פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
3107 הודעות
3025 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

01/01/2020 | 10:50 | מאת: שושני

שלום רב לפני כשבוע ביקור אצל רופא ריאות התקף החמרת COPD רמה 2-3 קבלתי פרדיזון 40 מג לשבוע וכן אוגמטין גם בנוסף למשאפ טרלוגי כרגע כאבים חדים דקירות מהחזה לגב שמאל עליון !!!! מה ניתן לעשות קבעתי תור לריאות עוד שבועיים

שלום, לגשת לרופא משפחה ולבקש צילום חזה.

31/12/2019 | 11:15 | מאת: דניאל

שלום רב, נמצע בטיפול מונע עקב boop מטופל בפרדינזון 10 מג, אודיטין לכיוח 3 פעמים ביום, סלפסט 1000 מג פעמים ביום, ואנטיביוטיקה למניעה 3 פעמים בשבוע. אודה לחוות דעתך לגבי הסיטי המצורף אני דיי מבוהל. תודה

31/12/2019 | 11:41 | מאת: דניאל

ממצאי בדיקת CT של בית החזה הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב פולמונולוגי בשל BOOP ותסחיפים ריאתיים. נערכה השוואה לבדיקה קודמת מ-2019/05/13 - חל שיפור. ממצאים: הודגמו שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות עם הרס של הפרנכימה, יותר בולטת באונות העליונות. מאז הבדיקה הקודמת חלה נסיגה של קונסולידציות ריאתיות מוקדיות רבות בשתי הריאות, שהודגמו בבדיקה הקודמת. הקונסולידציות הגדולות ביניהן היו באונות העליונות, כעת באזור הקונסולידציות באונות העליונות הודגמו פסים פיברוטיים עדינים רבים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה סביבן. פסים פיברוטיים אחדים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה וגרנולומה מסוידת באזור פרא-מדיאסטינלי ב-RML ,פס פיברוטי עדין בקצה התחתון של הלינגולה ושינויים פיברוטיים קלים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה באספקט הקדמי-תחתון של RLL ובזווית קוסטופרנית אחורית בבסיס הריאה משמאל. גרנולומה נוספת במקביל לסדק הבין אונתי בבסיס RML ,גרנולומה נוספת מזערית תת-פלאורלית ב-RUL, ללא שינוי ניכר בהשוואה לבדיקה הקודמת. כעת גם לא הודגמו קשריות ריאתיות בשדות התחתונים של שתי הריאות שלא נצפו בבדיקה הקודמת. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. שינויים ספונדילוטיים מפושטים לאורך ע"ש הגבי. התרשמות : שיפור ניכר ונסיגה של ההצללות והקונסולידציות המוקדיות בשתי הריאות. כעת הודגמו שינויים פיברוטיים במקום הקונסולידציות הריאות, בעיקר בולטים באונות העליונות וב-RML. שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות, סימני מחלה גרנולומטוטית ישנה בריאה השמאלית

31/12/2019 | 14:48 | מאת: דניאל

שאלה נוספת האם הצילום מעיד על פיברוזיס ?

תיקון: ברונכיאקטזיות ממשיכה ולא מתמשכת

שלום דווקא נראה שחל שיפור בהשוואה לבדיקה הקודמת. נראה מהתשובה שעיקר המחלה היא אמפיזמה ולא פיברוזיס.

01/01/2020 | 19:15 | מאת: דניאל

ראשית תודה ושאלתי מה זה הברוכאקזיות הממשיכה ועד כמה האמפיזה נמצאת בשלב מסוים

31/12/2019 | 05:57 | מאת: חיים

שלום וברכה שמי חיים בן 20 עשיתי סיטי יצא לי שיש לי ברונכיאקטזיות ויש לי גם אלרגיות ובדיקת מטהכולין יצאה חיוביות בקבוקון שלישי או רביעי הוריד לי 28% ויש לי המון ליחות בגרון אף סתום וכו האם הבדיקה של מטכולין חיוביות יכולה לצאת חיובית בגלל הפרעות שהזכרתי שיש לי ואם כן הגיוני שיום אחד יצא שלילי ?אני מאוד מפחד ממצבי בעיקר שלא היה לי אסטמה עד לפני שנה אז אשמח לדעת מה ישלך להגיד בנושא

שלום המטכולין החיובי מעיד על תגובות יתר של הסימפונות. רואים את זה בעיקר באסתמה וזה מתאים לתלונות האלרגיות שלך. לרוב הבדיקה לא משתנה אבל זה לא מה שחשוב. מה שחשוב הוא לשלוט במחלה ולשפר את התפקוד שלך וזה בנחלט אפשרי בטיפול מתאים.

30/12/2019 | 23:25 | מאת: משה

ערב טוב ידוע copd קבלתי משאף רלוור 182 ועוד חיזוק וונטולין לפעמים ירידה בתפקוד מקבל משאף טרילגי אל כיום לאחר 6-8 שעות כאילו לא משפיע יותר מה ניתן לעשות ? הייתי אצל רופא ריאות לפני חודשיים ! תודה

שלום,ריך לחפש סיבה להחמרה, אולי צריך אנטיביוטיקה או טיפול אנטיביוטי. הדמיה חדשה כמו סיטי ועוד.

30/12/2019 | 20:41 | מאת: אורן

שלום רב האם יתכן קשר בין ניתוח בחוליות הצוואר .הוצאת חוליה C3-4 GEC .עקב לחץ עיצבי להפרעה בריאות עד כדאי נשימה חלשה ואו הפרעה בזרימת החמצן נשימה נשיפה

שלום, לא רואה קשר ישיר. צריך בדיקה מקיפה והערכה במרפאת ריאות.

30/12/2019 | 20:18 | מאת: שמשון

ערב טוב אודה מראש בן 53 מעשן אקטיבי ופסיבי מעל 35 שנים ידוע על אסמה קלה כנראה יש החמרה כאבי ראש סחרחורת שיעול רב ושריקות בהוצאת האוויר בבדיקה נמצא 1. PVC-44% 2.FEV1-52% 3.-54%-PEFR אבקש לדעת מה זה אומר !אני חנוק יש תור לעוד שבוע לריאות תודה

שלום, יש ירידהבינונית עד קשה בתפקודי הריאות, קשה לי לומר אם זה בגלל דלקת בריאות או בגלל החמרה של האסתמה.

29/12/2019 | 21:26 | מאת: גידי

בהמשך הבנתי שרנטולגית בכירה יותר עברה ע ל הct ותקנה ל1.1 ס״מ והמליצה על על הפט. תודה רבה על הענות שלך. אני אהיה במרפאת ראות אתייעץ עם הרופא מה לעשות

שלום, מקווה שלא יימצא דבר ב PET. אם אלו הפרשות הן יכולות להיעלם.

שלום רב אמי חזרה מטיול מברזיל . מקוררת משתעלת ללא חום. השיעול מאוד קיצוני ואקוטי. צילום ריאות תקין. נעשה בדיקת דם לשעלת ולהלן התוצאות (לא התחסנה לפני הטיול) Pertussis iga- 10.8 Pertussis igg - קטן מ 10 שלילי מה התוצאות אומרות? תסמיני השיעול בערך כשבוע וחצי מיום בדיקת הדם. בינתיים סיימה 4 ימי אנטיביוטיקה (קיבלה לשבועיים) ללא הטבה

שלום, הבדיקה גבולית אבל מציע לבקש בכל מקרה לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל ולחזור על הבדיקה עוד 3 שבועות.

שלום הבדיקה היא גבולית. מציע לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל וחזור על בדיקת הדם עוד 3 שבועות.

29/12/2019 | 19:16 | מאת: רבקה נעים

האם אינלציה במינון10 ml של סודיום כלוריד 0.9 עלולה להזיק במקרה של אי ספיקת כליות?

שלום, לא אמור להשפיע על הכליות.

28/12/2019 | 20:19 | מאת: אלי

שלום דוקטור! לפני כ-3 שנים, עקב מנטו 15מ"מ, עברתי טיפול מונע ל-LTBI (ריפמפיצין) במשך 6 חודשים. למרות זאת, בעוד כ-10 חודשים לאחר סיום הטיפול, אובחנתי בשחפת פעילה ועברתי טיפול אנטי שחפתי מלא תוך 9 חודשים. האם יש להניח שעוד לפני כ-3 שנים חליתי כבר בשחפת פעילה ועקב כך טיפול מונע כבר לא עזר לי? תודה רבה

שלום, האפשרות שאתה מעלה הגיונית אבל צריך להכניס לסיפור גם אפשרות שנ חשיפה אם הייתה ולראות אם זה מתאים.

שלום, לפני חודש וחצי חלה לי החמרה באסתמה מסרטיד 250 עברתי לפוסטר 8 שאיפות פלוס אינהלית ואני לא לגמרי מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ועוד לא לקחתי אותו כי כל הזמן חיכיתי אולי ישתפר.. אך לא... העניין הוא שבכל החודש הזה לא השתעלתי בכלל, רק היה קושי לנשום, נשימה כבדה והתקפים קטנים שכשאני אוכלת ישר מתחילים. מאתמות התחלתי להשתעל דיי הרבה. אמא שלי חולה בהצטננות ומאוד נזהרתי לא להדבק... אז אני תוהה האם זה צירוף מקרי וזה שיעול בגלל האסתמה, או שנדבקתיץ(אין נזלת אצלי ולה יש נזלת ושיעול) האם עדיף במקרה כזה לחכות שבוע שבועיים עד שאם זה התקררות זה יעבור ולא לקחת פרדנזיון כשיש מחלה? כי בעלון של התרופה כתוב לא לקחת במצבכ זה או במצב של זיהום. מבחינת נשימה אין לי בעיה לשרוד עוד שבועיים ככה בזכות האינהלציות. תודה מראש

שלום, יכול להיות שנדבקת במשהו וירלי, קשה לדעת. הפרדניזון ניתן בשל החמרה של האסתמה ואם צריך ניתן לקחת אותו גם בזמן זיהום וירלי.

פניתי אליך השבוע ואני פונה ברשותך שוב. מקריאה והתעניינות אני מבין שנדיר סרטן ראשוני בקנה הנשימה. זה הממצא שהתגלה . מוקד אינטרא­טרכאלי משמאל )ס201 ת164( קוטרו המירבי 7 מ"מ ­ לשקילת ביקורת, באבחנה המבדלת מוקד רקמה רכה או הפרשות. הופניתי לבצע פט סיטי בגלל קושי לבצע ביופסיה.!.? האם לדעתך מתאור הממצא וההפנייה לפט יש יותר חשד דווקא שאולי מדובר בגרורה.התאור מתאים לחשד סרטני לא? אני בריא. בן 65 וטפוס חרדתי פרט לRCC בכליה גילוי מקרי לפני 20 שנה שהוצא קטן וזהו. לא נדרשתי לשום טיפול נוסף. תודה רבה על הענותך

שלום, אני אומר את הדברים בהסתייגות כיוון שלא ראיתי את הסיטי אבל ממצא בקנה הוא נגיש לביופסיה בברונכוסקופיה וממצא שהוא 7 מ"מ לא מתאים לביצוע PET. מכיוון שהקליטה ב PET היא מ 8 מ"מ ומעלה. אני הייתי מציע לשקול לעשות ברונכוסקופיה.

בהמשך הבנתי שרנטולגית בכירה יותר עברה ע ל הct ותקנה ל1.1 ס״מ והמליצה על על הפט. תודה רבה על הענות שלך. אני אהיה במרפאת ראות אתייעץ עם הרופא

27/12/2019 | 07:48 | מאת: אמא

בתי בת ה 33 משתעלת. כנראה ללא חום. (נוטלת דקסמולקולד 3 פעמים ביום). לאחר כ 3 ימי שיעול הרופאה שלחה אותה לצילום חזה ונמצא תסנין. קיבלה אוגמנטין 875 מג פעמיים ביום ל 10 ימים. האם זהו הטיפול? תודה

שלום, זה טיפול טוב. אמנם יש אפשרויות אחרות לאנטיביוטיקה. מציע לחכות ולראות אם יש שיפורץ

27/12/2019 | 00:12 | מאת: מאי

שלום, אני אלרגית לאבק ויש לי אסתמה חמורה. האם זה נכון שחשוב במקרה כזה כל יום שינקו אבק וישאבו אבק מהחדר שאני נמצאת בו? תודה רבה

שלום, כן

26/12/2019 | 22:56 | מאת: אילן

אודה מראש אני בן 53 מעשן אקטיבי ופסיבי מעל 40 שנה לאחר בדיקת ריאות נמצא FVC-44% משתעל בלי הפסקה לאורך כל היום עד חנק עם כאבי ראש בבוקר ולאורך היום מטופל במרחיבי סמפונות ארוכי טווח , מה זה אומר 44% ומה ניתן לעשות עם השיעול וכאבי הראש תודה

שלום, להפסיק לעשן, משאפים, בירור במרפאת ריאות כולל סיטי חזה.

26/12/2019 | 21:21 | מאת: גידי

שלום רב בct חזה מופיע תמט מועט בגבול הלב מימין ומשמאל. לציין כי התמטים בעלי מראה נודולרי וקיימת אבחנה מבדלת. מומלץ לחזור על ct חוזר עוד חצי שנה. מה הכוונה בממצאים תודה חג שמח

שלום, תמט מעוגל נובע מאיזור לא מאוורר בריאה אבל לא גורם למחלה. הרופא המפענח לא רצה להתחייב ולכן המליץ לחזור על הבדיקה כדי לוודא שאין משהו נוסף.

26/12/2019 | 10:44 | מאת: Shon

שלום רב אודה על תשובתך לאחר שבמשך שנתיים קבלתי רלבר 92 עלה 182 חשבו שזה אסתמה קשה כיום Fev1 52 לוקח את המשאף טרילוגי אך לפעמים נוטל ונטולין בצהריים מאוחרות אך זה כבר לא עוזר כיום בקורס 40 מג ביום לשבוע השיעול מביא אותי להתקף חנק עד דמעות עם ליחה מה ניתן לעשות

שלום, מציע ללכת להיבדק במרפאת ריאות.

25/12/2019 | 23:39 | מאת: רונית

שלום, האם אצלי חולי אסתמה קשים לרוב ריחות של בישול עלולים קצת לגרום לקושי נשימתי? או בכלל ריחות חזקים? תודה מראש

שלום, יש מקרים כאלה.

שואל גם על פרדנזיון. אני לוקח רודיולה צמח מרפא למצב הרוח, וצריך לקחת פרדניזון לשבועים ולרדת בהדרגה. נטורופתית אמרה לי שיכולה להיות אולי בעיה כי הרודיולה מחזקת את מערכת החיסון ומטרת הטיפול היא להחליש את מערכת החיסון. אמרתי לה שלא מדובר על מחלה אוטואיומנית. האם זה נכון שחלק מההמטרה של פרדניזון בהחמרת אסתמה היא להחליש את מערכת החיסון? או שזה נכון רק במחלות אוטואימוניות שלא קשורות לאסתמה? אשמח לתשובה, תודה

שלום, פרדניזון מחליש את מערכת החיסון גם כשנותנים אותו בשל אסתמה.

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר 2 שאיפות ביום והאסתמה החמירה עקב חיסון אלרגיה לאבק שאיתו החלטתי להפסיק, ועברתי לפוסטר 8 שאיפות ואינהלציות ואיתן אני לא מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים. נאמר לי שאם אני חוזרת לאיזון אז אפשר להפסיק לפני. האם מדובר על איזון עם 8 שאיפות פוסטר או שמדובר על האיזון שהיה לי עד לפני חודש וחצי רק 2 שאיפות פוסטר? ואם פרדניזון בכלליות ברוב המקרים אחריו גורם למצב הריאות לחזור להיות כפי שהיה לפני ההחמרה, או שגם במצב כזה לרוב לוקחים 3 חודשים עד שמצב הסימפונות הקטנים חוזרים לקדמותם? תודה רבה!

שלום, בהדרגה את אמורה לחזור ל 2 שאיפות כמו שהיה קודם לכן. לגביהזמן שייקח לך להגיע לזה וקצב הפחתת הפרדניזון מציע להתייעץ עם רופא ריאות במרפאה.

25/12/2019 | 17:06 | מאת: רונית

אני לא בטוחה שהבנתי נכון. התכוונת שאם אני בת 37 ועשיתי בילדות חיסון שעלת(יש לי אסתמה) אז איו צורך שאעשה שוב?(במידה ולא אכנס להריון אף פעם) תודה מראש

שלום, אם קיבלת את כל החיסונים לפי התוכנית המקובלת את לא צריכה לעשות חיסון נוסף.

25/12/2019 | 13:50 | מאת: גידי

שלום רב אני מעשן בן 65 בבדיקת ct חזה ללא שום סימפטומים הכל תקין למעט!! פרנכימת ראות; מוקד איטרט- טרכאלי (ס201 ת164) קוטר 1.1 ס״מ - לשקילת בקורת, באבחנה המבדלת מוקד אקמה רכה או הפרשות. איזה בדיקות נוספות מומלץ לעשות. היכן זה ממוקם בראות? תודה רבה חג שמח

שלום, זה מתואר בקנה הנשימה. יתכן שמדובר בהפרשות בלבד, ניתן לחזור על סיטי או לבצע ברונכוסקופיה.

25/12/2019 | 13:44 | מאת: מיכל

שלום,להחמרה באסתמה.. ניתן לי 40 מ"ג פרדניזון ל 10 ימים ונאמר לראות האם צריך פחות או פחות זמן. האם ניתן לקחת 40 מ"ג ל 6 ימים ואז ביום השביעי לרדת ל 30 ואז ביום העשירי לרדת ל 25 ואז כל יומיים לרדת ב 5 מ"ג? ובכלל, האם ישנו פרוטוקול שהוא הכי מוכר ומומלץ בהחמרת אסתמה לא מאוד קשה.. שפוסטר 8 שאיפות לא מביא לאיזון, אבל האיזון לא רחוק.. בערך 85 אחוזי איזון. תודה מראש!

שלום, אין פרוטוקול אחיד וכל מקרה לגופו. במידה שאתקרובה לאיזון מומלץ לרדת במינון של הפרדניזון ולהפסיק כשאת מרגישה מאוזנת.

שלום דוקטור, תודה על תשובה. כפי שהבנתי מפסקי דין שונים וחו"ד שלך מומחים שונים, בשלבים אחרונים של סיליקוזיס כבר אין מה לעשות מלבד השתלה. גם הבנתי שהסיליקוזיס (ופיברוזיס) מתחיל משלב דלקתי ועם הזמן המקומות של דלקת הופכים לנודולים, לשלב הצטלקותי. אם בשלב הכי ראשון נותנים טיפול נגד דלקת, למשל ע"י סטרואידים, האם אפשר להאט את המחלה? תודה.

שלום, כפי שכתבתי, אין לצערינו טיפול יעיל למחלה. לא הוכח שטיפול בסטרואידים עוזר וכמובן שיש בטיפול זה אפילו פוטנציאל להזיק.

24/12/2019 | 22:14 | מאת: רונית

שלום, אני בת 37. עשיתי ככל הנראה בבית ספר או בטיפת חלב חיסון נגד שעלת. יש לי אסתמה בינונית. האם בגיל הזה אני אמורה לעשות שוב חיסון שעלת? תודה

שלום, מנה אחת של חיסון מומלצת לכל מבוגר מגיל 18 שנים ואילך שלא קיבל מנה אחת לפחות של תרכיב זה, פרט לנשים הרות, להן מנת חיסון מומלצת בכל הריון, ללא תלות במספר המנות שהאישה קיבלה בעבר, לרבות בהריונות קודמים. עדיפות במתן חיסון זה יש לתת לקבוצות האוכלוסיה הבאות: נשים הרות, תלמידי מקצועות הבריאות, עובדי מערכת הבריאות ונוסעים לחו"ל.

שלום רב, נאצר לי שקור יכול להחמיר אסתמה. במידה ואני בבית עם חלון סגור. באיזו טמפרטורה מומלץ לחמם? כי לי אף פעם לא קר והבגדים מספיקים לי, אך האסתמה החמירה ואני לא רוצה לקחת סיכונים. עכשיו למשל בחדר מד הטמפרטורה מראה לי שיש 18 מעלות לרוב. אני במצב כזה זה כבר אמור יכול לשפיע על אסתמה? תודה מראש

שלום, אין טמפרטורה מסויימת. כל עוד נעים לך זה בסדר ולא אמור להחמיר את האסתמה.

שלום, האם באינהלציה לאסתמה שהיא פעמיים ביום עם בויקורט אירובנט ווינטולין צריך לפני כל שימוש לשטוף את הכוס ואת המסכה ששמים על הפנים? ואם כן, האם צריך גם לשטוף את הצינור ולשטוף או לחטא את המחט שאיתה שמים חומר? וכיצד לשאוף? דרך הפה שאיפות עמוקות? תודה

שלום, לא חייבים לפני כל שימוש לשטוף, אפשר פעם ביום. כנ"ל לגבי הצינור ומחט. זה לא טיפול ישירות לדם ולכן הוא לא ממש סטרילי. שאיפות דרך הפה עמוקות ולא מהירות.

23/12/2019 | 20:34 | מאת: רועי

שלום, כשנותנים פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים להחמרה באסתמה שמינון מקסימלי של משאפים לא עוזר כרגע בהחמרה, אם מחליטים לרדת בהרדה כל יומיים 5 מ"ג. האם לוקחים את כל ה 10 ימים 40 מ"ג ואז יורדים בהדרגה ולוקחים עוד כ 12 עד 14 ימים סך הכל כ 24 ימים עם פרדניזון? או שלוקחים רק 10 ימים ומהיום השלישי יורדים ל 35 מ"ג וכן הלאה? תודה מראש

שלום, זה תלוי בהנחיה של הרופא, אין פרוטוקול קבוע.

23/12/2019 | 19:52 | מאת: מירי

בעלי ביצע 2 בדיקות הבדיקהBORD.PERTUSSIS IgA תוצאה5.40 IU/ml בדיקהBORD.PERTUSSIS IgG <5 האם זה תקין

כן

23/12/2019 | 19:45 | מאת: נתי

שאפתי אינקרוז אליפטה תוך 12 שעות בטעות תרופה שצריך לקחת כל 24 שעות

שלום, לא נורא. להמשיך פעם ב 24 שעות מכאן ולהבא.

22/12/2019 | 19:58 | מאת: מיכל

היי, בת 40 בריאה בדרך כלל. אתמול אכלתי פלפל אדום רגיל-גמבה והקדמתי קנה לושט. השתטחתי חזק והרבה כדי לסלק את החתיכה הקטנה שהפריעה. שתיתי מים והמשכתי להשתעל. הגירוי בגרון נמשך וגם הרגשתי, בעקבות השיעול הרב, צריבה באמצע החזה. התעוררתי היום בבוקר ועדיין יש לי גירוי בגרון, וכשאני משתעלת עדיין צריבה. הלכתי לרופא. בדק חמצן בדם- יצא 99, לחץ דם 105/74 דופק 75, הקשיב לריאות ואמר שהפלפל גרם כנראה לצריבה בגרון ושאין סיכוי שיש גוף זר בריאות כי אחרת הייתי ממשיכה להשתעל ללא הפסקה וללא יכולת דיבור. אמר לי שיום שלישי אגש לאף אוזן גרון אם התסמינים עדיין נמשכים. אותי מדאיג שלא נכנסה לי חתיכת פלפל ( פצפונת אומנם) לריאות. בבקשה דעתך בעיניין.

שלום, אני מניח שזה לא נכנס לריאות וציע להמתין מספר ימים ואם לא יהיה שיפור לפנות שוב לייעוץ.

שלום, ביצעתי בעבר תגר מטכולין ותוצאותיו יצאו שליליות, כמו גם תגר מאמץ. אני בכל זאת חווה תסמינים של קוצר נשימה במקרים ספיציפיים מאוד - מדי פעם בזמן ריצה כשמזג האוויר קר, ובזמן צחוק ממושך. לפעמים מופיע קוצר נשימה קל גם במזג אוויר קר במנוחה. האם בכל זאת מדובר באסתמה? למרות שכל הבדיקות (ספירומטריה, תגר מטכולין ומאמץ) יצאו שליליות? האם קיימות בדיקות נוספות שניתן לאבחן באמצעותן אסתמה? יש לציין שאני מטופל בטיפול קבוע של סימביקורט, ושהוא מקל באופן חלקי (כלומר לפעמים כן ולפעמים לא). כמו כן, אני בן 22 ואני מבצע פעילות גופנית באופן קבוע (אני בכושר גופני). תודה רבה.

שלום, אם תגר מטכולין שלילי הסיכוי לאסתמה נמוך מאוד.צריך הערכה חוזרת במרפאת ריאות לגבי תלונותיך.

21/12/2019 | 23:18 | מאת: NOT_FOUND

שלום, עקב החמרה באסתמה קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ונאמר לי אולי לנסות לקחת 20 מ"ג ולראות מה קורה. במידה ולקחתי 20 ביום הראשון, בשני העלתי ל 40 ואז אם נאמר תופעות הלוואי יהיו קשות מידי אז ניתן ישר ביום השלישי לחזור ל 20 או שצריך לעשות ירידה בהדרגה? והאם מותר בתקופת הפרדניזון להמשיך עם אינהלציות וינטולין, אירובנט ובודיקורט? אני לוקחת בנוסף 8 שאיפות פוסטר ביום שאותן כמובן אמשיך. תודה מראש

שלום אני מציע לקחת 40 ואם יש שיפור לרדת ל20 לפני תום 10 הימים. פוסטר להמשיך קבוע ואינהלציות רק לפי צורך.

21/12/2019 | 10:14 | מאת: רן

דוקטור, שלום רב, אחרי כ-10 שנים כשעזבתי לעבוד עם אבק מזיק, אובחנתי בסיליקוזיס. האם ישנה חשיבות באבחנה מוקדמת בסיליקוזיס, אם כבר לא הייתי חשוף לאבק? האם עם אבחנה מוקדמת היה ניתן להאט התדרדרות של סיליקוזיס? תודה רבה

22/12/2019 | 17:20 | מאת: רן

שלום דוקטור - התכוונתי האם טיפול בסטרואידים או שיקום ריאות בשלב הראשון כשהמצב היה קל מאוד, לפי צילומים, היה יכול להאט את התדרדרות? תודה רבה

שלום, לצערינו אין תרופה לסיליקוזיס. הדבר הכי חשוב הוא מניעה מוקדמת והפסקת העבודה לאבק מזיק מוקדם ככל האפשר.

20/12/2019 | 07:48 | מאת: ברוך

השתמשתי עד היום במשאפי רילבר ואינקרוז.הוחלפו במשאף טלרגי ובקריאת "הסכנות" אני פוחד להשתמש.האם לבקש חזרה משאפים ישנים שהחומר שלהם קיים בחדש או להשתמש בטרלגי. תודה

שלום, מדובר באותם חומרים, הטרלג'י נוח כי החומרים הוכנסו למשאף אחד במקום שניים וזהו.

19/12/2019 | 17:38 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מאוזמת עם סרטייד 250 ועקב החמרה באסתמה עברתי לפוסטר 8 שאיפות ואיתו רק עם הינאלציות של בודיקורט ווינטולין ואורבנט אני קרובה לאיזון. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים הרוקח אמר לי לקחת פחות אם אפשר. במידה ואחרי 5 ימים אני מאוזנת עם הפוסטר 8 שאיפות זה לא חכם להפסיק, לא כך? הרי ברגע שאפסיק עם הפרדניזון אולי זה יחמיר או שלא אשיג את האפקט של הפרדניזון שיעזור לי לחזורא לסרטייד 250 בסופו של דבר? תודה מראש

שלום, אם חזרת למצבך הבסיסי אפשר להפסיק. בינתיים הייתי ממשיך עם הפוסטר ולאט לאט יורד במינון.

19/12/2019 | 07:30 | מאת: יגל

היי דוקטור מצבי על הרצפה משתעל המון עשיתי בדיקת מטהכולין יצא שיש לי אסטמה לצערי ואני גם מאוד מדוכא מזה ובזמן האחרון התרופות גם לא משפיעות עלי אז רוצים להציע לי זריקה בילוגית זולאיר או נוקלה ואני רוצה לציין שעד לפני שנתיים לא היה לי בכלל אסטמה והבנתי שצריך את הזריקה לכל החיים לפי מה שהרופאה אמרה האם מצב הרוח שלי משפיע על המצב ? אולי ישלי משהו שהוא לא אסטמה וצריך כי אני משתעל המון ליחה שתקועה לי בגרון ויש לי חברים עם אסטמה וזה לא ככה בגלל זה שואל, אולי צריך בדיקות מקיפות כמו ברוכנוסקפיה וכו? והאם באמת אצטרך את הזריקה לכל החיים ?

שלום, קשה לדעת מה יהיה למשך כל החיים. כדאי לבדוק שאין דברים אחרים עם בדיקת סיטי. לבדוק שאין אלרגיה. בעיית חומציות וסינוסים.

בהמשך לשאלתי , פירוט גוש חשוד פריברונכיו ווסקולרי. סיבת ההפניה-צילום אינטר סטיציאלי מוגבר. פרנכימת הריאות -שינויים דלקתיים בפסגות אמפיזמה צנטרי לובולרית ונוזלים קטנים פזורים באונות העיוניות, כנראה מדובר בממצאים על רקע עישון. שינויים קלים פיברואטלקטטי וברונכיאקטטים ב rml בריאה ימנית עליונה גוש עם גבול בלתי סדיר מרכזי פריברונכוודקולרי בקוטר 1.3 סמ . הצללה קטנה תת פ לויאלית בבסיס השמאלי בתבנית go לא ספציפית למעקב. אודה לך על הסבר.

שלום, אני צריך לראות את הסיטי בשביל לחוות דעה מדוייקת על הגוש המתואר. למעט זאת מדובר ככל הנראה מדובר בנזק לריאות בשל עישון.

שלום, עקב החמרה באסתמה ש 8 שאיפות פוסטר לא לגמרי מאזנות אותי,(הייתי עם סרטייד 250) קיבלתי 40 מ"ג פרדניזון. רופא המשפחה אמר שהוא יתעייץ לגבי הורדת מינון וכמה ימים לקחת, כי נתן ל 10 ימים ולא היה בטוח.. אך הוא שכח מזה ומאז טס. התור לרופא ריאות רק עוד חודשיים. אשמח בבקשה לברר: האם קורס פרדניזון זה לרוב 10 ימים או שבועיים? והאם מהיום העשירי או ה 14 מומלץ לרדת בכל יומיים ב 5 מ"ג או שיש שיטה אחרת? תודה מראש

שלום יש כל מיני שיטות. אם את מרגישה טוב אחרי מספר ימים אפשר להפסיק מייד. אם יש שיפור איטי אפשר לרדת כל שבוע ב 10 מג למשל.

18/12/2019 | 17:34 | מאת: Alona

אשמח הבהרה על האבחנה המצורפת גוש חשוד פריברונכיו-ווסקולרי מרכזי בrul

שלום, אני צריך לראות את ההדמיה כדי להבין את הכוונה.

18/12/2019 | 16:59 | מאת: ליאם

שלום רב. לאחר חצי שנה של כאבי חזה וצלעות שהגיעו אחרי דלקת ריאות(נשללו בעיות לב וריאה אחרי ct ריאות במאי ואקו לב בנובמבר האחרון) פרופסור שביקרתי אצלו סבור שהבעיה היא פלוריאטיס. לטענתו זה יעבור לבד אך הוא לא יודע מתי. הכאבים כבר נהיו בלתי סבלים והם באים בהתקפים במהלך היום מלווים בקוצר נשימה קל. אני כבר מאוד מיואש מרמת הכאב וחצי שנה זה די הרבה זמן. יש לציין שאני בן 21 אסמטי ובתת משקל. האם זה יעבור מתישהו? איך מאבחנים שזה בכלל זה? האם צריך טיפול אחר במקום לחכות שיעבור מעצמו? האם אני צריך לחשוש מסיבוך? (הדבר היחיד שראו בct ממאי זה שאריות קטנות מהדלקת ריאות)

שלום, בפלויריטיס ניתן לטפל במוקדי דלקת כמו אטופן או ארקוקסיה. במקרים אחרים מטפלים בסטרואידים.

17/12/2019 | 23:06 | מאת: אבי

דוקטור נכבד שלום רב, אובחנה פיברוסיס. האם ניתן להגדיר את חומרה - בינונית או קשה? מה ה-TLC הרלוונטי - 63 או 54? למה יש הבדל כזה? בפעם הראשונה דיפוזיה ירדה עד 32. האם מדובר בחומרה קשה עקב דיפוזיה, או דיפוזיה זה פרמטר משני ולא קובע חומרת המחלה? תודה רבה

שלום, החומרה נקבעת לפי תפקודי ריאה והסיטי. בתפקידי ריאה מסתכלים בעיקר על fvc ועלdlco. 30% זה נמוך ומתאים לחומרה קשה. 50 או 60 אחוז זו חומרה בינונית. חשוב גם לראות האם המצב יציב או מחמיר לאורך זמן. יש גם חולים יציבים אפילו שהם בדרגת מחלה חמורה.

בעלי עולה חדש מאנגליה- כבר 7 שנים בארץ.- באנגליה היה בריא כמו שור. מהרגע שהגענו לארץ בעלי חולה לפחות4-5 פעמים בשנה. דלקת ריאות או ברונכיטיס. בנוסף התחיל לו כרוניק סינוסיטיס. לפני 4 שנים עשה סיטי ולא מצאו כלום עשה סיטי וmri לסינוסים וגם יצא תקין. נמצא שהוא אלרגי לקרדית האבק- התחיל זריקות אלרגיה לפני 3 שנים.. גם זה לא עוזר לדלקות (אבל הפחית את הדלקות בסינוסים). עשה בדיקת אסתמה- יצא תקין. למרות זה קיבל משאף רלבר לחצי שנה ניסיון.. גם זה לא עזר... מלבד זה יש לו מלא אוויר בבטן (לא יודעת אם זה קשור אחד לשני) אנחנו מיואשים!! בעלי כבר בדיכאון מהמצב. אנחנו חייבים עזרה!!! אנחנו לא מצליחים להבין למה זה קורה. אשמח לעזרתך.

שלום, כדאי לבדוק את מערכת החיסון. לעשות חיסון דלקת ריאות ושפעת. טיפול נגד אלרגיה והימנעות מחשיפה לאבק. סיטי חזה והערכה במרפאת ריאות.

עשה חיסון שפעת ודלקת ריאות.. 3 שנים מטופל במחלקת אלגיה בזריקות שבוע הבא נעשה HDCT ומטופל במרפאת ריאות... לבינתיים אין שיפור. התחלנו רפואה אלטרנטיבית

נראה מה יהיה בסיטי

17/12/2019 | 16:13 | מאת: נורית

שלום, אשמח להבין מה זה אומר... אמי בת 81, סובלת מעט משיעול יבש מזה כחודש וזה מה שנמצא בצילום רנטגן. כמו כן ואולי ללא קשר הופיע כתם פיגמנטציה על העור, נדמה שבאותו מיקום.. האם יתכן קשר ??

שלום, יש איזור לא מאוורר בריאה, יתכן עקב לילה. ממליץ לברר במרפאה ריאות אם זה משהו משמעותי.

שלום, אני בת 16 ויש לי בעיה שמציקה לי הרבה מאוד זמן. כל חורף, כבר הרבה שנים, יש תקופות חוזרות שאני משתעלת- שיעול עם הרבה מאוד ליחה- והשיעול בא חזק ממש מהריאות. בנוסף לשיעול, יש צפצופים בנשימות שבאים והולכים. תקופות כאלו נמשכות בערך 3 שבועות וחוזרות כמה פעמים בשנה. אני לוקחת משאף דואורספ קבוע בוקר וערב עפי הוראת הרופא. חשוב לציין שאני אלרגית לאגוזים, יש לי נזלת אלרגית (קושי לנשום דרך האף). השיעול שדיברתי עליו מתפתח לעיתים מצינון קל, ומציק לי מאוד כיוון שהוא פוגע באיכות החיים. בגלל שציינתי צפצופים, הרופא רצה לבדוק אם יש לי אסטמה, ועשה בדיקת מאמץ נשיפה וראה שהתפקודי ריאות תקינים. הוא אומר שיש פער בין תפקודי הריאות התקינים לבין מה שאני מספרת. הוא גם סדק אותי בתקופה שהייתי בריאה. האם יש דרך להסביר את זה? למנוע את הבעיה החוזרת הזאת?

שלום, אני ממליץ לך לעשות בדיקת תגר מטכולין ולשלב טיפול נגד אלרגיה.

16/12/2019 | 01:17 | מאת: שירלי

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב החמרה בעקבות חיסוני אלרגיה שהחלטתי להפסיקם, עברתי לסרטייד 500 ואיתו בחלק מהימים הייתי מאוזנת, ואחר כך בימים שלא נאלצתי לעלות לסרטייד 750. העבירו אותי לפוסטר ואיתו משום מה ב 8 שאיפות אני לא לגמרי מאוזנת. האם ניתן לומר בוודאות ששאיפת פוסטר שוות ערך לסרטייד 250? תודה מראש

שלום, בתיאוריה כן אבל מה שקובע זה הניסיון שלך. צריך לוודא שאת לוקחת נכון את המשך. יש סרטון הדרכה ביוטיוב שאני ממליץ לך לחפש.

15/12/2019 | 00:32 | מאת: שני

שלום, האם יכולה להיות לחזה גדול אצל מי שכבר יש אסתמה השפעה על החמרת האסתמה או בכלל השפעה על אסתמה? והאם בטפול זולאייר זה נכון שאחת מתופעות הלוואי שיכולה להיות היא עייפות שנמשכת מספר ימים או מעל לשבוע? תודה מראש

שלום, לא מכיר השפעה של חזה גדול על אסתמה. עייפות אינה תופעת לוואי שכחה של זולייר ויכולה לנבוע מסיבות רבות.

15/12/2019 | 00:29 | מאת: אורי

שלום רב, קראתי שישנו טיפול בגלי רדיו לאסתמה קשה. הכתבה היא מ 2012 ומצויין שזה מבוצע בכמה בתי חולים. האם היום יש נתונים שהטיפול יעיל ומומלץ? והאם עדיף שזה יהיה בהרדמה מלאה? כי הבנתי שעם אסתמה צריך גסטרוסקופיה למשל בהרדמה מלאה תודה רבה

שלום, יש טיפול שנקרא תרמופלסטיה שאינו בסל הבריאות. הוא מבוצע בבילינסון אבל עולה עשרות אלפי שקלים. הוא לא מתאים לכל אחד וכדאי למצות קודם טיפולים אחרים לפני שנזקקים לטיפול כזה.

15/12/2019 | 00:27 | מאת: רונית

שלום, שנה שעברה היתה לי החמרה באסתמה בחורף ועליתי מסרטייד 250 ל 500 וכך חודשיים לא הייתי מאוזנת, אך אם היו התקפים וינטולין עזר ובסופו של דבר הייתי מאוזנת וכעבור עוד חודש וחצי חזרתי למינון הקודם. החורף הזה שוב החמרה, ועברתי לסרטייד 750 ואיתו האיזון הוא לא 100 אחוזים אבל רופא משפחה רוצה שאנסה להמנע מפרדניזון עקב עוד מחלות רקע. האם עצם זה שלא לוקחים פרדניזון במצב כזה עלול לגרום לכך שגם אם עוד חודשיים נאמר האסתמה תהיה מאוזנת אז לא אצליח לחזור לסרטייד 250 ולמצב הקודם ואולי כן כדאי לקחת למעט ימים? כי מבחינתי אני סובלת את זה יופי, והקושי הוא לא גדול. ואני יכולה למשוך ככה כמה חודשים... אבל אם יש סיכוי שעצם זה שלא לקחתי פרדניזון יגרום לי לאסתמה קשה לתמיד בלי לחזור אחורה אז אני בטוח רוצה לקחת פרדניזון. תודה רבה

שלום, קשה לתת כללים מוחלטים. קורס קצר של מספר ימים של פרדניזון לפעמים עושה את העבודה. כדאי להיבדק במרפאת ריאות.

14/12/2019 | 22:31 | מאת: דבי

שלום, לפני חודש וחצי עברתי צנתור לב עם 2 סטנטים. עדין מתלוננת על קוצר נשימה במאמץ וכאבים בחזה במאמץ. כחלק מבירור הבעיה בוצע סיטי ריאות, להלן הפענוח: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. אטלקטזיס ב-RML. אטלקטזיס בלינגולה. פס אטלקטטי בפסגת הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה / בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. מבנה גרמי תקין. האם התוצאות הנ"ל יכולות להסביר את קוצר הנשימה ממנו אני סובלת? תודה

שלום, יש איזורים בריאה שאינם מאווררים היטב אבל קשה לי לקבוע מה היקף הבעיה לפי תיאור הסיטי בלבד.

15/12/2019 | 08:44 | מאת: דבי

תודה על תשובתך המהירה. אם כך, מה עלי לעשות? האם יש עוד בדיקות שיש לבצע לצורך קביעת אבחנה?

שלום, להגיע עם הדיסקים לייעוץ במרפאת ריאות. יש גם אפשרות למעקב ופיזיותרפיה, תלוי בהיקף הבעיה.