התרחבות כליות, הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/09/2018 | 14:46 | מאת: אילן

שלום רב וחג שמח, שמי אילן, בן 30. נולדתי עם הידרונפרוזיס בשתי הכליות, ועד גיל 5 עברתי 5 ניתוחים בכליות. בשנת 2015 נטלתי את התרופה "קיורטן" וביצעתי בדיקת אולטרא-סאונד שבה הודגם קוטר כליה ימנית של 11 ס"מ ושמאלית של 11 ס"מ וכן איבוד פרנכימה והחלטתי להפסיק טיפול בתרופה הנ"ל. השנה שוב נטלתי את אותה התרופה ובעקבות עליית קראטינין בבדיקת הדם לכמעט ערך של 1.1 החלטתי לבצע שוב בדיקת אולטרא-סאונד כאשר בבדיקה זו הודגם קוטר כליה ימנית של 13.5 ס"מ ושמאלית של 11.8 ס"מ, וכן איבוד פרנכימה. שלוש שאלות לי אליכן, ברשותכן: 1. האם ייתכן כי התרופה "קיורטן" שגרמה להתרחבות? 2. אני כרגע נמצא בפרשת דרכים לפני מיפוי כליות. האם אני יכול לעסוק בפעילות גופנית לא-אינטנסיבית מדי (ריצה לא ארוכה מדי, הליכה, פעילות גופנית בבית)? 3. האם ישנם מאכלים מסוימים להמנע מאכילתם במצבי? (חמוץ/חריף/מלוח)? תודה רבה, אילן ר.

קיורטן (אורואקוטן) עשויה לגרום לתסמינים מסוימים בכליות אך עליית קראטינין מדווחת כנדירה ואיני בטוחה שזה הגורם. אובדן הפרנכימה נובע מהפגיעה בכליות בילדותך. יתכן והכליה השמאלית מתפקדת פחות ולכן הימנית גדלה כפיצוי, זאת תדע לאחר המיפוי. חשוב להזכיר גם שאולטרסאונד הינה בדיקה הנתונה לפרשנות הבודק ולכן יתכן שההבדלים אינם כל כך משמעותיים. איני רואה סיבה להמנע מפעילות גופנית מתונה החשובה לשמירה על לחץ דם תקין ובריאה לך. בנוגע למזונות - תזונה דלת מלח נתרן הינה מומלצת. בשלב זה לא הייתי מגבילה אותך בחלבון אבל כדאי להמנע מהעמסת חלבון, כלומר 1.3 גרם לק"ג ל- 24 שעות הינו מספק ויש להמנע מהעמסה מעבר לכך.

10/09/2018 | 23:05 | מאת: אילן

תודה רבה על היענותך המהירה דוקטור. אבצע את המיפוי כליות ואז נהיה יותר חכמים. בברכת חג שמח ושנה טובה, אילן ר.

מנהלי פורום נפרולוגיה