מעי רגיז ובעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

22/12/2015 | 11:05 | מאת: גל

היי אורלי, לפני כשנה סבלתי בערך כשבוע מקלקול קיבה חריף. לאחר מכן המשיכו כאבי בטן, גזים , גרעפסים ורחישות בבטן. לאחר בדיקות רבות (דם,צואה,הליקובקטר,לקטוז)התגלה שיש לי רגישות ללקטוז. גם שלא נגעתי במוצרי חלב כלל התופעות באו והלכו. ערכתי לפני כחודש סדרת בדיקות נוספת (דם,צואה,בדיקת צואה לחשד לדלקת במעי) ולא נמצא כלום. כמו כן מזה כשלושה שבועות אני בדיאטה קיצונית מאוד של נטורופת ללא שיפור במצב. רציתי לשאול לדעתך לגבי מה הבעיה ומה הפתרון. תודה, גל

גל שלום, קיימים מגוון רכיבים תזונתיים אשר יכולים לגרום לסימפטומים שאתה מתאר. הבדיקה הנפוצה מבין הבדיקות הינה בדיקת אי סבילות ללקטוז, אותה ביצעת. תוצאת בדיקה חיובית (כמו במצבך),עדיין לא מעידה על כך שמקור הסימפטומים הוא אחד - לקטוז. לכן בפירוש הגיוני שגם בתקופה של הימנעות ממוצרי חלב, הסימפטומים נמשכו. אינני יודעת איזו דיאטה קיצונית קיבלת ולכן אינני יכולה להגיב בנוגע אליה. כמו כן, בהעדר נתונים נוספים, אינני יכולה לשער מה הגורם או מה הם הגורמים לבעייתך. במידה ומיצית את הבירור הרפואי, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו. קיימות בדיקות נוספות כמו לדוגמה אי סבילות לפרוקטוז וסורביטול אותם בארץ לא נהוג לבצע, אך דיאטנית מנוסה שמתעסקת בתחום תוכל לבחון בעייתיות רכיבי מזון שונים על ידי דיאטות אלימינציה. על כל פנים לרוב לא מדובר בדיאטות מאוד קיצוניות (כפי שאתה מתאר את הדיאטה שקיבלת). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי