תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/02/2020 | 16:25 | מאת: לימור

שלום, אני אחרי טיפול כימותרפי, (טקסול וקרבופלטין) וכעת אני מקבלת אווסטין (טיפול ביולוגי). היום עשיתי ב. דם ובין התוצאות היו התוצאות האלה: א. קריאטינין סרום - 0.70 ב. GFR - 87.90 ( הנמוך ביותר מאז תחילת הטיפולים. בעבר נע בין 92-98. ג. phosphorus 4.8 הנורמה - 2.5-4.6 משקלי 77 גיל 63. יש לי לחץ דם גבוה שמאוזן ע"י טריטייס - 3.75 מ"ג רמיפריל - 2 פעמים ביום, לפעמים כשהוא עולה - אני לוקחת באופן חד פעמי גם אסריל 12.5. בדיקת השתן כללי : SG 1 LEUCOCYTES UR - 75/00 NITRITE - שלילי PH - 6.50 PROTEIN UR - שלילי GLUCOSE URINE - NORMAL KETONES - שלילי URBILINOGEN -NORMAL BILIRUBIN UR - שלילי ERYTHROCYTES UR -שלילי האם תפקודי הכליות מדאיגים ? (ניסיתי לחשב לבד ע"פ הנוסחא , אבל לא הצלחתי). תודה על כל מידע. + הוסף תגובה

קרבופלטין עלול לגרום לאי ספיקת כליות חדה ואבסטין לעליות לחץ דם, הופעת פרוטאינוריה ואי ספיקת כליות. צריך לעקוב אחר מגמת הקראטינין ואחרי לחץ הדם והחלבון בשתן. כעת הבדיקות תקינות אך עליה של 0.3 מג/דל קראטינין עונה להגדרה של אי ספיקת כליות חדה. אם הקראטינין עלה ב0.3 (למרות היותו תקין) פני לאונקולוג מטפל

13/02/2020 | 16:17 | מאת: חגית

תודה על תשובתך, ורציתי גם לשאול: א. האם פגיעה בתפקוד הכליות כתוצאה משימוש בקרבופטין היא הפיכה ? כבר כמעט חודשיים אני לא מקבלת את התרופה הזאת. ב. חלבון בשתן כל הזמן תקין, כלומר אין לי. ג. לחץ הדם שלי מאוזן ע"י כדורי הטריטייס. ד. מה הכוונה ב- "אם הקראטינין עלה ב 0.3 (למרות היותו תקין..." )? תודה מראש על תשובתך !

הגדרה של פגיעה כלייתית חדה הינה אם יש עליה בקראטינין מעל 0.3 מג/דל מהערך המקורי. במקרה שלך איני מתרשמת מאי ספיקת כליות ולכן אין מקום לדאגה. יש להמשיך ולעקוב אחר בדיקות השתן תחת טיפול באבסטין כשאמור יכול לגרום להופעת חלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה