פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
2407 הודעות
2279 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

היי בשבוע שעבר ממש כאבה לי הצלע ולא יכולתי לנשום לאחר מכן זה עבר והתחילו כאבים חזקים וקשיי נשימה בבטן קצת מעל המותן בצד ימין וכאבים חלקיים בצלע שמאל מה ניתן לעשות ? הכאב כבר בלתי נסבל וכואב לי אפילו לצחוק או להתעטש אני מונעת מעצמי לצחוק כבר שבוע וכשאני לא מצליחה להתאפק וצוחקת אני פשוט מתייסרת מכאבים ודקירות קטנות בצד בבטן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אולי לנסות לקחת כדור כמו אדוויל או נורופן ואם זה לא חולף להיבדק עי רופא המשפחה.

19/01/2019 | 20:07 | מאת: ב

דר שלום האם אפשר לקבל כתובת המייל שלך? לחלופין האם אפשר לקבל ייעוץ טלפוני של 5 דקןת גם בתשלום? חרד ומפוחד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מאמין בייעוץ רפואי מקצועי פנים מול פנים וכמובן במקרה של צילום יש לראות את הצילום עצמו ולא בטלפון או במייל. ממליץ שתפנה לרופא המשפחה בשלב ראשון ואם יש צורך לרופא ריאות.

19/01/2019 | 22:05 | מאת: ב

בן 47, לעולם לא עישן ולא בסביבת מעשנים. חלה בדלקת ריאןת בשישי שעבר פיתח חום גבוה הלך למוקד בטרם בצילום חזה ״תסנין קל ב RLL צל עגול בבסיס ריאה ימנית יתכן פיטמה מומלץ צילום עם סימון צל הלב בגדר הנורמה״. צולם במקןפ שוב עם סימון ״צילום עם סימון צל עגול אינו פטמה. מומלץ השוואה לצילומיפ קודמים אשר אינם בידינו וct בהתאם לצורך קליני״. 1) האם זה שהרדיולוגית חשדה שמדובר בפטמב אןמר מדןבר על צל בקוטר נפוץ של פטמה ולא חלילה מעל 5 סמ לדוגמה? 2) האם יתכן מהדלקת? והשאלה הכי חשןבה - לאחר שבוע טיפול אנטיביוטי ירד החום ומרגיש מצוין. התור לרןפאת משפחה רק בעוד שבוע. האם אפשר לחכות או שיש לבצע סיטי בקבוע זמן לאלתר ללא דיחוי? מפחד פחד מוות (אחי אגב שהוא הנדון לא מפחד כלל...) תודה

סליחה על שגיאות בכתיב בשל הלחץ, יצוין כי לא היו לו תלונות לפני דלקת הריאות שבאה בפתאומיות וכעת הוא חש מצוין

שלום, 1. כן, כנראה מדובר בממצא קטן. 2. יכול להיות מהדלקת למרות שזה מתואר כממצא נפרד. 3. זה שהוא מרגיש טוב זה מצויין וסימן שהדלקת עברה. שבוע זה בסדר ושום דבר לא יקרה מעיכוב של שבוע. לפעמים רואים ממצאים קטנים דומים בסיטי ומחכים 3 עד 6 חודשים לבדיקות מעקב כך שאין סיבה להילחץ. 4. כדאי לחפש צילום חזה קודם אם יש.

20/01/2019 | 08:07 | מאת: ב

1. ברדיופדיה כתוב שקוטר פטמה 5 עד 15 מ"מ. מנסיונך כמה זה באמת בדכ כלומר כמה היית מהמר שהממצא שהיא ראתה אם לא ציינה גודל? 2. אם חלילה היה לו גבולות מקורננים היה נרשם בפענוח אפילו שזה לכאורה מוקד חירום או שיש להם הוראה לא לספר דברים רעים? (הרדיולוגית המפענחת היא מומחית בעלת 25 שנה ותק..). אני מנסה בכל כוחי להסתכל בעצמי אבל לא מצליח למצוא את הצל... 3. יש צילום חזה קודם מלפני שנתיים אבל ברשותנו הפענוח בלבד תוארו ממצאים אורטופדיים של אקזוסטוזות וסימני dish אך לא תואר הצל לפחות לא במפורש 4. סיטי בטן שבוצע לפני שנה וחצי תיאר את בסיסי הריאות ללא ממצא מוקדי. גם איברי הבטן תוארו ללא ממצא חשוד. גם מצד אחד קראתי שממצאים נוראיים לוקח להם כמה שנים טובות לגדול עד שרואים אותם בצילום חזה, אבל מצד שני אתה אומר שזה לא מהדלקת... אז אלוהים מה זה יכול להיות? אחי מעולם לידיעתנו חא חלה בשחפת! 5. רק אני ואחי מטפלים באבא שהוא סיעודי ואני מפחד פחד מוות שיקרה משהו לאחי. 6. סליחה. תודה על התשובןת המהירות כאן.

שלום, לא הייתי רוצה לנחש, צריך להסתכל על הצילום שוב ולהשוות עם הצילום הישן. לפעמים בסיטי רואים שאין באמת צל עגול אלא רק כלי דם או ממצא שפיר אחר. אין הוראה לא לספר דברים רעים, פשור, אי אפשר להגיד משהו מבוסס על פי הצילום וככל הנראה לא יהיה מנוס מביצוע סיטי. לפחד לא יעזור, מציע שתתאזרו בסבלנות ומקווה שאחרי הסיטי יסתבר שלא היה מקום לדאגה.

שלום, אני בת 35 ושוקלת 56, וגובה 1.63. ה IGE יצא 286. האם זה אומר שאצטרך פעם בשבועיים את הטיפול בקסולייר או פעם בחודש? ובכמה אחוזים מתרחשות תופעות הלוואי האלו? תופעות לוואי חמורות: הלם אנפילקטי, אוטם של שריר הלב, פקקת ורידית, חריגות בספירות האאוזינופילים, בעיות בכלי הדם במוח, אירוע מוחי, פקקת ריאות, יתר לחץ דם ריאתי, עלייה בשכיחות הממאירויות, רגישות לזיהום תולעים ומחלת הנסיוב הזר. ראיתי גם שמצויין שהסיכון לסרטן הפוך להיות 1 ל 200 במקום 1 ל 500. זה נחשב שינוי קטן ולא משמעותי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המינון נמומלץ הוא 300 מג , שתי אמפולות פעם בחודש. השכיחות של תופעות הלוואי החמורות שציינת קטן. כמובן, לכל תרופה יש תופעות לוואי ורק אם התועלת עולה על הסיכון מומלץ להשתמש בהן. מומלץ לדון בכך כל מקרה לגופו עם הרופא המטפל.

שלום, אני בת 35 ושוקלת 56, וגובה 1.63. ה IGE יצא 286. האם זה אומר שאצטרך פעם בשבועיים את הטיפול בקסולייר או פעם בחודש? ובכמה אחוזים מתרחשות תופעות הלוואי האלו? תופעות לוואי חמורות: הלם אנפילקטי, אוטם של שריר הלב, פקקת ורידית, חריגות בספירות האאוזינופילים, בעיות בכלי הדם במוח, אירוע מוחי, פקקת ריאות, יתר לחץ דם ריאתי, עלייה בשכיחות הממאירויות, רגישות לזיהום תולעים ומחלת הנסיוב הזר. ראיתי גם שמצויין שהסיכון לסרטן הפוך להיות 1 ל 200 במקום 1 ל 500. זה נחשב שינוי קטן ולא משמעותי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראי את התשובה למיכל.

שלום בני וחבריו בנו זולה בשטח שליד ביתנו, אחרי שאחד ההורים היה בזולה הוא אמר שהזולה מלאה אזבסט, ולפי מה שהבנתי הילדים שאפו מלא מכיוון שהם שברו את האזבסט כדי להעביר אותו ממקום למקום(כן אני יודעת זה נורא) מכיוון. שהאזבסט היה כבד אז הם העבירו בחלקים.התור אצל הרופא משפחה עוד שבוע שנראה אם אפשר לעשות אם מה שקרה משהו, אבל אני מעדיפה תשובה כמה שיותר מוקדם, אז רציתי לשאול שתי שאלות. אחת האם יש בדיקה שיכולה להראות האם יש אזבסט בתוך הריאות או לחילופין משהו אשר יכול להפחית את הנזק. השאלה השנייה זו האם האזבסט עושה נזק לריאות בתווך הקצר, מכיוון שבני שחקן כדורסל מצטיין אז אני אצטרך לדבר איתו על לפרוש מהכדורסל מכיוון שהוא מאוד תחרותי ואם הוא לא טוב במשהו או פשוט משתגע, אז האם זה פוגע בריאות וזה משפיע על הכושר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עיקר הנזק מתרחש בחשיפה ממושכת. לפעמים בישיפה קצרה חזקה יכול להיות נזק אבל אם הוא מרגיש טוב ללא קוצר נשימה אין מה לדאוג. לא הייתי שנה תוכניות לילד, אני מקווה שיצליח בכרדוסל. אין מה לעשות עם מה שהיה. מציע להתייעץ עם מומחה במשרד להגנת הסביבה כיצד לפנות את האסבסט ללא חשיםה נוספת.

19/01/2019 | 01:15 | מאת: טומי

הי בת 77 אחרי סרטן מעי הגס שאובחן לפני 3 וחצי שנים. עכשיו אובחנו בפט סיטי גרורות בריאות שבאו מהמעי רופא ריאות טוען שצריך לכרות את האונה. כי הגרורות תחת אונה אחת ואין צורך בכדורים וטיפולים. רופא אונקולוג אומר קודם לפני הניתוח צריך לקחת כדורים לחיסול הגרורה. אחכ הקרנות. ורק עם כדורים וקרינה לא עוזר אז ניתוח תוכל בבקשה להסביר את השוני בחוות דעה ואיך אתה רואה את הדברים? אני מבולבלת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה אכן מבלבל. למיטב ידיעתי במרבית המקרים של גרורות בריאות לא עושים ניתוח. במקרה של חילוקי דעות בין הרופאים כדאי לשמוע מה כל רופא אומר על הדעה השנייה ואם את בספק לא להסס מלקחת חוות דעת נוספת עד שתהיי בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון.

18/01/2019 | 21:42 | מאת: בני

שלום רב, אני בחור צעיר שיש לו מחלת ריאות חסימתית מילדות, כמו כן אני עובר ביקורת בבילינסון כל שנה שם גם הציעו לי פיזיותרפיה ריאתית וכו'.. אני פונה במטרה להבין יותר טוב את השימוש והאפשרות לשפר את השימוש באינהלציה בה אני משתמש כל יום לפחות פעם ביום. האינהלציה שלי מכילה מים פיזיולוגיים (1 מ"ל), אירובנט (11 טיפות), ונטולין (0.5 מ"ל) ומווקס (20 טיפות) את האחרון ביקשתי לקבל כי באופן קבוע מכיוון ש יש לי ליחה שנאגרת בבועות שנמצאות בריאות ובחורף זה מתפרץ. בנוסף, את האינהלציה אני משלב עם משאף רלבר 92/22 שאיפה ביום. אני מעוניין לחזק כמה שיותר את התחזוקה היומית ואת האפשרות לנקות את החומר הליחתי הנאגר בריאות - האם קיים חומר נוסף, מניעתי דוגמת מווקס או חומרים אחרים שאיני מודע אליהם ויכולים לסייע? אשמח לתשובה מבהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. פיזיותרפיה, יש שיטות וטכניקות שכדאי ללמוד ולהתנסות ומכשירי עזר לפינוי ליחה. מציע להיפגש עם פיזיותפיסטית מומחה בתחום. 2. ישנו סליין מרוכז שניתן להוסיף לכיוח. 3. לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי אם יש ליחה מוגלתית. כדאי חשלוח ליחה לתרבית ולתייעץ עם הרופא המטפל. 4. עצות נוספות ניתן למצוא באתר של איגוד CF.

17/01/2019 | 21:06 | מאת: חן

אחרי כאבים חזקים בחזה שיעול עם ליחה וחולשה כל זה ללא חום נשלחתי לצילום, יש לי דלקת ריאות הרופאה נתנה לי זינט ורוליד ל10 ימים, עברו 3 ימים, אני מרגישה שקשה לי לנשום ויש לי משהו כבד בחזה שלא יוצא. מרגישה כמו חרחורים, אולי אני סתם לחוצה מדי כי לפני כמה שנים אחי הקטן נפטר מסרקומה סינוביאלית בריאות. אין לי חום אבל ממש קשה לנשום ושורף לי בחזה. האם הגיוני שהאנטיביוטיקה לא עוזרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולים להיות מצבים שבהם האנטיביוטיקה לא עוזרת. מציע לחזור לבדיקה אצל הרופא משפחה. במררים מסויימים כדאי לחזור על צילום חזה ולבצע בדיקות דם.

שלום ד"ר בת 35. עם אלרגיה לאבק ופריחה מאז ומתמי. מקבלת חיסון לארלגיה לאבק פעם בחודש...אסתמה 15 שנים. בחורף הזה עליתי לסרטייד 500 פעמיים ביום וסינגוליאייר ממצב של שנים שבהן הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום,והיתה תקופה לא קצרה של חוסר איזון, ועכישו יש איזון עם הסרטייד במינון מירבי...קיבלתי לעשות בדיקות IGE פעם ראשונה והתוצאה יצאה 286 שהנורמה היא עד 158. האם זה אומר שאני מתאימה לטיפול ביולוגי לאסתמה? ומה בעצם אומרת התוצאה הגבוהה הזאת? והאם ישנה השפעה כלשהי על CFS מחלת התשישות הכרונית? (סובלת ממנה הרבה שנים). תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה אינה חריגה ואופיינית בחולי אסתמה. רק במידה שהטיפול הנוכחי לא מצליח יש אפשרות לתת טיפול ביולוגי מסוג זולייר במקרה שלך.

האם יש קשר לתוצאה גבוהה של תבחין זיעה לתפקוד כלייתי לקוי (שכחתי לציין... מושתל כליה 12 שנים GFR 20-25) והבדיקה בעבר היה בGFR בערך 50 (ולכן היה תקין) (דרך אגב כך היה מיד אחרי ההשתלה...)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט יכול להיות שמדובר בבדיקה לא אבחנתית. במקרה שלך יכול להיות שהדלקות החוזרות נובעות מהתרופות שמדכאות את מערכת החיסון לאחר ההשתלה.

16/01/2019 | 16:59 | מאת: rptk

בן 15, בעקבות דלקות ריאה חוזרות בעבר הרחוק ובתקופה האחרונה עשיתי תבחין זיעה התוצאה בעבר היתה תקינה והבדיקה האחרונה היה לא תקין (77) ושחזרו על הבדיקה היה 63 מה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מעל 60 הבדיקה מעלה חשד לציסטיק פיברוזיס, אולם האבחנה תלויה בבדיקות נוספות. התלונות שלך, בעיות גופניות אחרות ולעיתים בדיקות גנטיות. מציע שתגיע למרפאת ריאות ילדים להמשך הבירור.

15/01/2019 | 07:54 | מאת: מיכל

שלום. 1.האם ניפוח יתר באונה יכול להיווצר מחיים מלאי מתח לחץ וצער? 2. מה הטיפול? ומתי צריך להתחיל? 3. האם זה יחמיר בעתיד? תודה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. לא. 2. פעילות גופנית, תרגילי נשימה, משאפים לפי תפקודי ריאה. 3. מקווה שלא.

15/01/2019 | 04:12 | מאת: יונה חיים

אני סובל.c.o.p.D שנים רבות. אני עושה אנילציות 5 פעמים ביום עם וינטולין.בודיקורד.בבוקר אני לוקח סיפריבה וגם סרטייד 500. זה מחזיק אותי כ7 שעות במשך היום...אחר כך זה לא משפיע עלי ואני עושה אנילציות. יש משאף נוסף שיכול לעזור לי. אני בתאילנד ועקב מאמץ קל קיבלתי התקף חריף קוצר נשימה.מבקש לדעת ההם יש עוד משאפים חדשים היכולים לעזור לי..בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהתקף קשה יש לשלב טיפול בפרדניזון ואנטיביוטיקה. משאפים בלבד לא יעזרו.

14/01/2019 | 22:21 | מאת: איריס

שלום ד"ר, התבקשתי לעשות בדיקת ביופסיה דרך דופן החזה לאחר שבדיקת הביופסיה שנלקחה באמצעות בדיקת הברונכוסקופיה יצאה תקינה. האם יש בבדיקה זאת סיכונים? האם הבדיקה כואבת? אני חוששת מאוד ממנה ושוקלת לוותר עליה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש סיכון של דליפת אוויר בעקבות הבדיקה ואז גם יכולים להיות כאבים. לרוב אין סיבוכים משמעותיים אבל צריך לקחת אפשרות של אי נעימות בחשבון. כמובן, השאלה החשובה היא מה מחפשים ואם יש חשד שמדובר במחלה קשה אז אין ברירה וצריך לעשות ביופסיה למרות הסיכון הקטן.

עשיתי בדיקת סיטי חזה, בעקבות דלקת ריאות שלא עוברת. וזו התוצאה תסנין עם מרכיב אטלקטטי גס ב-RML רציתי לשאול מה הפירוש? ומה עושים הלאה בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כנראה שהדלקת לא עברה, אפשר לנסות טיפול אנטיביוטי נוסף או בירור במרפאת ריאות.

14/01/2019 | 13:08 | מאת: דנה

אני בת 69 איני לוקחת תרופות.מזה כמה ימים יש לי חם שבעיקר עולה אחהצ ל 37.8 אני משתעלת.לאחר בדיקה אצל הרופאה אמרה שהיא שומעת חירחורים בבסיס השמאלי.שלחה אותי לצילום.ונתנה לי זינט ל 10 ימים.את הצילום טרם עשיתי.האם כדאי קודם כל לגמור את התרופה ואז לעשות צילום.או לחילופין האם יש תרופה שיכולה להתאים יותר כמו tavanic. אודה לך על תשובתך מאד מודאגת.בשנתים האחרונות עשיתי הרבה צילומים מיותרים כולל צילומי סי טי.ורוצה להמנע מקרינה מיותרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טבניר היא אפשרות טובה עם כיסוי יותר רחב אבל מצד שני מעדיפים לשמור אותה לזיהומים קשים יותר כדי שחיידקים לא יפתחו עמידות. אפשר לחכות שבועיים ולראות אם האנטיביוטיקה תעזור והשיעול יחלוף אולי הרופאה תוותר על הצורך בצילום.

האם ניפוח יתר יכול להיגרם ממכה . איזה גורמים יש מלבד עישון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניפוח יתר יכול להיגרם ממחלות חסימתיות שונות, בעיקר COPD ואסתמה, לא תמיד זה קשור לעישון.

14/01/2019 | 05:53 | מאת: מיכל

שלום בת 58 בצילום ריאה מאתמול: ניפוח יתר אונה עליונה שמאל. ממצא מעוגל 1.9סמ ללא גבולות ברורים. לא עישנתי אף פעם. ממה יכול להיווצר ניפוח יתר. כמו כן האם הממצא מסוכן

שלום, קשה לומר לפי צילום בלבד. כדאי לבקש בדיקת סיטי חזה.

13/01/2019 | 20:04 | מאת: שי

ד"ר דרור שלום מצורף הבדיקה של תפקודי הריאות אשמח שתגיד לי עם הן תקינות בתודה שי VC- 3.92L PRED -5.24L %-*74.8% IC-2.72L TV-0.54L IRV-2.18L ERV-1.20L FVC-3.73L PRED-5.01L %-*74.4% FEV1.0-3.67L PRED-4.22L %-86.9% FEV1/VC-93.6% PRED-82.1% %-114.0% FEV1/VC-98.3% FEF25-75-6.25L/S PRED-4.89L/S %-127.8% PEF-8.64L/S PRED-9.96L/S %-89.1% PIF-1.05L/S MEF75-8.64L/S PRED-8.27LS %-104.4% MEF50-7.00L/S PRED-5.41L/S %-129.3% MEF25-3.79L/S PRED-2.49L/S %-152.2%

שלום, זה נראה סה"כ בטווח הנורמלי גם אם לא 100%.

13/01/2019 | 12:08 | מאת: ליאורה

אמא שלי במשך השנה חלתה 3 פעמים בברונכיטיס . לפני כשבועיים נשלחה לבדיקת ct ריאות . בתוצאות היה כתוב שנמצאה קשרית בגודל 2 ממ בrul הסימפונות פתוחים ולא נמצאו בלוטות בריאה . האם ישנו חשש ומזה אומר קשרית בגודל 2 ממ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בגודל כזה מתייחסים לקשרית כאל ממצא שפיר ובדרך כלל אין צןרך גם בבדיקות מעקב.

13/01/2019 | 01:23 | מאת: יוליה

שלום דר', תודה על תשובתך. האם קוצר נשימה - אסטמה יכול להיות תוצאה של פוסט טראומה - חרדה ? או שנחשב לבעיה רפואית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מתייחס גם לפוסט טראומה ולחרדה כסעיה רפואית. אכן, יכול להיות שאלו משפיעים על איזון מחלת אסתמה אם היא קיימת אולם הם אינם גורמים למחלה.

12/01/2019 | 17:55 | מאת: גלעד

שלום בעצתכם זרקתי כרית מלאה בעובש שישנתי עליה במשך שנים ( בגלל פציעה וכאב כרוני בצוואר וזאת הכרית שהיתה הכי נוחה ). קניתי חדשה ומנסה להתרגל. בחודשיים האחרונים יש קצת תחושה שחסר אוויר כשמדבר קצת קשה לגמור משפט. יש קצת קצת ליחה לעתים לא כל הזמן. אני לא עושה ספורט בגלל הפציעה בצוואר אז לא יודע אם יהיה קוצר נשימה בהליכה מהירה או ריצה וכו' בדיקות דם תקינות בדיקת רופא הקשיב לריאות תקין. רציתי לשאול 1. האם יכול להיות שמהעובש התפתחה לי איזה דלקת כרונית בתוך הריאות או נניח פטריה שיושבת בתוך הריאות? זה מסוכן? 2. איך בודקים אם הכל בסדר בריאות בעקבות העובש שישנתי עליו במשך שנים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. לא סביר שיש נזק כרוני. 2. אני מציע לעשות תפקודי ריאה מלאים וצילום חזה להערכה של תפקוד הריאות ולוודא שאין נזק.

שלום, אני כבר שנתיים מקבלת פעם בחודש מנת החזקה של חיסון נגד אבק. בחודשיים וחצי האחרונים החמרה דיי קשה באסתמה. מסרטייד 250 פעמיים ביום עברתי ל סרטייד 500 פעמיים ביום פלוס סינגולאייר וחודש לא הייתי מאוזנת. עכשיו אני מתחילה להיות קצת יותר מאוזנת... כבר חודשיים לא הגעתי לחיסון נגד אלרגיה... כשאגיע מאוזנת יגידו לי האחות והרופא להמשיך ושיפחיתו לי מינון ואז נעלה שוב.. אבל השאלה היא: האם אולי זה יסכן אותי ועלול להחמיר עוד את האסתמה? האם עדיף לוותר על החיסונים במצב כזה שהאסתמה החמירה? תודה ראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא תמיד הטיפולים מצליחים. לפעמים צריך התמדה וגם אז אין 100%. נראה לי ששנתיים זה די הרבה זמן ואולי הכיוון של החיסונים לא מספיק וצריך לבדוק טיפולים אחרים. מציע להתייעץ במרפאת ריאות.

11/01/2019 | 15:53 | מאת: מיכל

שלום, האם שיטת בוטייקו עוזרת מעט ויעילה לאסתמה? ומהן תופעות הלוואי השכיחות של הקסולייר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שיטת בוטייקו שייכת לתחום הרפואה המשלימה ואינני מתמצא בתחום זה. זולייר היא תרופה בטוחה שניתנה לעשרות אלפי אנשים במשך למעלה מעשר שנים והיא נחשבת בטוחה מאוד. כמובן שלכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי. לגבי זולייר מקובל לעשות את הזגידה ולהישאר בהשגחה כחצי שעה עס שעה לאחריה לוודא שאין בעיה.

הי ד׳ר, בני בן ה4 חלה בשפעת קשה והיה לו קוצר נשימה של כמה ימים לא דרש אינלאציה, בהמלצת רופא חלף מעצמו לצד הקוצר הוא התלונן על כאבים בחזה צד ימין היינו במיון עשו צילון חזה יצא תקין ראות נקיות. כמו כן לאחר כמה ימים שמנו לב כי הצד הימני נפוח יותר מצד שמאל. פחות כואל לילד רק שנוגעים מתחת לצלע. הצילום לא הראה דבר והריאות נקיות. האם עלי לפנות לאורטופד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אולי יש דלקת בצלע. האם יש אודם וחום מקומי באיזור הנפוח? אם זה לא עובר מציע לחזור לרופא הילדים.

ספירת דם תקינה, אין אודם, אין חום! רק נפיחות. וכאב שנוגעים.

* ואני אציין גם שהאזור קשה. יותר מהצד השני

שלום, עדיין יכולה להיות דלקת מקומית ממליץ להיבדק ע"י רופא הילדים.

המון תודה לך על ההענות המהירה

11/01/2019 | 02:55 | מאת: יונה חיים

אני סובל מיזה שנים רבות מc.o.p.D עושה אנילציות 5 פעמים ביום עם בודיקורט.וינטולין. ואירובנט.בבוקר אני לוקח סרטייד 500.וספיריבה.אני בתאילנד עכשו.רופא מקומי נתן לי סיפיריבה ריספימט .שאלתי ההם אני צריך לקחת גם ספיריבה רגילה וגם ריספימט ביחד...תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא. זו אותה תרופה רק יש שוני במבנה המשאף.

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום למשך הרבה שנים, והייתי עושה ספורט כמה פעמים בשבוע עם 2 שאיפות וינטולין. כבר חודש וחצי החמרה שבה עברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום פלוס סינגולאייר, והפסקתי לעשות ספורט, ויש ימים שאני מאוזנת ויש ימים שלא. רופא ריאות אמר להמשיך ככה ולא לקחת פרנינזון.. אבל רק תהיתי, אם אקח נאמר פרנינזון לתרופה קצרה יכול להיות שזה יחזיר אותי לשלב הקודם שבו הייתי מבחינת האסתמה? שבו הייתי מאוזנת שנים על סרטייד 250? האם יש לזה אפקט טיפולי רציני שיכול להשפיע על העתיד? כי מפחיד אותי להיות במצב של מינונים כאלו אפילו אם אהיה מאוזנת. לגבי תפקודי ריאות הרופא עשה לי, וכשהגעתי אליו לקחתי 2 שאיפות וינטולין וסרטייד לפני (הקדמתי בכמה שעות את מנת הערב) אז יצא תקין. תודה מראש

שלום, יכול להיות שמה שאת מציעה יעבוד. תלוי בעוצמת ההחמרה, שתי הגישות מקובלות. קשה לי להתייחס מעבר לזה ללא בדיקתך.

10/01/2019 | 01:11 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי, כמה שנים יש צורך להתמיד בטיפול אקסולייר לאסתמה? והאם יש נתונים לכמה אחוז מהחולים הטיפול עוזר? כפי שיש בחיסוני אלרגיה נתונים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זולייר יעיל להערכתי בשני שליש של החולים בערך. במידה שיש שיפור תחת הטיפול מומלץ להמשיך ללא מגבלה.

מהו המינון במשאף פוסטר לאסתמה שמקביל לסרטייד 500 פעמיים ביום? והאם זה נכון שלפוסטר יש יותר תופעות לוואי מאשר סרטייד? בעלון ברפואי בתופעות לוואי של 1 מתוך 100 מופיעות הרבה יותר תופעות לוואי שקצת מפחידות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סהכ פרופיל תופעות הלוואי דומה ושני המשאפים בטוחים. המינון בפוסטר הוא שתי שאיפות של 100 כמו שאיפה אחת של סרטייד 500.

10/01/2019 | 00:34 | מאת: יוליה

שלום, בת 41, ברקע בריאה. מספר שנים אני סובלת מקוצר נשימה רציני. מידי יום קורה ביום ובלילה, באופן פתאומי יש קוצר נשימה. צילום חזה תקין. סיפרומטריה: FEV1/FVC=81 FEV1= אחוז 96 FVC= 76 אחוז שיפור ב FEV1 לאחר מרחיבי סמפונות של 19% ועליה בנפח של כ 400 מ"ל. ספירת דם תקינה. לשאלתי, בדיקת דם lg-E TOTAL טווח הנורמה 0-87 תוצאה: 1.10 ul/ml בדיקת דם הנ"ל נחשבת לא תקינה? והאם בדיקה זו משויכת לקוצר הנשימה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת הדם תקינה אבל תפקודי הריאה יכולים להתאים לאסתמה ולכן אפשר לקחת טיפול במשאף שיכול לעזור.

11/01/2019 | 15:53 | מאת: יוליה

שלום דר', תודה על תשובתך. האם קוצר נשימה - אסטמה יכול להיות תוצאה של פוסט טראומה - חרדה ? או שנחשב לבעיה רפואית?

אושפזתי עקב חוסר חמצן ודם כאבים ולחץ בחזה התלווה לזנ שבועות של שיעול וזעה לילית. כמו כן כבר תקופה ארוכה שיש לי ירדיה במשקל ועייפות להלן היסטוריה משפחתית אמא חולת זאבת וסרטן רירו קשקשע להלן תוצאות תוצאות הסיטי של סריקה טומוגרפית של: בית החזה הסריקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. סיבת הפניה: בירור עקב שיעול וכאבים בבית החזה. ממצאים: המבנים הווסקולריים של המדיאסטינום העליון שמורים. אין עדות לאדנופתיה מדיאסטינלית, אקסילרית או שערית. הלב והפריקרד שמורים. בשדות הריאות מודגם אוורור סימטרי. שינויים אינטרסטיציאלים צלקתיים בשתי הפסגות ובולה אמפיזמטית בפסגה הימנית. שינויים אינטרסטיציאלים בתבנית BUD IN TREE בסגמנט הלטרלי של LLL. נגע נודולרי בקוטר של כ-6 מ מ ב-RLL. סרחות פלאורליות עדינות דו צ. אין עדות לתפליט פלאורלי. בבטן העליונה מודגמים אדרנלים שמורים. בהסתכלות בחלון גרמי- אין עדות לנגעים חריגים במבנים הגרמיים. הרקמות הרכות של דופן בית החזה שמורות. סיכום: שינויים אינטרסטיציאלים פיברוטים בפסגות הריאות. שינויים אינטרסטיציאלים מסוב BUD IN TREE ב-LLL .שינויים דלקתיים/זיהומיים? ללא עדות לממצא חריג בדופן בית החזה. בבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר בממצא שרואים בסיטי בצורה עגולה ולכן הוא נקרא נודולרי. אי אפשר לקבוע בשלב זה מה זה, האם זה זיהום, דלקת או משהו אחר. לרוב אנחנו עושים מעקב לראות אם הממצאים נעלמים או לא.

09/01/2019 | 09:19 | מאת: יורם

FVCex73% FEV181% fev1/fvc122% pef98% mef75-104% mef50-118% mef25-114% mef-25-75-115% FVCin-60% VC74% IC47% ERV107% TGV53% TLC51% RV39% RV/TLC77% RAWtot61% sGA Wtot231$

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה לא ברורה. תפקודי הריאה מראים ירידה בינונית אבל אי אפשר לפי זה לקבוע אם זה IPF.

07/01/2019 | 02:45 | מאת: שמשון

שלום, בהמשך להודעה קודמת, אני חולה אסטמה בעל הפרעה חסימתית קשה בלתי הפיכה. לאחרונה ניגשתי להערכה כללית של מומחה ריאות - לא בגלל שיש שינוי במצבי אלא לצורך הערכה כללית. בפועל אין לי תלונות קונקרטיות כלשהן, ואינני נוטל תרופות כלשהן באופן קבוע. מומחה הריאות ביקש ממני לעשות CT חזה לצורך הערכת מצב. הפעם האחרונה שעשיתי CT חזה היתה לפני 15 שנים ומאז בלי עין הרע אין שינוי מהותי. האם יש טעם "לרענן" את הבדיקה לצורך בדיקת מצב כללית של הריאות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרופא שראה אותך חשב שיש טעם ולכן זה לא יהיה אחראי מצידי להגיד לך שאין טען בזה כשלא ידועים לי על השיקולים.

06/01/2019 | 14:35 | מאת: מירי

היי בני בן 13 וחצי עשה תפקודי ראות והתוצאה הזרימות הנשיפתיות בגדר הנורמה ללא שינוי לאחר מאמץ או מרחיב סימפונות הערות התוצאה יכולה להתאים גם לאסטמה בהפוגה במידה והתלונות ימשכו רצויה בדיקה חוזרת מה זה אומר שיש אוו אין אסמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה של הבדיקה תקינה. במקרים כאלה רוב הסיכויים שאין מחלה, אבל אסתמה היא מחלה עם הפוגות ולכן יכול להיות במקרים נדירים שהבדיקה תקינה למרות שיש אסתמה.

06/01/2019 | 12:08 | מאת: אור

אשמח לדעת מה תוצאות פענוח תפקודי ריאה, תודה רבה

09/01/2019 | 11:44 | מאת: אור

אשמח להתייחסות בבקשה-מדוע לא קבלתי תשובה לשאלתי?

מצטער, אני לא מצליח לפתוח את הקובץ שצירפת.

06/01/2019 | 04:58 | מאת: רמי

האם עושים בדיקת ספירומטריה בזמן שיש דלקת ריאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא מומלץ. עדיף לחכות שהדלקת תעבור.

היי אני וחברים שלי משתמשים בסוג נפצים. אשר נקרא שומים, שומים אני לא יודע אם אתה מכיר אבל זה סוג. פצעים אשר זורקים על הרצפה ואז זה עושה רעש כזה של פיצוץ קטן, אז אני וחברים שלי פיתחנו שיטה שאנחנו מפוצצים את הנפץ ביד, אל תדאג זה לא מסוכן זה נפץ ממש קטן, אבל אחרי שמפוצצים אותו הוא מוציא עשן לא סמיך אבל עדיין עשן, ולפעמים יש לי ליחה בגרון אחרי זה רציתי לדעת האם זה מסוכן לריאות מה שאנחנו עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נראה לי שחשיפה לעשן כזה יכולה להזיק לריאות. לא מומלץ.

04/01/2019 | 16:09 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! סיליקוזיס ו-PMF ברקע. שחפת פעילה בעבר כסיבוך מסיליקוזיס. תוך שנים יש לי כאבים קבועים בחזה שמתחזקים לעזים בנשימה ובשיעול. אך גם אם לא לנשום, יש רקע מסוים של כאב. האם עיבוי פלאורלי שבתמונה יכול לגרום כאבים כאלה - חלק ללא קשר לנשימה וחלק עם הקשר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2019 | 18:56 | מאת: יגאל

אינני רואה את התמונה תוך שאלתי וברשותך אוסיף קישור נוסף לתמונה: https://c.radikal.ru/c02/1901/42/a7269013ebd0t.jpg

שלום, אם המחלה מערבת את קרום הריאה היא יכולה לגרום לכאבים.

03/01/2019 | 23:18 | מאת: דביר

שלום רב. היום בשעה מוקדמת בבוקר התחלתי לקיים אימון על אופני כושר. עד מהרה עלה הדופק שלי מעבר ל 150 פעימות בדקה, ולא חזר לרמות נורמליות 60-80 הרגילות שלי גם בזמן מנוחה. עד מהרה חשתי סחרחורות, בחילות ותחושת טרום עילפון. תחושות אלה לא חלפו גם לאחר שעה ארוכה שבה ניסיתי להסדיר את הנשימה. פרשתי מעיסוקיי והלכתי לנוח אך עד לשעה זו של הלילה אני מרגיש סחרחורות, קצב דופק מהיר וסטרס. אני חושש שאולי עברתי התקף לב שקט. אודה מאד לקבלת הערכה ראשונית לגבי מה ייתכן שקרה ולהכוונה. ברוב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא סביר שעברת התקף לב. אולי היתה הפרעת קצב כלשהי. כדאי להתייעץ עם קרדיולוג.

03/01/2019 | 09:45 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! אני סובל מסיליקוזיס קשה, PMF, הידבקויות פליאורופולמונרים, עיבוי פלאורלי דו צדדי, המדיאסטינום עם אדנופתיה ניכרת עד 15 מ"מ, קישרי לימפה מסויידים וכו'. שנים רבות אני סובל מכאבי חזה קבועים, אך שמעתי גם שסיליקוזיס לא יכולה לגרום את הכאבים. התבלבלתי - האם סיליקוזיס קשה עם ממצאים הנ"ל - יכולה או לא יכולה לגרום כאבי חזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם המחלה מערבת את קרום הריאה היא יכולה גם לגרום לכאבים בחזה.

02/01/2019 | 19:24 | מאת: שמשון

שלום, אני חולה אסטמה בעל הפרעה חסימתית קשה בלתי הפיכה. במהלך השנים האחרונות הייתי עם טיפול אינהלציות ונטולין יחד עם פליקסוטייד רק במקרה של זיהומים בדרכי הנשימה. יתר הזמן ללא טיפול תרופתי כלל מכיוון שלא הרגשתי צורך. לאחרונה ניגשתי למומחה ריאות להערכה כללית והמליץ על משאף רלבר באופן יומיומי. מכיוון שאני לא רוצה ליטול תרופות שלא לצורך, איך אפשר להעריך האם יש לי באמת צורך יומיומי במשאף הזה? האם זה מתמצה בנתונים היבשים של בדיקת הנשיפה? האם המדד הוא ההערכה סובייקטיבית שלי? לפי התחושה שלי? למרות ההפרעה הנשימתית שיש לי, לתחושתי האישית שימוש יומיומי במשאפים אף פעם לא תרם לי. מומחה הריאות אומר שאולי התרגלתי למצבי ושתמיד כדאי לשפר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רלבר הוא טיפול לאסתמה עם תלונות של קשיי נשימה, התקפים וכו. או שהיו תלונות בעבר ובגלל המשאף הן חלפו. אם אין ולא היו תלונות וגם אין החמרות לא בטוח שחייבים טיפול.

01/01/2019 | 14:59 | מאת: ענבל

שלום בת 29 בריאה. לפני כחודש חליתי בהתקררות קשה שיעול יבש ולאחריו סינוסיטיס חריפה. טופלתי בהתחלה במוקסיפן. אך שלא הועיל העבירו אותי לציפרודקס שהעלים את הנזלת המוגלתית הכאבים וגם את השיעול. ובביקור חוזר אצל א.א ג עם סיב אופטי נאמר שאין סימנים יותר לסינוסיטיס. עכשו שוב שבוע ימים השיעול חזר. שיעול עם ליחה.ולפעמים יבש. השיעול נוצר מגירוי בגרון . יש נזלת רבה. אך לא מוגלתית כמו שהייתה. שקופה .קצת צהוב מדי פעם. מטופלת בספרי סטרונאז לאף. אין אסטמה ברקע. ברצוני לשאול. מה הסיבה שיכולה להיות שהשיעול והנזלת חזרו? כמה זמן לוקח לשיעול להעלם? שוב אנטיביוטיקה? בדיקה של הריאות אצל רופא משפחה תמיד תקינה. אודה לחוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכול להיות שמדובר במחלה וירלית חדשה שנדבקת בה. לפעמים לוקח עד חודשיים לשיעול להיעלם.

שלום רב, מעונינת בחוות דעת לגבי התוצאות בסיטי פט: קשרית ריאתית זעירה ב- rul ' מתחת לרזולוציה של ה- pet , דורשת מעקב. הצללה ריאתית זעירה בסגנון זכוכית חלב ב- lul , בלתי ספציפית. אין עדות לתפליט פלאןרלי או פריקרדיאלי. בת 79 אודה לתשובתך שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא יכול לתת חוות דעת מקצועית על בדיקה שלא ראיתי. אני יכול לומר שמי שכתב את התשובה לא חשב שיש לך סרטן לפי הבדיקה אבל המליץ לעשות בדיקה נוספת למעקב.

ד"ר שלום רב בן זוגי בן כ30 ומעשן נרגילה כמעט מדי יום, לעיתים גם למשך שעה. מצד שני הוא ספורטאי ובריאותו תקינה ולכן כל פעם שאני מנסה לגרום לו להפסיק הוא טוען שהוא לא מכניס את העשן לריאות אלא מוציא החוצה ושבריאותו וכושרו הטוב מוכיחים שאין בעישון סכנה. אשמח להתייחסותך לנושא וכן לבדיקה רלוונטית שהוא יכול לעבור בשביל לבחון האם נגרם נזק עד כה.

שלום, עישון נרגילה הוא בהחלט מסוכן לא פחות ואולי אף יותר מעישון סיגריות. אני מפנה אתכם לאתר של האגודה למלחמה בסרטן בקישור הבא: https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?pageid=6521 כדי להיבדק מומלץ לבצע תפקודי ריאות והערכה אצל רופא ריאות.

28/12/2018 | 21:16 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. סובל מבעיה צווארית לא פשוטה שגורמת לכאב כרוני. יש לי כרית שינה שנוחה לי וכבר 20 שנה ! ישן עם אותה כרית וכריות אחרות שניסיתי לא היו לי נוחות. מזה כ 6-7 שנים כל הכרית מלאה בעובש. ממש ירוקה מעובש. אני כמובן שם עליה ציפית אבל אני מניח שחלק עובר לנשימה. בבוקר כשקם יש קצת נזלת ומקנח את האף וזה עובר ולכן זה לא מפריע לי כל כך. בחודש האחרון קצת יש תחושת קוצר נשימה. רופא הקשיב לריאות ולא שמע משהו חריג. אשתי אומרת שיכול להיות ששינה על עובש עלולה לגרום לי לבעיות בריאות. האם זה עלול לגרום משהו עמוק בריאות או בעייתי לטווח ארוך? יש איזה שהוא סיכון בכך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניח שהציפית לא חוסמת לחלוטין את העובש ולכן זה לא מומלץ.

שלום דוקטור יש לי שני בנים בני 8 ועשר ויש לנו אח עצים בבית, והבנתי שהם יותר פגיעים לעשן מכיוון שהם ילדים. אז יש לנו אח בבית והאח בנוי שאפשר להכניס אליו עצים רק מלמעלה וכך כל פעם שאני מבעיר את האח יש ריח של עשן בבית כמובן שהעשן מתפזר ולא נוגע בהם אבל יש ריח של מין מדורה בבית כל פעם שפותחים את האח, רציתי לדעת האם הריח של המדורה יכול להיות מסוכן לריאות שלהם או שרק אם הם נושפים עשן ישיר זה יכול לפגוע בריאות שלהם?

שלום, ריח של עשן זה כנראה מלמד על עשן במידה מסויימת. חשוב לדאוג שהאח מאוורר היטב והארובה נקייה וכו' בכל מקרה אני ממליץ לשמור על מידה של איוורור בחדר.

27/12/2018 | 10:40 | מאת: צורך בנשימות עמוקות

היי, אני בחור בן 22 בריא . מזה כמה חודשים אני מרגיש צורך בנטילת נשימה עמוקה או פיהוק מזויף לעיתים קרובות כדי להסדיר את בנשימה, הרגשה זו מתגברת בשעות הערב, ותחושה זאת מעיקה מאוד. נאמר לי שזה קורה בגלל לחץ נפשי, אשמח לתשובה ממקור יותר מוסמך. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן, זה יכול להיגרם מסטרס וכו'. סימן לכך שאין בעיה בריאותית הוא שאין מגבלה של נשימה במאמץ.

26/12/2018 | 14:55 | מאת: רונית

האם כשיש דלקת ריאות חריפה יכול להתלוות בליחה כם דם או צבע ורוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן. כמובן, יש לוודא שזה חולף בעקבות הטיפול. באנשים מעשנים מומלץ להגיע למרפאת ריאות ולשקול בירור נוסף.

היי אני חולה כבר יותר משבועיים זה התחיל מצינון ואז דלקת גרון ואז הרופא טען שיש לי ברונכיט וזה לא עובדר וכלום לא עוזר לי מצורץ פה הצילום חזה הרופאה התלבטה אם יש דלקת ריאות אשמח לעוד ייעוץ כמובן שיש חום שעולה ויורד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, גם לי הצילום נראה תקין. מאמין שישתפר עם הזמן.

25/12/2018 | 22:48 | מאת: ברק

שלום מראש שאלה קצת ארוכה. בן 26 בריא בדרך כלל. עישנתי הרבה שנים (מגיל 12) כ2 קופסאות סיגריות ליום. במהלך השנתיים האחרונות בתחלתי לפתח שיעול קבוע, צפצופים וקוצר נשימה בשעות הלילה. כמו כן היו לי 2 אירועים של סטרידור במהלך השנתיים האחרונות כנראה על רקע ויראלי. לאחר הופעת התסמינים התחלתי טיפול במשאף סימביקורט 160 פעמיים ביום שעזר מאוד אבל עדיין צפצפתי. לטענת רופאת המשפחה שלי פיתחתי אסטמה. לא שלחה אותי לשום בדיקה. לאחר שעדיין ציפצפתי החליפה לי לרלבר. במקביל לפני חודש הפסקתי לעשן. הרגשתי השתפרה אך עדיין ציפצופים. ולשאלתי. אני סובל מצרבות על בסיס יומיומי. לתחושתי יש קשר בין הצרבות לצפצופים. האם הדבר שכיח.? נראה שרופאת המשפחה שלי לא מגלה עניין רב בלנסות לבדוק מה קורה איתי. פרט לפעם אחת לפני שנה היא רושמת לי תרופות אפילו בלי להקשיב לריאות שלי. במידה וישנו סיכוי לקשר לצרבות למי עלי לפנות להמשך בירור? האם נשמע כמו אסטמה? מעולם לא הייתה לי אסטמה. בעניין העישון. האם אני צפוי להמשיך להרגיש שיפור בנשימה לאורך הזמן לאחר הפסקת העישון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני צופה שמצבך ימשיך להשתפר אם תקפיד לא לחזור לעשן. בירור אסתמה נעשה בעזרת תפקודי ריאות והערכת רופא ריאות. בירור וטיפול בצרבות בעזרת רופא גסטרו.