מחלת כליות מסוג IGAN והרחבה דו"צ של אגני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/02/2020 | 17:09 | מאת: אביטל

בת 36 ברקע IGAN ל"ד תקין, תפקודי כליה תקינים למעט אחרי אירועים של מאקרוהמטוריה שמופיעים לאחר מחלה ויראלית שאז עולים ומתנרמלים לאחר מתן נוזלים לוריד. יש לציין שהאבחנה היא ללא ביופסיה אלא על סמך המטוריה ופרוטאינוריה בלבד (סביב 850 מ"ג) מטופלת בטריטייס ונמצאת במעקב נפרולוג. מס' פעמים בוצע US כליות שתמיד מראה הידרונפרוזיס/הרחבת אגני כליה ד"וצ. לאחרונה ביצעתי שוב US ונכתב לי: מבנה וגודל תקינים, אין גושים או אבנים, פרנכימה בעובי תקין. אגן כליה שמאלי מורחב כ- 0.55 ס"מ ואגן כליה ימני מורחב כ- 0.9 ס"מ. התור שלי לנפרולוגית הוא עוד הרבה זמן אשמח אם תעני לשאלותיי: 1. האם ההרחבות הללו נחשבות למשמעותיות ומה משמעותן? (יש לציין שעשיתי את הבדיקה גם ללא שתיית נוזלים ויצא אותו הדבר...) 2. האם ייתכן שההרחבות האלו הן כתוצאה ממחלת הכליות הכרונית? 3. איזה רופא אמור לעקוב אחר ההרחבות הללו? הנפרולוגית אומרת לי לפנות לאורולוג והאורולג מחזיר אותי לנפרולוגית... האם יש צורך בהמשך מעקבי US? 4. האם ניתן להרות עם מחלת כליות מסוג IGAN?  5. האם זה נחשב להריון בסיכון? 6. האם המחלה הזו היא גנטית-תורשתית?

1. ההרחבות נחשבות יחסית קלות 2. הן עלולות להיות הגורם לאי ספיקת כליות כרונית אבל הן לא הסיבה לאי ספיקת כליות כרונית 3. אם חסימה/הצרות אחראית להרחבות האורולוג יכול להחליט לנסות להתערב כירורגית/בניתוח. הנפרולוג יוכל לטפל באי ספיקת הכליות שתתפתח אם חסימה משמעותית לא תיפתח בזמן 4. אם הקראטינין של אישה הרה הוא מעל 1.5 מג/דל הסיכון לה ולעובר עולה משמעותית ולא מומלץ 5. ההריון של מטופלת עם בעיה כלייתית כרונית הוא תמיד יותר בסיכון לסיבוכים אבל רק כשהתפקוד הכלייתי מאד פגוע הסיכון הוא כל כך משמעותי שממליצים לא להרות 6. בדרך כלל לא אך יש מטופלים שיש להם נטיה גנטית

מנהלי פורום נפרולוגיה