אבן חוסמת בשופכןייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2018 | 12:31 | מאת: ליאת

בנוסף לשאלה על הזינט. קראטנין באזור ה2 עקב תקופה ממושכת של עודף סידן. לפני שבועיים הגעתי למיון עם כאבים בחזה חולשה בחילות הקראטנין עלה ל 3.96 אישפזו אותי וקיבלתי אינפוזיה ואחרי יומיים ירד שוב ל 2. בבדיקת סיטי הידרונפרוזיס חסימה מלאה של אבן בשופכן השמאלי. בגלל שלא היו לי את הכאבים הקלאסים של אבן כנראה שלפחות חודש שלם הסתובבתי ככה. שבוע אחרי ריסוק אבנים בליזר הקראונין ירד שוב ל 2.05 אוראה 77. אבל אני ממשיכה להרגיש חוסר ריכוז . הפרעות בזיכרון לתווך קצר בחילות קשות . מדדי דלקת גבוהים שקיעת דם חמישים. Cpr 1.57. האם יש לזה קשר לזה שכנראה הסתובבתי בגלל האבן החוסמת עם ערכי קראטנין גבוהים ? למה גם אחרי שערכי הקראטינין חזרו ל 2 אני עדין מרגישה בחילות וירידה בתפקוד הקוגנטיבי

בחילות ותסמינים נורולוגים (כולל גם הפרעות קוגניטיביות) יכולים להיות תסמינים של אי ספיקת כליות מתקדמת מאד (EGFR 15 ומטה). במטופלים עם ירידה כה משמעותית בתיפקוד הכלייתי תסמינים אילו יכולים להוות סיבה להתחלת טיפול כלייתי חליפי/דיאליזה. עם קראטינין 2 אני מניחה שה EGFR שלך גבוהה יותר. ממליצה לחפש סיבה אחרת – אולי הקלציום שוב עלה? אולי קיבלת משככי כאבים נרקוטים שיכולים לגרום לתופעות לוואי אילו. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה