קראטנין גבוההיייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/01/2018 | 22:09 | מאת: ליאת

שלוםרב. בשבועים האחרונים עלה לי הקראטנין מ 2.5 ל 4.20 . אוראה 92. פוספורוס 6.6. הסידן שהיה גבוהה תמיד דוקא ירד ל 13. שהיה לי יותר. מצד אחד הנפרולוגית אמרה אין מה לעשות חוץ מלשתות הרבה יש לי בחילו ת ואני לא יודעת אם זה קשור. והיא אמרה שאם הסידן ירד אז גם הקראטנין. אבל הסידן לא ממשיך לעלות והקראטנין כו. השאלה שלי אם בערכים מעל 4 צריך להתאשפז אני גם נותנת מעט שתן ? השאלה אם יש טיפול לזה . כי הבנתי שאין טיפול. בגלל זה אני לא רוצה להתאשפז סתם

סידן גבוה מעלה את רמת הקראטינין באופן חריף אך במקרה שלך יתכן וכבר נגרם נזק כרוני מאירועים חוזרים של אי ספיקת כליות חריפה ותקופה ממושכת של סידן גבוה והוא שמסביר את עליית הקראטינין. עם זאת, אם את ממעטת במתן שתן, יתכן שיש מרכיב של התייבשות ולכן אני ממליצה על ניסיון טיפולי בנוזלים דרך הווריד. העליה בקראטינין מ- 2.5 ל- 4.2 הינה משמעותית ודורשת טיפול. אם להערכת הנפרולוגית שלך הסיבה היא אכן התייבשות, יתכן וניתן להמנע מאשפוז ובמקום לקבל עירוי נוזלים במסגרת מוקדי קופת חולים או במסגרת אשפוז יום בבית חולים.

מנהלי פורום נפרולוגיה