תזונה קטוגנית מה דעתכם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/12/2018 | 10:02 | מאת: גרשון

אני בחרתי בתזונה קטוגנית הסוכר ירד מ6.4 ל4.9 a1c לחץ הדם התחילו סחרחורות הורדתי פמיד משקל ירד מ118 ל100 גאוט יציב עים כדור אלוריל ביום לחץ דם 130/90 מה כדאי לבדוק בכליות מה דעתכם על הדיאטה הזו בכלל תודה כבר יותר מחצי שנה

דיאטה קטוגנית היא דיאטה שיש בה הפחתה משמעותית של כמות הפחמימות ובמקומן עולה צריכת השומנים. זו אינה דיאטה מאוזנת, היא עלולה לגרום לחמצת, עליה בכולסטרול, אוסטיאופורוזיס והיוצרות אבני כליה. היא עלולה לגרום לחסרים תזונתיים. חלק מהדיאטות המכונות "קטוגניות" הן למעשה דיאטות עתירות חלבון . דיאטה עתירת חלבון, ואפילו קצרת טווח גורמת לעלייה בקצב הסינון הכלייתי. לאורך זמן עומס יתר זה עלול לגרום לנזק כלייתי. אני מסייגת מדיאטות כאילו.בטח לאורך זמן. לא הייתי ממליצה להמשיך בה. בכל מקרה ממליצה על ליווי של דיאטן/דיאטנית. מומלץ לבצע בדיקות כלליות רחבות שיכללו בין היתר פרופיל שומנים, תיפקודי כליה,מלחים בדם,כימות אלבומינוריה בבדיקת שתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה