שוב הקצאת שורשים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/12/2013 | 18:07 | מאת: דיליה

שלום, אני בת 66 ומאז שזוכרת את עצמי מטפלת בשיניים בדבקות. לפניכ-30 שנה אמר לי מומחה חניכיים שעלי לבצע ניתוח חניכיים ברגשתי לא נוחה בעניין, כי אחרי הכל אגלל דלקת כרונית. קיבלתי חוו"ד נוספת וביצעתי הקצעת שורשים. מאז בוצעו עוד פעמיים הקצעות שורשים במרווחי זמן של 10-12 שנה ביניהם. לפני שנתיים בוצעו עקירות יזומות והשתלות ב-5 שיניים, לאחר השתלת עצם. בבדיקה שיגרתית אצל רופאה חדשה במרפאה המטפלת, היא שלחה אותי שוב למומחה לחניכיים לצורך הקצעה. משום מה יש לי תחושה שזה מוגזם. אין דימומים, אין שיניים מתנדנדות וכן, יש תוכנית חסכון להמשך השתלות אם וכאשר יהיה צורך בכך בהמשך. מה דעתכם? האם אין טעם לפגם ב-4 הקצעות? אציין כי אני מבקרת אצל שיננית אחת לכמה חודשים כבר 40 שנה. תודה מראש.

דיליה שלום שמחתי לקרוא את שאלתך ולו בגלל הנושאים העקרוניים אשר היא מעלה לדיון. ישנו פער תפיסתי גדול בינינו בנושא טיפול החניכיים, יעדיו ומטרותיו. טיפול חניכיים נועד לעצור את התקדמות מחלת החניכיים, המתבטאת באובדן העצם סביב השיניים. הקצעת שורשים הינה למעשה טיפול חניכיים שמרני אשר מטרתו להוריד את רמת הדלקת בפה המתרפא באופן שאינו כירורגי. ניתוחי החניכיים הינם שלב משלים במקרה הצורך באתרים בהם הקצעת השורשים לא הביאה לצמצום מלא של הכיסים בחניכיים. במקרה שאת מתארת, החלטת שלא להשלים את טיפול החניכיים עם ניתוחי חניכיים ולכן נותרו מוקדים בפיך עם מחלת חניכיים פעילה אשר לאורך השנים ניסו לתחזקם עם הקצעות שורשים חוזרות בכדי להמנע ככל הניתן מעקירות, אליהן הגעת בסופו של דבר. האם עלה בדעתך שביצוע הניתוחים מלכתחילה היה מאפשר לך להמנע מההקצעות החוזרות ואף לשמר את שינייך הטבעיות? כמו כן מחלת חניכיים שאינה מטופלת בשיניים עלולה לפגוע גם בשתלים ולגרום לאובדן עצם סביב השתלים. תהליך זה הרסני במיוחד וקשה לטיפול. אני ממליץ לך לפנות לרופא חניכיים שיעריך את מצבך ויקבע האם אכן יש צורך בהקצעות שורשים חוזרות. בברכה ד"ר ערן גבאי

20/12/2013 | 18:15 | מאת: דיליה

אם כי, לא קיבלתי מענה לגבי מספר הפעמים שניתן לבצע הקצעת שורשים...

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים