת להיצרות בעורקים המובילים דם אל הלב. זוהי למעשה הסיבה העי...
ללמוד עוד על בדיקת לחץ דם
שבץ מוחי: גורמי סיכון-תמונה

שבץ מוחי הוא הגורם השלישי במעלה בגרימת מוות בעולם המערבי ...

מאת:
22/06/2003
רעלת הריון: גם אחרי הלידה-תמונה

התופעה הנדירה גבתה השבוע חיים של אם צעירה, שילדה תינוקת...

מאת: יאנה...
10/12/2013
שבוע 25 להריון-תמונה

בקרוב תתחילי לבקר את הרופא שלך בתדירות גבוהה יותר ותחושי...

מאת: מערכת zap...
08/10/2009
טיפול ביתר לחץ דם והקשר לדמנציה-תמונה

מחקר חדש: האם טיפול תרופתי להפחתת לחץ הדם בקרב מבוגרים מעל...

מאת: ד''ר עמית...
12/12/2019
אולי יענין אותך לדעת...
מדידת לחץ דם - תמונה
מדידת לחץ דם
מדריך בדיקות רפואיות: מתי ואיך מבצעים בדיקת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת לחץ דם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת לחץ דם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

למעלה משבועיים שאני סובלת מכאבי ראש חזקים וסחרחורות גם בידיבה גם בהליכה גם בעמידה וגם בשכיבה. אני לא יכולה לכופף את הראש מקבלת סחרחורת מרגישה שעומדת ליפול. ואם אני שוכבת מרגישה שמישהו מושך אותי מטה. זה קרה לפני שבועיים בערך, הרגשתי טוב .. כאשר נכנסתי למיטה הרגשץי סחרחורות פעמיים הכל הסתובב לי . ואז הרגשתי לחץ נוראי בראש שמאז לא נרגע. בנוסף היו גם בחילות. וחולשה ורעד ללא שליטה בכל הגוף.עשיתי בדיקת לחץ דם+דופק הכל תקין. גם עדיתי בדיקות דם כלליות והכל תקין.הרופא משפחה הביא לי לסחרחורות כדורים בטאהיסטין . הם מקלים על הסחרחורות אבל עדיין מרגישה וגם לחץ בראש. רציתי לדעת האם זה משהו שמחייב בירור מעמיק יותר? אולי ct ? אני בת 30, בריאה בדר"כ.

שלום יובל, יתכן ומדובר על סחרחורת תנוחתית עקה שקיעת קריסטלים באוזן הפנימית, פני לרופא אאג לשם איבחון וטיפול בהתאם.

שלום. גיל 40. עקב כאבי גב לקחתי כחודש הרבה נורופן ואקמול. לפני יומיים כשקמתי באמצע הלילה החלה תחושה של דופק פועם באוזן ימין. פום פום פום חזק בקצב של הדופק של הלב. לאורך רוב היום לא מרגיש את זה אבל בלילה הרגשתי את זה. כמו כן יש קצת תחושת צפצוף באזניים. 1. האם יכול להיות שבגלל הכדורים נגרם נזק לאוזן שגורם לדופק הזה? 2. מה כדאי לעשות כדי שהתופעה תחלוף ללא נזק ארוך טווח? 3. אם הגורם לכך הוא המשככי כאב האם יש משכך כאב שאפשר לקחת בלי שיגרום נזק לאוזן? תודה רבה

שלום רב הצפצוף באוזן יכול להיות קשור לנוירופן שקיבלת. לכן מומלץ להמנע מתרופות מסוג נוגדות דלקת לא סטרואידליות כמו נוירופן. הדופק - זה רחש של זרימת דם . לכן מומלץ בדיקת לחץ דם ודופלר של עורקי הצוואר. וכן בדיקת אוזן ימין תחת מקרוסקופ לברר אם אין כלי דם שנראים דרך עור התוף. הכל יכול להיות הפיך. בברכה ד"ר בן דוד

אני בת 56, עדיין מקבלת מחזור מסודר ואין שום סימנים לגיל המעבר. אני בריאה בד"כ (לח"ד שמאוזן בכדורים), נוטלת גלולות (מיקרודיול) - כל פעם 3 חודשים ברציפות ואז מופיעים כתמים ומחזור. השאלה שלי: האם זה נורמלי בגיל שלי, והאם יכול להיות שבגלל הגלולות המחזור ממשיך? איך אדע אם בכלל עלי לקחת גלולות או שאין חשש שאכנס להיריון? (האמת שהמחזור שלי קשה מלווה ב- 10 ימים של כאבי ראש חזקים לכן עדיף לי לקחת גלולות מאשר מחזור טבעי כל חודש). ביקרתי אצל רופאת נשים לפני כמה שנים והיא לא ראתה סימנים שאני כבר לא פוריה. איך אפשר לדעת ועד מתי זה יימשך??? תודה מראש לתשובה מקצועית.

שלום זיווה, מיקרודיול היא גלולה למניעת הריון. בהפסקתה יש דימום לכל אישה , גם למי שכבר בגיל המעבר. לדעתי הגלולה לא מתאימה לאישה בת 56 עם רקע של מיגרנות. הייתי פונה לרופא/ת הנשים שלך לשקילת הפסקת הגלולה לכמה חודשים, ובדיקה הורמונלית (סביר שלאחר ההפסקה תהיה לך וסת אחת וזהו, היות וגיל הכניסה לממופאוזה הממוצע הוא 51-52). אם את מעוניינת באמצעי מניעה בגיל 56, נוכח סיכון ממש נמוך להריון אם טרם נכנסת לגיל המעבר, אז לדעתי קונדום/דיאפרגמה עדיפים בתקופת ההמתנה לוודא שאת בגיל המעבר. חשוב לבצע בדיקות לחץ דם (אם מוגבר אז יש סיכון עוד יותר גבוה בגלולות) ובדיקת שד. בהצלחה.

דבר נוסף, אם הדימומים שלך הם אינם רק בהפסקת גלולה אלא גם בין לבין, צריך ביופסיה מרירית הרחם. וכמובן להקפיד על בדיקת פאפ לפי ההנחיות ובדיקת רופא/ת נשים לפחות פעם בשנה.

בבקשה אם אפשר תשובה ברורה: האם יכול להיות שהמחזור היה אמור להיפסק עקב גיל המעבר - ורק בגלל שאני ממשיכה לקחת גלולות הוא ממשיך להופיע? (לא דימום אלא מחזור ממש)

אני בן 66 עברתי בנובמבר 2016 ניתוח בקע סרעפתי והגעתי למשקל של 76 ק"ג בגובה 183 ס"מ ומאז אני שומר אוכל בריא ועושה ספורט בעיקר הליכות, אני סובל מלחץ דם גבוה ונוטל אקספורג' 160 מ"ג התחלתי בערבים לבדוק לחץ דם והתוצאה 115-120/75-80 עדכנתי את רופאת המשפחה ולדעתה כתוצאה מהמשקל והספורט ירד הלחץ דם וייעצה לי לקחת את התרופה אחת לכמה ימים במעקב של בדיקת לחץ דם בוקר וערב.את הכדור אני לוקח בשעות הבוקר ובבדיקה של 3 ימים אחרי (מבלי לקחת כדור) רמות הלחץ דם בבוקר הם 130-135/85-90 ובערב 120/80 ביום הרביעי לחץ הדם בבוקר הוא 140-145/90-95 ובערב הוא ברמות של 120-125/80-85 מה הסיבה שבבוקר לחץ הדם הוא גבוה יותר מהערב ומדוע רק ביום הרביעי ללא כדור הוא מטפס לרמות שרשמתי.

לחץ הדם מושפע מגורמים שונים, בין היתר רמות סטרס, הורמונים שונים, תזונה, פעילות ועוד. עליית לחץ הדם עם הקימה בבוקר הינה תופעה ידועה שאף כרוכה בתחלואה. מינון אקספורג' של 160 הינו גבוה יחסית ואני דווקא הייתי ממליצה לא לקחת פעם בכמה ימים על מנת שלא לגרום לשונות משמעותית בין ערכי לחץ הדם, אלא להפחית את המינון לאקספורג' 80, אותו תיקח כל יום. האקספורג' הינה תרופת משלב (מכיל 2 תרופות) ולכן אם לחצי הדם יהיו נמוכים גם עם אקספורג' 80, ניתן לשנות ולקחת רק מרכיב אחד של התרופה, כלומר ולסרטן או אמלודיפין בהתאם להחלטת הרופא המטפל.