שאלה על יעילות קרם הגנה משמש וחומרים מסרטנים

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

19/05/2019 | 11:01 | מאת: אחת

שלום, רציתי לשאול האם קרם הגנה לפנים! באמת יעיל או שדווקא יכול לעודד את הזדקנות העור? קראתי מאמרים לכאן ולכאן. רוב החומרים הם כימים שדווקא גורמים לריאקציות כימיות עם העור והורסים את הקולגן. חלקם מכילים חומרים מנגזרת בנזן, פאבא וחלקם, ואלו שהם כך עוד רשום המרכיב בעברית- אוקסיבנזון שפוגע בפוריות. מצאתי את זה גם במוצרים ש ד"ר פישר. בגדול אני לא הולכת לים ויש לי מודעות כי לאמא שלי היה סרטן העור. אבל אני רוצה להגן על עור הפנים אני משתזפת בקלות ישר חוטפת צבע בפנים אני מנסה למנוע פיגמנטציה. ושאלתי אם יש טעם להתמרח או שאני רק עושה נזק? כמו כן אם קיבלתימשחה פעילה מרופא עור"נוסחת קליגמן" האם כדי להשתמש בה וכיצד קרם ההגנה יעיל כאן ומגן? תודה

שלום לך זו שאלה מאוד רחבה ורלוונטית איגוד הבריאות האמריקאי פרסם תוצאות מחקרים שערך שהראו שיש ספיגה של הרבה חומרים הנמצאים בקרם הגנה לתוך הגוף. חלק מהחומרים יכולים להיות מסרטנים. הם פרסמו הסתייגות שיש צורך במחקרים גדולים יותר, מחקרים על בעלי חיים בשביל לקבוע האם השימוש בקרם הגנה מהשמש עלול להיות מסוכן, ובינתיים לא נתנו הוראות נגד השימוש. אני חושב שעדיף להגן על הגוף עם חולצות לייקרה חוסמות קרינה, ובאזורים החשופים כמו פנים וכפות ידיים לשים קרם הגנה. וכמובן לא ללכת בשעות הקרינה החזקה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)