אלוריל משפיע על קריטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/04/2019 | 13:50 | מאת: רוני

שלום, אני עם קריטנין 1.6 ולוקח גם אלוריל 300 מ"ג עקב URIC ACID 8 - בעבר חטפתי התקפי גאוט, האם אלוריל יכול לעלות קריטנין כשאני לוקח 300 אני מאוזן כשלוקח רק 150 יוצא מאיזון. עוד שאלה בבקשה האם תוסף מזון ויטמין D 3 גלולות ליום להשלמה עקב חוסר מפריע גם לקריטנין.

לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי אולם תופעות לווואי הכלייתיות של אלוריל הן נדירות. עקרונית כל תרופה יכולה לגרום להופעת מצב דלקתי /אלרגי בכליות הנקרא interstitial nephritis. ולא ניתן לצפות מראש מי יפתח תגובה כזו. בהנחה שאין רמזים לכך (כמו החמרת התיפקוד הכלייתי בבדיקות הדם, ריבוי לוקוציטים בשתן בהעדר זיהום בדרכי השתן ) זה לא סביר . מינון אלוריל של 300 מ"ג גם באי ספיקת כליות מתקדמת מותר ובתנאי שיש מעקב אחר תיפקודי כבד ומודעות לתסמיני רעילות אחרים (כמו פריחה חדשה). יש תרופה אחרת בשוק בשם FEBUXOSTAT אך במטופלים עם רקע לבבי היא אולי כרוחה בעליה בתמותה . תוספי D3 למילוי חסר לא מפריעים/מחמירים קראטינין .

מנהלי פורום נפרולוגיה