שאלה בעקבות ניתוח מוז

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

15/02/2018 | 13:40 | מאת: א

שלום ד''ר מילר הנכבד! אמי עברה השבוע ניתוח להסרת גידול מסוג קרצינומה של תאי הבסיס, שהיה בלחי מתחת לעין בגודל 18 על 20 ממ. להפתעתנו נוכחנו לאחר הניתוח, כי בוצע חתך ארוך לאורך הפנים עד לפה, מעבר למיקום הגידול. שאלתי: האם ביצוע חתך כאמור הינו מחוייב בניתוחי מוז? למיטב הבנתנו, בניתוח זה מוסרת רק הרקמה הבריאה. אציין, כי בעבר עברה אמי ניתוח להסרת נגע אחר בלחי השניה, ושם בוצע חתך רק במקום הגידול. אודה מאד לתשובתך המלומדת

שלום לך נגע בגודל 18X20 מ"מ הוא נגע גדול סביבו יש לקחת שוליים בריאים , כך שהחסר משמעותי סגירה של חסר גדול כזה ועגול, מצריכה הוצאת משולשים של רקמה בקצוות והפיכת העיגול לאליפסה, בכדי לאפשר סגירה בקו ישר זה יכול לגרום לצלקת להיות פי 2 באורכה מאורך החסר, אין מה לעשות, זו גאומטריה פשוטה

18/02/2018 | 12:45 | מאת: אא

ד''ר מילר הנכבד, תודה רבה על תשובתך . עמך הסליחה, אך יתכן שלא הסברתי די את שאלתי: מתחת לאליפסה בוצע חתך בקו מאורך, לאורך הלחי עד לפה. האם הגיוני ונדרש? תודה רבה!!!

קשה לי להתייחס לתאור גרפי שלא ראיתי

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)