בטן תחתונה נפוחה ובולטת

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

31/08/2017 | 22:51 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 28 סובלת מזה שנים ממעי רגיש (תקופות משתנות של שלשולים, כאבי בטן, עצירויות, גזים, בחילות). בשנתיים האחרונות סובלת מתופעה מטרידה מאוד של בטן נפוחה מאוד בשעות אחר הצהריים והערב. הבטן נפוחה ובולטת, קשה למגע ולעתים כואבת (עם כי לרוב מדובר רק באי נוחות וכבדות). ניסיתי הכל: ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ללא קטניות, ללא מצליבים, דיאטת פוד מאפ, רפואה משלימה, טיפול פסיכולוגי, בדיקת אי סבילות למזון, בדיקת צליאק, בדיקת הליקובקטור. תוספי תזונה- פרוביוטיקה משני סוגים, כורכום, B12. כדורי קולוטאל. הפסקת גלולות למניעת הריון. עושה פעילות גופנית באופן קבוע. פגשתי שני מומחי גסטרו שונים שלא היו להם המלצות נוספות. כלום לא עוזר. האם יש לי עוד צ'אנס, משהו שאני מפספסת, או שאאלץ להמשיך לחיות עם הנפיחות הגדולה והמעיקה?

מעיין שלום, על פניו לכאורה עושה רושם שאכן ניסית הכל אבל לא פחות חשוב ממה שניסית זה עם מי ניסית. לדוגמה, אפילו בדיאטת הפודמאפ היחסית מחמירה יש לפעמים מקום לסינרגיה של מספר גישות תזונתיות לדוגמה הגבלה של חלק מהפירות או הירקות על אף היותם מותרים בדיאטה, תוספת קימל להרגעת הנפיחות, הקפדה על התנהגות וסדר אכילה במקביל ליצירה של אכילה מספיק מגוונת (ניתן לעשות זאת גם במסגרת הדיאטה הנ"ל) ועוד. מעבר לכך, במסגרת הטיפולים המשולבים של תזונה וביופידבק שאני מבצעת בקליניקה שלי, אני מוצאת שלביופידבק יש ערך מוסף (כמובן כשמדובר במעי רגיש שמושפע לא מעץ ממצב נפשי-רגשי וזה משהו שניתן לגלות באמצעות אבחון יחסית פשוט). אני מבינה את התסכול שלך אבל לא הייתי אומרת נואש. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי