מעי רגיז ועצירות קשה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

13/03/2016 | 17:34 | מאת: אסתר מרקוביץ

שלום רב נאמר לי שיש לי מעי רגיז טופלתי אצל גאסטרולוג שנתן לקחת פעמים ביום לוסק,כמו כן רבע כדור מירו,לקחתי מספר רב של משלשלים ולא עזרו זה גרם לי לכאבים בקיבה,נשאלת השאלה מה יכול לעזור, אני לוקחת תרופות נוספות לפרפורי לב ודילול דם כמו פרוקור ואלסקוי. תודה

אסתר שלום, מעי רגיז יכול לבוא לידי ביטוי במגוון סימפטומים. אני מבינה משאלתך שעצירות היא רק אחד מהסימטומים של מעי רגיז מהם את סובלת. במצב רגיל הייתי ממליצה לאדם הסובל מעצירות להרבות באכילת סיבים תזונתיים כמו לחמים מחיטה מלאה, פירות וירקות, כמו גם לשתות הרבה נוזלים ולבצע פעילות גופנית. יחד עם זאת, צריכה מרובה של סיבים תזונתיים יכולה להחריף סימפטומים של מעי רגיז. מסיבה זו אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תקבל ממך את כל האינפורמציה הרלוונטית ותתאים לך תפריט אישי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי