נשירת שיער -טלוגן אפלוביום?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/02/2020 | 19:00 | מאת: אדי

היי , אני בן 22 , כבר בערך 7 שנים שיש לי נשירה שהיא "מוגברת" , אני מתכוון כמות נכבדת במקלחת או נגיד שיער על השולחן עבודה , עכשיו העניין שזה לא כל הזמן , בכל ה7 שנים האלה הייתה תקופה מסוימת שיש נשירה מוגבת ואז תקופה של רגיעה ובלי נשירה ואז כעבור זמן שוב אותו התהליך של החמרה ורגיעה . יש לציין שאין בעיות בבדיקות דם והעניין שמכל ה7 השנים האלה יש רק מפרץ אחד קטן וצפיפות שיער די נמוכה באותו איזור/צד , ואילו הצד השני של הראש יחסית מלא עם צפיפות נורמלית העניין שלאחרונה אני מרגיש שיש נשירה בכל הראש וזה גורם לסוג של "התמעטות" השיער בכל הראש והנשירה קצת הוגברה אז הלכתי לרופא עור די מנוסה שבדק לי את השיער עם מבחן התלישה , ובאמת נתלשו מעל ל5 שיערות עכשיו העניין שהרופא שלי מתעקש שזאת לא התקרחות אלא טלוגן אפלוביום , ואומר שבגדול זה יעצר מתישהו כמו כל הזמן שקרה ב7 שנים האחורות ויש מצב שזה אולי כרוני ויהיה לכל אורך החיים , והמליץ על לנסות מינוקסידיל בלבד אגב בבדיקות דם יש תת פעילות קלה של בלוטת התריס אבל הוא אמר שזה לא רציני עכשיו לשאלה שלי , מצד אחד אני מאוד רוצה להאמין לרופא שלי ולהירגע , אבל מצד שני זה מרגיש שזאת נשירה חמורה קצת יותר משאר הפעמים , וגם יש התמעטות בשיער בכל הראש כמו שאמרתי , וגם יש לי התקרחות במשפחה אז כל השאננות קצת מפחידה אותי אגב יש לציין שהוא רופא מבוגר ורציני ואני לא הפציינט הראשון שלו אני ממש אשמח אם תגיד לי מה דעתך בנושא ומה אוכל לעשות ? מינוקסידיל אין תופעות לוואי אבל אני קצת מפחד כי זה מפתח תלות ואני לא רוצה לגרום למצב שברגע שאפסיק תתחיל נשירה חזקה שאם זה טלוגן אפלוביום זה יעצר מתישהו ללא טיפול העניין זה כשאאמרתי לרופא שלי שאני לא רוצה לקחת מינוקסי ולהזיק לשיער עם תלות בתרופה , הוא אמר שבמילא יש לי נשירת שיער אז מה זה כבר משנה ? כאילו מצד אחד הוא אומר לי שאין לי התקרחות ומשפט אחר כך הוא סותר את עצמו . ובנוסף כמעט כל השיערות שנושרות לי יש בסוף השיערה מין בועה לבנה כזאת שהבנתי שהיא מצביעה על כך שהשיער היה במצב טלוגן , יכול להיות שזה מאשש את טענת הרופא לטלוגן אפלוביום?? תודה רבה על כל העזרה !

05/02/2020 | 22:45 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה לפנות למרפאת שיער באיכילוב לאבחון מדוייק . לא ניתן לענות ללא בדיקה קלינית. בהצלחה!

06/02/2020 | 13:57 | מאת: אדי

עושים אצלכם גם אבחון מיקרוסקופי עם טריקולוג? ומה שאני צריך זה רק טופס 17 מהרופא משפחה למחלקת עור באיכילוב?

06/02/2020 | 15:41 | מאת: אדי

אגב בהנחה שיש אבחון מיקרוסקופי עם טריקולוג , הוא עולה כסף בנוסף ? או שהוא כלול בסל בריאות וטופס 17 מספיק ?

06/02/2020 | 19:33 | מאת: יעל

כן צריך טופס 17 כדי להגיע לאיכילוב. בהצלחה

06/02/2020 | 20:55 | מאת: אדי

כן , אבל השאלה אם האבחון המיקרוסקופי כלול בסל בריאות או שיש תוספת כסף? , ואם יש כמה זה עולה ?

18/02/2020 | 09:30 | מאת: תגובה

היי, אני מאוד מקווה שתראה את ההודעה הזו. אני עובר סיטואציה דומה לשלך. בעשרה חודשים האחרונים 80% משיער הראש שלי נשר. כל יום כ 400 שערות נשרו מכל הראש. הגבות והריסים גם כן התחילו לנשור. הלכתי לרופא עור באופן פרטי לאחר שהרופא עור בכללית לא ידע לספק תשובות. אין לי גורם גנטי להתקרחות במשפחה. ניגשתי לרופא עור באופן פרטי שאמר שמדובר בטלוגן אפלוביום. השערות שנושרות לי מהראש יש להן בקצה בועית לבנה כפי שציינת,מה שמעיד על שערות במצב הטלוגן ומאפיין את הנשירה הזו. לאחר ביצוע בדיקות דם התברר כי יש לי מחסור בברזל עקב דיאטה צמחונית. לאחר לקיחת תוספים במשך שלושה חודשים,הברזל כרגע בטווח התקין אבל הנשירה לא הפסיקה. מעבר לכך התחילו לי כל מיני סימפטומים: נדודי שינה,צפצופים באוזניים, בעיות ראייה, רובד לבן על הלשון, ירידה בלתי מוסברת במשקל, בעיות ריכוז וזכרון, עייפות, ציפורניים הפסיקו לגדול והפכו ללבנות, רעידות בגוף ונימול ברגליים ובידיים. מתברר לאחר שביצעתי בדיקת דם נוספת כי יש לי בי 12 נמוך(עדיין בטווח התקין אבל ממש בקצה הסקלה). רופא העור שלי אמר שכל ויטמין שחסר בגוף עלול להכניס את הגוף לסטרס ואז השיער נושר. אני כרגע מטופל בזריקות של בי 12 כל יומיים כבר חודשיים ואני מרגיש הטבה רצינית אבל עדיין לא 100% . בבקשה תבדוק אצלך בי 12 ואם הוא מתחת ל 500 למרות שהוא עדיין בסקלה, תבקש לקבל זריקות או שתיקח כדורי מציצה מתחת ללשון. יש רופאים שיאמרו לך שזה תקין אבל זה לא. יש לי מזל שהרופא שלי מעולה וישר ידע לזהות שבזה מדובר. במדינות אחרות הסף התחתון הוא הרבה יותר גבוה כמו למשל יפן, שם הסף לבי 12 הוא 550 ומי שנמצא פחות מכך מטופל. לצערי הרב, חלק גדול מהרופאים לא בדיוק קוראים ב uptodate או בפאבמד וסומכים על בדיקת דם לויטמין בי 12 שהיא איננה אמינה בכלל ולא מסתמכים על בדיקת דם כמו MMA שהיא מאוד מדויקת.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה