קראטינין בדם נא תשובתך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/10/2020 | 15:45 | מאת: מרינה

שלום רב בני הוא בן 24 הובחן כבר כי8 שנים כי חולה FMF ונמצא במעקב. באחרונה קראטינין שלו עלה ל1.43( לפני 3 חודשים1.34),US יצא תקין, אין חלבון בשתן.נפרולוג רשמה כי יש אי ספיקה כליות קלה וממשיכה בירור. יש סיבה לדאגה?

העובדה שאין חלבון בשתן היא מרגיעה. אחד מסיבוכי FMF היא התפתחות של עמילואידוזיס הגורמת לפגיעה כלייתית שמתבטאת בפרוטאינוריה (=הפרשת חלבון מוגברת בשתן). הפרוגנוזה של כל מחלת כליה עם פרוטאינוריה משמעותית הוא פחות טוב. אשר לעליית הקראטינין . קראטינין הוא לפעמים תנודתי ןעליה של 0.1 מ"ג/ק"ג לא מדאיגה אלא אם הקראטינין ימשיך לטפס. לעומת זאת אם ערכי קראטינין בסיס(למשל לפני שנה) היו 0.9 כדוגמא וכעת 1.4 הרי שזה כן מדאיג. מומלץ להקפיד על הטיפול ל FMF שיכול למנוע עמילואידוזיס, להימנע כעת ממשכחי כאבים מסוג NSAIDS (כגון אדוויל למשל) , להפסיק לעשן אם מעשן, לאזן לחץ דם אם סובל ממנו ולהמשיך מעקב וברור שהמליצה לו הנפרולוגית המטפלת .

מנהלי פורום נפרולוגיה