לא יודעת אם להתחיל טיפול....

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/01/2016 | 00:20 | מאת: גל

שלום, ראשית סליחה על החפירה אבל חשוב לי להבהיר את כל המצב כדי לקבל תשובה לשאלה המרכזית שלי: האם בכלל להתחיל בטיפול או לחכות חודש לחוות דעת שנייה? אני בת 31, מחזור לא ממש סדיר (דבר שהתחיל רק בשלושה-ארבעה חודשים אחרונים), אוכלת בריא והולכת קבוע לחדר כושר (עושה אימון משקולות, הליכה מהירה ואימוני בטן). ביום שני הלכתי לרופא עור בגלל שיש לי פצעים בפנים שבכל פעם שהם מתבהרים צצים חדשים, דבר זה התחיל באזור חודש אוגוסט (בחודש יולי השנה התחלתי ללכת לחדר כושר באופן קבוע ואינטנסיבי הרבה יותר ממה שהלכתי לפני כן). הרופא שבדק אותי לא הביט עלי ולא בחן אותי בכלל! אלא מיד "תיקתק" אותי- שאל על המחזור, אם אני בהריון ומיד כתב לי כדורים CURATANE למשך ארבעה חודשים במינון של 20 מיליגרם. רק לאחר שקצת נידבתי מידע על האימונים שלי הוא אמר לי שאני לא יכולה להתאמן ולבסוף נתן לי אישור להמשיך להתאמן אבל אמר שאחרי הבדיקת דם (אחת בעוד שבועיים והשנייה בעוד חודש) אם יראה שמשהו לא תקין הוא יצור עימי קשר טלפוני וידבר איתי. לבסוף הוא גם אמר שהוא לא מבין למה אנשים מתאמנים עם משקולות(!) אז אני מקווה שהבהרתי שיצאתי משם ללא כל הבנה על הטיפול, מה מותר מה אסור וללא תשובה להמון שאלות שהיו לי... אז לשאלתי הראשונה והעיקרית- האם כדאי לי להתחיל בטיפול או עדיף לחכות לחוות הדעת השנייה שתהייה רק בעוד חודש? אם עדיף להתחיל עכשיו- מה קורה עם הכושר? למה אסור להתאמן ואילו פעילות גופניות אני כן יכולה לעשות? על הכושר אני לא מוותרת, זה ההוצאת לחצים שלי ואני לא מוכנה לוותר עליה אפילו לתקופה מוגבלת. שנית- הוא נתן לי קרם פנים ושפתון של ד"ר עור- האם אני יכולה להמשיך להשתמש בקרם עיניים שלי עם קרם זה? והאם אני יכולה להתאפר? עדיין צריכה להשתמש במייקאפ כדי לכסות את הפצעים. תודה רבה מראש על התשובה ושוב סליחה על החפירה

23/01/2016 | 17:20 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, רואקוטן הינה תרופה טרטוגנית, לכן היות ואת בשנות השלושים החשוב מכל הוא להקפיד על גלולות+אמצעי מניעה. יש להמתין כחצי שנה מסיום הטיפול במידה ומתוכנן הריון. לגבי פעילות גופנית, מומלץ לא לעלות את דרגת המאמץ אליה היית רגילה טרם הטיפול. תחת הטיפול יש להקפיד על הבדיקות הבאות אחת לחודש: ס""ד, תפקודי כבד, פרופיל שומנים, CPK ובדיקת הריון. לגבי איפור וליחוח העור, חשוב להקפיד על קרם הגנה, לחות לשפתיים וניתן להתאפר כרגיל.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה