מיעוט שתן , כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/08/2018 | 22:13 | מאת: אביתר

שלום אני בן 49. בריא בד"כ. לא לוקח תרופות פרט לפמוטידין ( גסטרו ) 40 מג ליום בגלל צרבות. לפני שנתיים פציעה במפרק הירך ולכן כשנתיים לא עשיתי כושר בכלל פרט להליכות של כמה דקות מאוד איטיות. אפילו לא עולה מדרגות. הכושר ירוד מאוד. כמו כן לפני שנה זיהום בבטן ( שיגלה ) שגרם לירידת משקל משמעותית מ 60 ל 54 ( גובה 1.77 ) ומאז קצת רגישות בבטן ולא עליתי עדיין חזרה. שלשום אחהצ נאלצתי ללכת מרחק חריג פי כמה ממה שהולך בד"כ. הגעתי הביתה תשוש מאוד ב 7 בערב. שתיתי די הרבה מים. ב 1 בלילה כשהלכתי לישון שמתי לב שכל הערב לא השתנתי בכלל למרות ששתיתי לפחות ליטר וחצי. בבוקר כשקמתי היה לי רק השתנה קצרצרה גג 100 מל. תופעה מוזרה. במהלך היום הרגשתי שנתתי יותר שתן. נשקלתי היום ושמתי לב ששוקל 1.1 קילו יותר מאשר לפני יומיים ( יכול להיות שצברתי נוזלים?? ). אציין שבדיקות דם תקופתיות לפני שבועיים תקינות לחלוטין. קריאטינין 0.7. אוראה נמוך. כמו כן עשיתי בדיקת סטיק שתן היום ( לקחתי מחברה שלנו שהיא אחות ) ויצאה תקינה ללא חריגות. בנוסף אציין US בטן וכליות תקין לפני חודשיים. האם לתופעה החריגה שבה במשך ערב ולילה שלם ועד הצהריים לא השתנתי כמעט בכלל למרות ששתיתי לפחות 1.5 ליטר בזמן הזה יש משמעות?? ( לא הזעתי ). האם יכול להיות שקרה משהו לכליות ? האם נדרש בירור כלשהוא? אולי המאמץ השפיע על הלב שהשפיע על השתן? תודה רבה

אם עדין אינך נותן שתן ממליצה שתפנה בדחיפות למוקד קופ"ח/תופנה לחדר מיון. וזאת על מנת שתוכל לבצע בדחיפות US כליות כולל גם הערכת שארית שתן לאחר מתן שתן ובדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, בדיקת שתן (למיקרוסקופ). בהצלחה

26/08/2018 | 23:48 | מאת: אביתר

תודה חזרתי לתת שתן נראה לי באופן רגיל. אבל היה את המאורע הזה לפני 3 ימים שבו ערב שלם ולילה ובוקר נתתי אולי 100 מל שתן למרות ששתיתי כליטר וחצי. 1. מה עלולה להיות הסיבה? 2. האם היות וזה היה אבל חלף יש צורך לעשות בדיקת תפקודי כליה ? ( לפני חודש היתה תקינה במסגרת בדיקה שגרתית ) 3. יש צורך לעשות us שתן? ביצעתי לפני חודשיים והיה תקין. תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה