לאחר תסמונת HELLP- סוג של רעלת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/09/2018 | 15:26 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 38 ילדתי לפני חודש וחצי. הייתה לי סוג של רעלת הריונית תסמונת HELLP שפוגעת בכבד וקרישה. מאז הלידה ועד היום עשיתי 3 בדיקות דם בכולן חומצה אורית מעל הנורמה היה 7.4 עלתה 8.9 וכעת 9.3 רק עולה ועולה. GOT - 36 GPT- 48 שניהם גם תמיד מעל הנורמה מה עושים? מה הסיבה לעלייה ולמה זה לא משתפר? מה עלי לעשות כדי להוריד את המדדים של האורית?

אמנם במרבית המקרים בדיקות המעבדה מסתדרות מספר ימים לאחר הלידה, יש דיווחים על התנרמלות הבדיקות רק חודשים לאחר מכן. בנוגע לחומצה האורית - ניתן להפחית את רמות החומצה האורית על ידי שתיה מרובה, שמירה על משקל גוף תקין (במידה וישנה עליה במשקל לאחר הלידה, הרי שיכולה להסביר זאת), המנעות משתיית משקאות ממותקים ואלכוהולים, וכן ביצוע פעילות גופנית סדירה. כמובן שיש צורך בהמשך מעקב הרופא המטפל לוודא שאין החמרה במדדים הדורשת בירור נוסף. בהצלחה!

מנהלי פורום נפרולוגיה