גזים כל הזמן בריח לא נעים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

04/11/2018 | 18:47 | מאת: קלרה

יש לי דיספפסיה פונקציונלית מעי רגיז בעיות רפלוקס כאבים ברום הבטן ובקיבה סותריי חומצה לא עוזרים ובזמן אחרון יש לי גזים אחרי כל מאכל אפילו משעועית ירוק הגזים בריח רע ומביך אותי למה זהמי יכול לעזורלי יש לי גם צניחת רקטום בינונית אולי זאת הסיבה צורב לי בפי הטבעת ובוולווה והגזים מגבירים הצריבה לוקחת נורמלקס פעם ביום בערב אין לי ברירה יש לי עצירותכרונית בשל בעיות העיכול

קלרה שלום, נראה לי משאלתך את צריכה התייחסות פרטנית קצת יותר מעמיקה ממה שניתן לספק במסגרת פורום. בגדול מזונות רבים עשויים לגרום לגזים. בכלליות פירות וירקות העשירים בסיבים תזונתיים עשויים לגרום לגזים ובמיוחד קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קיימים אנשים עם אי סבילות למזונות אשר אכילת אותם המאכלים תגרום אצלם בין היתר לגזים. אפילו מאכלים שומניים או מטוגנים מהווים בעיה. לצד סוג המאכלים, גם להתנהגות אכילה יש השפעה כמו לדוגמה פערים בין ארוחות, קצב אכילה וכדומה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו כמו גם לגסטרואנטרולוג להמשך בירור וקבלת הנחיות מתאימות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי