בוחנת המשך טיפול לבת המקסימה שלי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

20/05/2012 | 00:37 | מאת: שולמית

שלום רב הבת שלי בת 5 ו- 4 חודשים. סובלת מהרטבות יום ולילה. ביקרנו אצל פרופסור ליבנה, הבא,הבאנו לו צילומים של כליות וכו' שהיו תקינים, צילום בטן וכו' - והוא לא כל כך נתן לנו מענה לבעיה. אמר כי אפשר לעשות MRU בהרדמה מלאה, למרות שלדעתו 99 אחוז שאם היה משהו לא תקין היינו רואים זאת בצילומים הרגילים, ואח"כ אפשר לעשות בדיקת לחצים. אני לא הסכמתי לעשות את הבדיקה, גם בגלל שב- 99 אחוז שהכול תקין, וגם בגלל שאני לא רוצה לעשות הרדמה מיותרת, וכאן אני מגיעה להסטורייה אצל הילדה שתהיה בריאה של ניתוח לב וניתוח נוסף. היא גם בעלת כליית פרסה ותפקוד הכליות תקין לחלוטין. אנחנו במעקב אצל פרופסור שוחט ולא נמצאה איזושהי תסמונת. מתפקדת מקסים ומשתלבת יפה בגן. ילדה נבונה. לענייננו - זה היה רק הרקע - כיום אנחנו מטופלים בדיקור סיני אצל מישהו ממש טוב (רני אייל) הדיקור משפיע ללא ספק. או שיש פעמים שיש הרעה מיידית, או שיש ימים יבשים לחלוטין. תלוי איך הגוף מגיב. אנחנו אצלו אחת לעשרה ימים כבר חצי שנה. התוצאה של הטיפול מראה לנו ש: יש השפעה ללא ספק - חיובית או שלילית אך משהו נעשה\. ב - לא מדובר במשהו רגשי וכו - כי כשיש ימים שהטיפול מוצלח אז היא יבשה לגמרי - כלומר היא לא עושה בכוונה. וגם - רני אומר כי הוא חושב שמדובר בחולשה כלייתית, ושהוא לא חושב שיש טיפול של מרפאת הרטבה שיכול לעזור, אבל אם אנחנו רוצים שננסה. אני לא רוצה להעמיס על הילדה ולשגע אותה, ואם זו הדרך אז יש לנו סבלנות. אנחנו רק רוצים לבחור את הטוב ביותר עבורה. מה אתה אומר? האם במרפאת הרטבה יש לנו מה לעשות? אני לא אתן לה תרופות והורמונים בכל מקרה, וכה. שהיא מרטיבה זה ביום גם והרבה. בלילה עם חיתול. התחלנו גם לתרגל תרגילים של שיטת פאולה בבית דרך אגב. סליחה על האורך. אשמח מאוד למענה. תודה רבה!

שלום. הרטבת יום לילה אינה בדכ בעיה רגשית, מקובל לחשוב שיש בעיה אורגנית. דיקור סיני לא יעזור, ולי לא מוכר הביטוי של כליה חלשה. הטיפול בדיקור לילדה בגיל זה / אין ספרות על כך. חצי שנה ללא תזוזה אומר הכל. יש לקחת אנמנזה מפורטת בדיקה מלאה של רופא, הערכה תפקודית - תשאול מדוייק ואז להחליט על הדמיה . ניתן לבצע הדמייות לא פולשניות. לפני מנומטריה יש בדיקות פחות פולשניות. חובה לבצע יומנים. בגיל זה בהרטבות יום את צריכה לפנות לנפרולוג / במרפאת הרטבה הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. במידה ויש הרטבות יום בעיה בשלפוחית הופכת לבעיה כמעט ודאית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה