שאלה לגבי גישה ניתוחית

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

31/08/2017 | 12:59 | מאת: ליאור

שלום, אצל סבתי הופיע כתם חשוד (מצ"ב תמונה). היא תראה רופאת עור ביום שני הקרוב. מעיון באינטרנט הבנתי שהכתם בהחלט מעורר חשד כבד למלנומה. אשמח לדעת מהי הגישה הכירורגית המועדפת במקרה שכזה (איני יודע מה תאמר הרופאה שתראה אותה, ועל כן אני מעדיף להצטייד במידע טרם הביקור)? תודה רבה, ליאור

שלום א. לא ברור אם משהו הוא מלנומה או לא עד שאין בדיקה פתולוגית ב. הטיפול במלנומה תלוי בעומק הגידול, פיזורו, והתאמה אישית למטופל ג. מידע באינטרנט בצורה כזו רק מבלבל ומלחיץ מציע להמתין לרופאה ולביופסיה בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)