יתר לחץ דם..........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/10/2020 | 08:06 | מאת: יאיר

שלום ד"ר,רציתי לדעת האם וזודיפ היא תרופה יותר חזקה להורדת לחץ דם מאשר אוסקר פלוס,והאם משך ההשפעה של וזודיפ ארוך יותר מאוסקר פלוס.ומה משך ההשפעה של 2 התרופות.תודה

אוקסאר פלוס היא תרופת משלב שמכילה שתי תרופות: אוקסאר (=לוסרטאן השייך לקבוצת ה ARBS) ודיזוטיאזיד (=משתן). יש מינונים שונים של המשלב והחוזק תלוי גם במינון המשולב. נהוג לתת את התרופה פעם אחת ביום שכן לוסרטאן נותן כיסוי ליממה ודיזוטיאזיד קרוב ליממה. ואזודיפ (שייכת למשפחת תרופות אחרת של מעכבי תעלות סידן) היא תרופה שפעמים רבות כדי לתת כיסוי טיפולי ל24 שעות צריך לתת אותה בשתי מנות (10 מ"ג X2) או לפחות 20 מ"ג פעם ביום. התגובה לטיפול היא היא אישית ותלויה במטופל, מחלות הרקע וכו. משפחות התרופות הללו נחשבות כקו ראשון בטיפול בל"ד .

08/10/2020 | 08:37 | מאת: יאיר

תודה,שאלה נוספת האם אפשר לשתות מי קוקוס בזמן שנוטלים תתרופה אוסקר פלוס.תודה

לא ידוע לי על מגבלה. אם כי את התרופות עצמן יש לשתות עם מים

מנהלי פורום נפרולוגיה