ביופסיית כיליה לבירור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/10/2018 | 09:45 | מאת: God

שלום רב, כרגע בבירור לעמילואידוזיס נערכה ביופסיית כילייה וטרם יש תשובה. מה שגרם לשלוח לביופסיה היא רמת חלבון מעל 2 גרם ביממה בשתן וערכי תפקודי כליות בדם כולם תקינות. עשיתי גם us כליות שיצא תקין ללא ממצאים. האם מכל אלה יש אפשרות לסרטן הכיליה? או מה בעצם מחפשים בביופסיה? אילו עוד מחלות מתבטאות בחלבון בשתן? תודה

ראשית מציעה לך לדבר עם הנפרולוג המטפל ולשאול אותו את השאלות הנ"ל שכן הוא מכיר אותך... נהוג לעשות ביופסיה על מנת להגיע לאבחנה ברורה חד משמעית של מחלה מה שיאפשר טיפול בה, לשלול סיבות אחרות לפרוטאינוריה. בעמילואידוזיס לעיתים הביופסיה תאפשר מתן טיפול רפואי שאחרת לא ינתן. כך למשל ב primary amyloidosis מוכחת בכליה (כשאין במח עצם עדות למיאלומה) הביופסיה תאפשר טיפול המטולוגי לתאי הפלזמה. אם בUS אין גוש סולידי בכליה או ציסטה מורכבת חשודה אין חשד לממאירות

31/10/2018 | 15:56 | מאת: God

ראשית תודה על ץשובתך הבהירה. כמובן ששאלתי את הנפרולוגית שאלות אלה. מלכתחחחה נשלחתי לבגיקת עמילואיד אך היא אמרה שעושים עוד צביעות ולכן אני שואלת אילו מחלות כיליה יכולות להיות כאשר יש ביטוי של חלבון בשתן? גם מקריאה מעמיקה ראיתי שחלבון בשתן הוא לא ביטוי לסרטן הכיליה. זה מרגיע... בהתחשב בעובדה שיש רק חלבון אבל קריאטינין ואלבומין בדם תקינים...מה כן יכול להיות חוץ מעמילואידוסיז?

מחלות רבות יכולות לבוא לידי ביטוי באמצעות הפרשת חלבון בשתן. הנפוצה הינה סכרת שגורמת לפגיעה כלייתית. מצבים נוספים לדוגמא הינם מצב של השמנת יתר, מחלות גנטיות, מצב של תהליך דלקתי פעיל וכן מחלות כלייתיות ראשוניות או שהינן כחלק ממחלה סיסטמית, כלומר מחלה הפוגעת באיברי הגוף השונים ויש לה גם ביטוי בכליה. היריעה קצרה מלתאר את כל הגורמים לחלבון בשתן אך מניחה שבקרוב התעלומה תפתר ותקבל את תשובת הביופסיה. בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה