שאלה עבור יפית קסלר-שנה לאחר מיני מעקף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/04/2017 | 16:35 | מאת: מור

יפית שלום רב. אני בת 33 ובשל השמנת יתר מתמשכת- בינואר 2016 עברתי ניתוח מיני-מעקף BAYPASS בהצלחה וללא תופעות לוואי קשות- נשארו מעט עודפי עור. עד כה ירדתי כ-42 ק"ג והיום משקלי עומד על 73 ק"ג. עד כה הקפדתי כל יום על נטילת ויטמינים: 2 כדורי מולטי ויטמין כל יום (בתכשיר יש גם ברזל 85% מהקצובה היומית הנדרשת) כדור סידן כל יום ויטמין D בטיפות כדורי B12 למציצה. בבדיקות הדם המקיפות(כולל ויטמינים ומינרלים) שערכתי לפני חודשיים הרוב תקין פרט לברזל IRON שיצא מעט נמוך (ערך של 45). בשל תוצאות הבדיקות רופא המשפחה המליץ על הסתפקות במולטי ויטמין אחד ביום והפסקת יתר התוספים כי אין צורך בהם לפי בדיקות הדם לדעתו וכמו כן על התחלת נטילת תכשיר ברזל בריכוז גבוה בנוסף למולטי ויטמין וחזרה על בדיקות הדם לאחר כשלושה חודשים לראות שהברזל נספג היטב והמאגרים "התמלאו". האם עצת הרופא להפסקת התוספים לאחר כשנה ושלושה חודשים נבונה ואפשר להיות שקטה איתה ואכן להסתפק במולטי ויטמין אחד כל יום ? תודה רבה חג שמח.

מורן שלום, על פי נייר העמדה בבריאטריה המבוסס על המלצות איגודים בינלאומיים ומחקרים עדכניים, יש להמשיך ליטול תוספי תזונה לכל החיים לאחר ניתוח בריאטרי. ההמלצה ליום הינה 2 כדורי מולטיויטמין המכילים לפחות 45 מ"ג ברזל יחדיו, סידן וויטמין D. במידה וישנם חסרים תזונתיים יש ליטול תוספים נוספים לתיקון החסר. סוג ומינון התוספים נקבע בהתאמה אישית למטופל - סוג הניתוח שעבר, צריכת מזון ובדיקות הדם. מומלץ לקבוע פגישה אצל דיאטנית בריאטרית שתוכל לתת לך הנחיות המותאמות עבורך. חג שמח, יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה