פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
3173 הודעות
3097 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

לאמא שלי, של 63, הייתה לפני שנה דלקת ריאות ולפני כחודש שוב הרגישה טוב וכשהוא הלכה לרופאה שוב היה חשד של הרופאה לדלקת ריאות. היא הופנתה לבדיקת רנטגן ומשם הופנתה לבדיקת CT של בית החזה עקב צל מוקדי בצילום חזה ימין בגובה צלע 5, וזו התשובה שקיבלה: מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, בית השחי, המעצר ושערי הריאות. בריאות מודגמת פרנכימה שמורה. שינויים פיברוטיים בפסגות ובRML. הלב, פריקרד ופלוירה שמורים. אדרנלים תקינים. בחלון עצם אין עדות להרס גרמי. התרשמות: כמתואר. ** רציתי לדעת האם יש מקום לדאגה :/

שלום, לפי הפיענוח מדובר במעין צלקת וזה לא אמור ליצור בעיה. מומלץ להגיע לביקורת במרפאת ריאות.

13/03/2020 | 05:19 | מאת: עידן

שלום יש לי תקופה ארוכה בעיה שצריך לקחת אוויר נשימה עמוקה כי נגמר האוויר בריאות כול כמה דקות צריך לעשות כככה עשיתי סיטי חזה לפני שנתים היה תקין וגם צילום חזה תקין לא משתעל אין ליחה ומרגיש גם כאבים בגב העליון בצדדים מזה יכול להיות גם שמעשנים לידי ממש אין אוויר ונחנק לא מעשן מזה הבעיה הזו מה יכול להיות תודה

שלום, יתכן שאתה רגיש לעישון או ריחות עזים. יש לפעמים רגישות יתר של הסימפונות שיכולה להתבטא כך אולם לא מדובר בבעיה חמורה.

אשמח לברר: אני עם אסתמה קשה ולא מאוזנת וצריכה לעבור טיפול שיננית. האם זה נכון שכשנמצאים כחצי שעה עם פה פתוח ואני נושמת תמיד מהאף אז הנשימה תהיה יותר קשה כשהפה פתוח? לא אכפת לי מהסבל שלי בטיפול, רק אני תוהה האם חצי שעה עם פה פתוח בטיפול כזה עלול לגרום לטריגר ועוד החמרה באסתמה, ועדיף לדחות את השיננית. תודה מראש

שלום, אם את בהחמרה כעת עדיף לדחות.

שלום ד"ר מניסיונך, בחולי אסתמה הקשים שלא מאוזנים עם משאפים, כמה מ"ג פרדניזון ביום רוב החולים לוקחים? האם זה 5 מ"ג או שדווקא יותר? תודה!

שלום, תלוי בדרגת החומרה. לרוב 15-5 מ"ג ליום, המינימום ההכרחי.

12/03/2020 | 01:00 | מאת: שירה

שלום רב, יש לי אלרגיה לברוש. נאלצתי לעבור לדירה שיש לידה ברוש אך זה זמני, חצי שנה האסתמה היתה בסדר וגם מבחינת האלרגיה לא היו תסמינים, אך אז היתה לי החמרה באסתמה בעקבות אובך שלא עוברת כמה חודשים. האם ייתכן שעץ הברוש גם כן יחמיר אסתמה למרות שאין בכלל תסמינים אלרגים? תודה רבה

שלום, כן. יכול להיות שהאלרגיה מתבטאת כאסתמה בלבד.

שלום אשמח להסבר: מהי מטרת מכשיר הפיק פלאוו? האסתמה שלי קשה, והאם במצב של אסתמה לא מאוזנת לא מומלץ להשתמש במכשיר?(אם כבר ידוע שהיא לא מאוזנת). והאם הדיגיטלי נחשב לאמין או שעדיף את הרגיל? תודה מראש

שלום, סה"כ מדובר במכשיר פשוט כדי להעריך את חומרת חסימה ריאתית על בסיס יומיומי. מהניסיון שלי אני לא רואה בו הרבה תועלת. רוב המטופלים יודעים אם הם מרגישים יותר או פחות טוב גם בלי המכשיר.

11/03/2020 | 22:44 | מאת: יעל

בת 30, מאובחנת עם אסטמה אלרגית ומטופלת במשאף סימביקורט פעמיים ביום. יש התקפים בערך של פעם בשבוע עם הקלה לאחר שימוש במשאף וכדורי טלפסט. עובדת כאחות במחלקה כירורגית, עקב המצב יתכנו שינויים בשיבוצים בעת חירום,כלומר שקיימת אפשרות לשיבוץ במחלקת קורונה,רציתי לדעת עד כמה יכול לסכן אותי? סהכ אסטמה שלי די בשליטה. מצד שני מכירה את המצב בו צינון קל יכול להוות אצלי טריגר להתקף. המלצות כלליות כיצד לנהוג?

שלום, בתור אחות יש הוראות קפדניות איך להימנע מחשיפה לחולי קורונה ואם את פועלת לפי כל הכללים את מוגנת. הצוות הרפואי אינו מופקר חלילה ואני ממליץ שתבדקי מול מנהלת הסיעוד שכל כללי הזהירות מיושמים במחלקה שלך.

שלום רב. לפני 4 שנים נשלחתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות,לא בגלל שהייתה לי איז שהיא בעיה בנשימה,אלא בגלל שהתגלה אצלי סרטן אשכים והייתי צריך לקבל 3 תרופות כימותרפיות שאחת מהן לא נותנים למי שיש תפקודי ריאות נמוכים. תוצאות בדיקת תפקודי הריאות היו שהתפקוד נמוך מהנורמה ולכן קיבלתי רק 2 תרופות כימותרפיות ואת התרופה השלישית לא קיבלתי. יש לציין שהפסקתי לעשן לפני 30 שנה(כיום בן 50). היום ברוך השם אני רק במעקב אונקולוגי. שאלתי היא... האם לאחד כמוני שיש תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה יש מה לדאוג יותר בגלל הקורונה שלפי מה שהבנתי פוגעת בשלב השני בריאות(דלקת ריאות)? תודה ובריאות לכולם.

שלום, כמו הרבה אנשים שסבלו מבעיה בריאות יש להיזהר יותר מחשיפה לקורונה.

מחקר 1 מדבר על אייפון - נשמע טוב מחקר 2 - נשמע טוב מחקר 3 לגבי הסארס - נשמע טוב smartpatients.com/trials/NCT03261479 https://www.researchgate.net/publication/322289283_Similarity_of_chest_X-ray_and_thermal_imaging_of_focal_pneumonia_A_randomised_proof_of_concept_study_at_a_large_urban_teaching_hospital https://books.google.co.il/books?id=DuSiRV-4XyoC&pg=RA1-PA103&lpg=RA1-PA103&dq=infra+red+camera+pneumonia&source=bl&ots=ZizjW-jKvc&sig=ACfU3U0zpuPYlIfRuRAZhhbk2erIhXOCqA&hl=iw&sa=X&ved=2ahUKEwis1b74rpLoAhU-QkEAHfPsDNMQ6AEwEHoECAoQAQ#v=onepage&q=infra%20red%20camera%20pneumonia&f=false אני מתנצל שקטונתי אבל מוחי ברשותי ולמרות שאין קורלציה בין הדחף לרעיונות לבין איכותם, משאכן יוביל בהכרח למצבי זיהוי חיובי של מאומה, רמת הדחף לא תיתן מנוח ותוקל רק בפעולה גם אם מס שפתיים.

העניין הוא שאפשר ככה לבדוק מסות של אנשים ומתוכם לבחור ולמקד כמות קטנה יותר לבדיקות יעודיות לקורונה. אבל נירלי שכל אחד שמראה תמונת חום של דלקת ריאות חלילה צריך להיות מיודע ומטופל...

וגם... זה לא צריך להיות כזה יקר. יש את המכשיר לנזילות לאינסטלטורים שאפשר לגייס אותם למילואים רפואיים. יש בebay מצלמות זולות בהרבה. כמה מאות שקלים. אולי זה יספיק כי המחקר הראשון מדבר בכלל על מצלמה של אייפון! זה באמת לא כזה יקר.

מעניין, תודה

11/03/2020 | 09:36 | מאת: אמא

חייל קרבי בן 19. היה חשד לאסטמה שנשלל. כרגע קיבל תשובה מתפקודי ריאה: ספירומטריה במנוחה ללא הפרעה חסימתית, ללא תגובתיות יתר למאמץ אך הפיכות למרחיבי סימפונות. מה זה אומר? הילד לא מעוניין בהורדת פרופיל ומודאג מאוד.

שלום, יש כנראה ירידה קלה בתפקוד במאמץ שלא מספיקה להגדרות של אסתמה אבל בכל זאת המשאף עזר במקצת. מה שחשוב זה שלפי ההגדרות המקובלות אין אסתמה לפי הבדיקה.

אשמח לברר: באסתמה קשה עם פוסטר 8 שאיפות פלוס אסתמה של המאמץ, כאשר ספורט בשלב הזה לא עושה טוב ומחמיר למרות וינטולין.... מה עושים במצב שכבר לא נמצאים בכושר בכלל, ואז האסתמה מאוזנת בישיבה, אך בהליכה הכי קצרה גם אם זה למקרר לעיתים יש קושי בנשימה ומיני התקף שלרוב עובר. כמובן שאם אלך 5 דקות בחוץ זה יהיה מסוכן, לכן הכל עושה במוניות...האם במצב כזה צריך לקחת בשגרה כמה פעמים ביום וינטולין שיהיה תקף ל כ 3 שעות ויכסה לי את מה שעבורי זאת פעילות גופנית כי אני לא בכושר? תודה מראש

שלום, כדאי להתחיל בהליכה קצרה ואני מקווה שאם השיפור במצב הכושר יילך וישתפר. פוסטר 8 שאיפות ביום אמור לייתר את הטיפול בוונטולין. במקרה של אסתמה לא מאוזנת מומלץ להיבדק במרפאת ריאות.

11/03/2020 | 00:44 | מאת: שני

שלום ד"ר, האם במצב של אסתמה חמורה, שיש חוסר איזון והרבה התקפים, ובמיוחד בנסיעה במכונית תוך 3 דקות התקף, רופא ריאות אמור להבין שאשלח את אמא שלי במקומי אליו? כמובן עם כל הפרטים, מכתב מפורט ... ערכי IGE ועוד. האם זה מצב שרופאי ריאות יודעים שיכול להיות קיים באסתמה חמורה ולהבין? כי אמא שלי אומרת שהם לא יבינו ושהרופא לא יסכים. כמובן שאני אוכל לדבר איתו בטלפון כשהיא אצלו אם ירצה. תודה מראש

שלום, אני חושב שרופא לא יכול לטפל בשלט רחוק ובמיוחד אם הבעיה חמורה. אפשר כמובן לדבר בטלפון או עם אמא כדי לקבל תמונה כללית אבל זה לא יכול להיות במקום בדיקה אמיתית שלך במרפאה.

11/03/2020 | 00:38 | מאת: מאיה

שלום, האם ידוע לך אם שמן cbd יעיל קצת לעזרה עם אסתמה? ברשת יש על זה הרבה מידע שזה כביכול ממש עוזר... רק שאני חוששת שהמידע הוא שיווקי. כמובן שבנוסף למשאפים.. והאם ישנן תרופות שניתן לקחת עם פוסטר מינון מקסימלי וכדור 1 סינגולאייר על מנת לא להגיע פרדניזון שהן לא טיפול ביולוגי? תודה!

שלום, המידע על CBD ברשת הוא לא מעולם הרפואה הקונבנציונאלי ואני לא ראיתי שיש לטיפול זה הוכחות מדעיות. לבי השאלה השניה - במקביל צריך לחפש סיבות להחמרה ולטפל בהן.

10/03/2020 | 19:56 | מאת: שרה

שלום אני בת 30, עם אסטמה לא מאוזנת שהחלה לפני כשנתיים. טיפול קבוע בפוסטר 2 * 2 ביום + שאיפות נוספות במקרה הצורך. לפני כשבועיים התחיל כאב גרון , ובשבוע האחרון החמרה בנשימה. (ללא חום) הסטורציה נמוכה- במדידת סטורציה ביתית זה הרבה פעמים יורד למתחת ל90 (86 הכי נמוך) ולאחר נשימה עמוקה זה עולה בדר"כ ל91 -93. הדופק מהיר במצב מנוחה- לרב מעל 90 ויכול להגיע ל110+ (בעיקר במאמץ בנשימה) הוספתי אינהלציה פעם ביום. ללא הטבה משמעותית. קושי עד חוסר יכולת בהירדמות בלילה. לאחר התיעצות עם רופא משפחה המליץ לקחת פרדינזון 8 ימים (50 יומיים, 40 יומיים, 20- 4 ימים) השאלה כזו -האם נטילת פרדינזון שווה את הסיכון של הידבקות והסתבכות בקורונה, במיוחד לאחרונה כשקצב ההדבקה גודל? האם יש טיפול תחליפי שלא מחליש את המערכת החיסונית? במידה ולוקחים פרדינזון - איך אפשר להחזיר את היכול החיסונית כמה שיותר מהר? תודה רבה

שלום, המטרה לקחת כמה שפחות פרדניזון לתקופה בקצרה ביותר וכך פגיעה במערכת החיסו תהיה מינימלית ולזמן קצר. עדאי לעשות את השיקולים בעד ונגד צריכים עם רופא ריאות לאחר בדיקה יסודית.

10/03/2020 | 00:47 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, האם ישנם נתונים לכמה מחולי האסתמה טיפול ביולוגי בקסולאייר עוזר? הבנתי ששוק אניפלקטי ניתן לקבל גם אחרי שחוזרים מהטיפול הביתה. האם ידוע לך כמה אחוזים חווים את זה? הבנתי שיש מדינות שבהן המטופלים מזריקים לעצמם את הזריקה בבית. זה לא מסוכן לעשות את זה ללא השגחה רפואית? תודה

שלום, יש ניסיון רב שנים עם זולייר וזו תרופה בטוחה מאוד. לפחות כ- 50% מהמטופלים יהנו מהטיפול בזולייר. התופעה של שוק אנפילקטי קטנה מאוד, למרות שאני עובד במרכז גדול ויש הרבה מטופלים בזולייר לאורך השנים לא ראיתי תופעת לוואי מסוכנת עם הטיפול. בארץ מקובל להזריק בקופת חולים לאחר הפעמים הראשונות עם השגחה של חצי שעה.

10/03/2020 | 00:44 | מאת: אפריים

שלום, קראתי ברשת כתבה שחולי האסתמה הקשים סובלים מלילות רבים או אפילו כל הלילות בשינה עם צפצופים. האם צפצופים שלא עוברים זה לא מצב שמצריך להגיע למיון מהר? או שיש חומרות שונות ואם הצפצפוף עדין ואין התקף חמור אז זה בסדר להיות בבית? תודה רבה

שלום, המדד שקובע יותר זה קוצר נשימה, נשימה מהירה ותחושה שאין אוויר במנוחה. אם הנשימה רגועה גם אם יש ציפצופים לא חייבים להגיע למיון.

10/03/2020 | 00:40 | מאת: שירלי

שלום, 12 שאיפות של משאף פוסטר גורמות לאסתמה שלי להיות מאוזנת ולהמנע מפרדניזון. האם באופן עקרוני רופא ריאות יעדיף להשאיר את המטפל על מינון כזה שהוא מעל מה שמותר, או שחיייבים להוסיף קבוע פרדניזון? והאם יכולה להיות יעילות לשילוב 2 סוגי משפאים כמו פוסטר חצי מהשאיפות וחצי השני סרטייד או רלבר באופן מותאם? תודה מראש

שלום, אני לא רואה סיבה לשלב סרטייד או רלבר עם פוסטר כטיפול מניעתי קבוע. לגבי מינון נמוך של פרדניזון יכול להיות שזה פתרון אבל אם זה לאורך זמן יש לשקול טיפולים ביולוגיים.

10/03/2020 | 00:31 | מאת: רוני

שלום, האם עם אסתמה קשה כשלא מאוזנים זה לא עלול להיות בעייתי לעשות תפקודי ריאות ותגר מטכולין? כי יצירת התקף אסתמה אצלי גורם להחמרה עוד יותר קשה של חודשים. והאם יכול להיות מצב שחולה אסתמה קשה שהוא קצת לא מאוזן יעשה תפקודי ריאות והם יצאו תקינים? אני פשוט צריכה לקראת זולאייר... כי אצל רופא הריאות הם יצאו לי תקינים בבדיקה הקצרה. תודה מראש

שלום, כדאי להתייעץ בעניין עם רופא ריאות שמטפל בך. עקרונית, אם תפקודי הריאות תקינים אפשר לבצע תגר מטכולין. כדי לקבל זולייר צריך לראות שיש תפקודי ריאות שתומכים באסתמה, גם אם יש מהעבר זה צריך להספיק.

09/03/2020 | 00:47 | מאת: אבי

שלום לך דוקטור. אני עובד באזור התחנה המרכזית הישנה. בכל יום אני הולך כ-10 דקות ממקום החנייה שלי אל העבודה, ובדרך עובר באזור - אולי מהמדאיגים ביותר שיש - ליד נרקומנים, הומלסים, פרוצות ושאר אנשים במצבים מיוחדים. כמו כן על המדרכות מרוחים לעיתים קרובות צואה וקיא ועולה ריח של שתן כמעט מכל פינה. רציתי לשאול האם יש איזשהם סיכונים בריאותיים עבורי בהימצאות באזור על בסיס יומי, בתחומי הזמן שהגדרתי בתחילת שאלתי. אשמח לשמוע דעתך/עצתך בנושא. אבי

שלום, המצב שאתה מתאר מראה על ליקוי תברואתי ובהחלט לא מומלץ מחשש להידבקות במחלות שונות. מציע שתפנה לעיריה ובינתיים תנסה לחפש מסולל הליכה פחות בעייתי.

שמי אסתר בת 74 copd מזה שנתיים טיפול רלבר 92/22. לאחרונה שלבקת חוגרת. מה מידת סיכויים להידבקות בקורונה?? אני עובדת בסופרפארם בקרבת בית המרקחת. תודה על מענה

שלום, בעיקרון כל מי שנחשף לאדם חולה עשוי להידבק. משרד הבריאות הנחה את כל האנשים שיש סיכוי כלשהו שיחלו להימצא בבידוד. כמובן, כל עוד הציבור יקפיד על הכללים הסיכוי להדבקה נמוך ואנחנו מקווים שכך ימשיך להיות. במידה שיש חשיפה לחולה קורונה יש להיות בבידוד ולהיות ערניים לסימנים של מחלת חום. סיכון למחלה קשה יותר גבוה אצל אנשים עם מחלות ריאה ומבוגרים.

07/03/2020 | 12:33 | מאת: דני

מהי ההשלכה של לקחת סידרת פרדניזון על מוכנות המערכת החיסונית לקורונה?

שלום, פרדניזון מחליש את מערכת החיסון ולכן פוגע ביכולת הגוף להתמודד עם זיהומים וגם עם קורונה.

07/03/2020 | 11:42 | מאת: דימה

שלום.אני בן 45 ברקע copd דרגה 1 יש קשי נשימה קלים בדרך כלל.ברצוני לשאול. בעליה במדרגות של 2,3 קומות יש כאבי שרירים רגליים מעל הברך בצדדים .כמו כאבי מאמץ רב כזה.ואין קושי לנשום .אין לי בעיה לעלות במדרגות מבחינה נשימתית. מה זה יכול להיות?. החמצן בדם 96-98 .גם במאמץ כי אני מתאמן במכון שיקום ראיות פרטי תחת השגחה. במאמץ חמצן גם תקין.

שלום, אולי מדובר בבעיה אורתופדית.

שלום, נתקלתי בכתבה הזאת על טיפול חדשני לאסתמה. הכתבה מלפני 5 שנים. האם ידוע לך האם הטיפול נמצא כיעיל? והאם ניתן לבקש מרופא המשפחה מרשם לתרופה הזאת?https://healthy.walla.co.il/item/2848616 תודה רבה

שלום, למיטב ידיעתי התרופה מהסוג הזה לא התקדמה והוכיחה יעילות במידה שניתן לתת אותה כטיפול לאסתמה. בכל מקרה היא אינה זמינה בארץ.

שלום, יש לי מכשיר של קוסמטיאיות בבית שעובד על אולטרסאונד מיוחד שחודר לתאי השומן ומפחית אותם, ויש בו גם אופציה ללייזר שגורם לכיווץ תאי שומן קיימים. תוך כמה ימים 50 גרם אמור לצאת דרך מערכת הלימפה. האם טיפולים כאלו פעמיים בשבוע באופן קבוע עלולים אולי להיות בעייתים כשיש אסתמה קשה והיא לא מאוזנת? תודה :-)

שלום, נראה לי שלא אבל אני לא מכיר את הנושא בצורה מספקת.

06/03/2020 | 17:22 | מאת: אבי

דוקטור שלום רב, האם יש חשיבות עד כמה נדיר סוג דם לגבי השתלות ריאה - יש לי סוג דם נדיר יחסית AB+. האם זה אומר שסיכוי למצוא תורם הוא מופחת? תודה

שלום, יחסית כן , אבל מצד שני בגלל שסוג הדם נדיר יש פחות מועמדים בסוג דם זה.

06/03/2020 | 01:00 | מאת: שירלי

שלום ד"ר, ענית לי שרק אם יש בקע סרעפתי גדול מאוד הוא יכול לגרום לבעיות בנשימה. אני בת 37 ולפני 12 שנים הבקע היה קטן יחסית, ומאז לא עליתי במשקל, אלא דווקא ירדתי.האם לפי הנתונים האלו לא הגיוני שהבקע הפך לגדול מאוד או שזה כן ייתכן? אני שואלת כי אני עם אסתמה ויש לי בעיות נשימה ואני לא מרגישה מאוזנת, אך תפקודי הריאות תקינים עם המשאפים למרות שאני בתקופה של חוסר איזון, ורופא שלא קשור לתחום זרק לאוויר שאולי בכלל אין לי אסתמה. תודה רבה

שלום, כדאי לוודא את מחלת האסתמה בבדיקת תגר מטכולין אם תפקודי הריאות תקינים ולעשות הערכה במרפאת ריאות שוב..

06/03/2020 | 00:50 | מאת: שלי

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 שנים ובעקבות חיסון אלרגיה לאבק שעשה לי התקף הגעתי ל 4 חודשים החמרה. פוסטר 8 שאיפות פלוס אינהלציות לא עזר, ואחרי כחודשיים קיבלתי פרדנזיון 40 מ"ג לשבעויים וחצי ואז הורדה בהדרגה. אחרי הפרדניזון עם פוסטר 8 שאיפות אני עדיין לא מאוזנת אבל לא התקפים מסוכנים, רק קושי לנשום מידי פעם. האם במצב כזה נהוג לקחת עוד קורס פרדניזון? הרופא ריאות שלי בבידוד והתורים ארוכים... אבל תהיתי האם יש סיבה ללכת לרופא משפחה שיתן עוד קורס. והאם אם אלו הנותנים שאפילו אחרי פרדניזון מצב האסתמה כזה, זה אומר שרוב הסיכויים שהאסתמה הפכה לקשה לצמיתות ולא אחזור לסרטייד 250? חלפו כבר 4 חודשים מאז החיסון לאלרגיה (שהחלטתי להפסיקו). תודה מראש

שלום, מציע שתגשי קודם לרופא המשפחה. יש אפשרות לקורס נוסף של סטרואידים או לטיפול ביולוגי. למרות שחלפו 4 חודשים יש בהחלט סיכוי לחזור למצב הקודם.

06/03/2020 | 00:44 | מאת: רונית

שלום, אשמח לברר: מה עושים במקרה של אסתמה חמרוה במידה וזולאייר לא עזר, ואין איזופילים גבוהים ופרדניזון 5 מ"ג ופוסטר 8 שאיפות לא עוזרים? האם באסתמה חמורה יש כאלו שעובדים למכשיר חמצן? ואם כן, כמה שנים ניתן למשוך ככה עד שצריך השתלת ריאה? תודה מראש

שלום, כדאי לשאול על תרופה בשם דופיקסנא שנכנסה לאחרונה לסל הבריאות. לרוב לא עושים השתלת ריאות לחולי אסתמה.

05/03/2020 | 23:20 | מאת: יגאל

שלום ישלי גם בנוסף זיהום באף וpost nasal drip ואסטמה ואני לוקח המון משאפים שלא הרבה עוזרים לנשימה או לכאבים קצת מרגיע לא יותר מזה עשיתי תגר מטכולין והכל בשביל לדעת שזה אסטמה ויצא חיובי אני גם על זריקות זולייא שבנתיים אין להם השפעה המצב ככה כבר המון זמן מעל שנה אני על אנטיביוטיקה בנוסף בגלל המצב באף מה לדעתך אפשר לעשות במצב כזה (אני לא הייתי אסמטי או משו בגיל ילדות שזה גם מוזר לי) תודה על העזרה

שלום, כדאי להיבדק גם ע"י אא"ג ולראות אם יש בעייה במערות הפנים, סיטי חזה, בדיקות אלרגיה ואם אין שיפור לשקול טיפול ביולוגי אחר בנוגדי IL5.

05/03/2020 | 00:27 | מאת: מירי

שלום רב, אני לוקחת פוסטר 8 שאיפות ולא מאוזנת, והוסיפו לי אינהליות עם בודירוקט ווינטולין. האם הבודיקורט 1 מ"ג שווה ערך לשאיפה אחת של פוסטר? ואם לא, לכמה זה שווה? ואם רוצים להמיר את זה למשאף בודיקורט, לכמה צריך להמיר? תודה רבה

שלום, 1 מ"ג באינהלציה זה כמו שתי שאיפות של פוסטר בערך או שתי שאיפות של בודיקורט 200.

05/03/2020 | 00:24 | מאת: רעות

שלום, הופנתי לזולאייר, עקב החמרה קשה באסתמה. שני שוקלת 67 וה IGE הוא 286. נאמר לי שעליי לעשות פעמיים בחודש את הטיפול עקב המשקל. אשמח לברר: כמה עליי לשקול על מנת שאוכל לעשות את הטיפול פעם בחודש? אני גם ככה בדיאטה ורוצה לרדת במשקל עקב תנגודת לאינסולין וכולסטרול. ולגבי תופעות הלוואי, במידה ויש כאבי שרירים, עייפות ועוד.... האם לרוב זה קורה למספר שבועות לאחר הטיפול? או שמדובר רק על יום אחד? תודה מראש

שלום, לפי הטבלה המומלצת אם תשקלי 60 ק"ג המינון יהיה פעם בחודש. לגבי תופעות לוואי זה משתנה מאדם לאדם אבל בד"כ אין תופעות לוואי לזריקה.

04/03/2020 | 20:05 | מאת: ענבר

שלום דר בעבר מי שסבל מאסטמה קלה קיבל משאף ונטולין. היום נוטים לתת יותר משאפים שמכילים גם סטרואידים . מה הסיבה ? מה היתרון של הסטרואידים על פני הסיכון שלהם? תודה.

שלום, יש עבודות שהראו שטיפול במשאף משולב טוב יותר משימוש בוונטולין בלבד גם אם מדובר בטיפול לפי צורך בלבד ולא בטיפול קבוע. הסטרואידים פועלים על הסימפונות ומורידים את הדלקת שיש בהם במחלת האסתמה. בשימוש לפי צורך בלבד אין סיכון משמעותי בסטרואידים במשאף.

04/03/2020 | 14:16 | מאת: אבי זילברשטיין

שלום רב . בן 81 עישן בעבר, סובל מאי ספיקת לב קלה לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית בRML בקוטר 0.2 ס״מ לפני כחצי שנה צילום חזה תקין עקב ברונכיטיס חריפה. לפני כחודש עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל. אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML) כיום, כחודש לאחר הצילום עדיין קרפיטציות בבסיסים ומעט צרידות (כשמדבר חלש) כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה האם קיים סיכוי לסרטן ריאה?(לנוכח העובדה שעדיין יש קרפיטציות אבל מנגד הצילום לפני כחצי שנה היה תקין והct לפני כשנתיים היה תקין) האם סרטן יכול להתפתח בקצב כזה? תודה מראש!!

שלום, קשרית של 2 מ"מ נחשבת קטנה ביותר והסיכוי שמדובר בסרטן ריאות אפסי. התסנין ככל הנראה נגרם מדלקת ריאות ויש לחזור על צילום חזה כעבור חודש לוודא שהצילום השתפר.

04/03/2020 | 14:07 | מאת: שירלי

שלום, במידה ולוקחים פרדניזון 5 מ"ג לאסתמה במשך 3 חודשים עם משאף פוסטר 8 שאיפות והמצב משתפר, במידה ומורידים את הפרדניזון האם הגוף ידע לייצר כמו שצריך את הקורטיזול או שיש סיכוי שיהיו בעיות והייצור יהיה עצל כי הגוף התרגל? בנוסף, יש לי בקע בסרעפתי. קראתי שהסרעפת היא שריר נשימה גדול. בלי קשר לרפלקוס שהוא מטופל אצלי עם נקסיום, האם הבקע עצמו יכל לגרום להחמרה באסתמה או בעיות נשימה? תודה מראש

שלום, מומלץ להוריד בהדרגה 5 מ"ג ליום לסירוגין יום כן יום לא לשבועיים ואז להפסיק. לרוב הגוף יחזור לייצר קורטיזון. בקע בסרעפת יכול לעשות בעיות בנשימה אבל רק במצבים של בקע מאוד גדול.

04/03/2020 | 13:57 | מאת: נתי

האם חולה ריאות שידבק בקורונה מן ההכרח שיחלה בצורה קשה ?או שיכול לסבול מתסמינים קלים ללא סיבוך?

שלום, יכול להיות שיחלה במחלה קלה אבל באופן יחסי לאוכלוסיה הרגילה חולי ריאות חשופים יותר להדבקה והמחלה אצלם יכולה להיות קשה יותר.

04/03/2020 | 00:26 | מאת: יעל

ד''ר דרור רוזנגרטן שלום, בני בן 25 בחור רזה וסובל מאז הגיוס מיתר לחץ דם ומטופל תרופתית (לא תמיד מקפיד על הטיפול). לאחרונה עשה אקו לב כדי לבדוק שאין פגיעה באברי מטרה-הממצא הדאיג אותי -לחץ ריאתי 32 ממכ (קראתי שצריך מקסימום 25ממכ) מצורף קובץ הבדיקה. תודה מראש על תשובתך

שלום, זה לא נראה לי משמעותי. ממליץ לחזור על הבדיקה עוד חצי שנה.

שלום רב, קיבלתי מרופא משפחה בנוסף לסרטייד שלא מספיק עוזר אינהלציות של וינטולין עם אירובנט ובודיקורט. האם זה נכון שאינהלציות לאורך זמן הם מסוכנות ושעדיף ממש מעט ימים? או שזה מיתוס וזה בעצם לא שונה מאם היו מוסיפים עוד מינוו במשאף? תודה מראש

שלום, זה לא שונה. מדובר בחומרים דומים לחומרים שיש במשאפים.

03/03/2020 | 00:16 | מאת: מאיה

שלום, יש לי אסתמה חמורה עם פוסטר 8 שאיפות ופרדניזון. בחודשים האחרונים אני לא מאוזנת למרות קורס פרדניזון. יש לי בנוסף טכיקרדיה תנוחית, הדופק קופץ בעל ל 30 בעמידה ויש תחושת טרום עילפון ועילפונות. בנוסף ישנה אסתמה של המאמץ. האם זה נכון שבמצב כזה כשאני לא מאוזנת עדיף להמנע כמה שיותר מפעולות שמעלות את הדופק? ללכת ממש לאט בבית ולא לעשות ספורט בשום אופן? (לפחות עד לאיזון). תודה מראש

שלום, שימוש מוגבר בפוסטר עלול לגרום לדופק מהיר. פעילות גופנית מומלצת לפי יכולתך ובעיקר מומלצת הליכה.

01/03/2020 | 15:41 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48 מעולם לא עישנתי. מזה כמה שנים ירידת משקל מ 60 ל 46 קילו בגובה 1.77 מטר עקב תופעות במערכת העיכול. בתחילה חשבו שמדובר במעי רגיש אבל כרגע הכיוון הוא כנראה קרוהן של רירית המעי הדק. משלים בירור. בחודשים האחרונים קצת חולשה כנראה בגלל התת משקל. בדיקות הדם עדיין בסהכ תקינות. CRP תקין אלבומין 4.5 תקין המוגלובין מעט ירד לכ 12.6 לעומת 14 שהיה לאורך השנים. מבחינת ריאות ונשימה לא היתה לי בעיה מהותית בעבר לפני 15 שנה כמה ימים של קצת קוצר נשימה וזה חזר פעם בכמה שנים. אובחנה בבדיקת נשיפה אסתמה ממש קלה. פעם ב כ 3 שנים לקחתי כשבוע בודיקורט והסתדר. בחודשים האחרונים לפעמים קצת מרגיש קוצר נשימה כאילו קצת אין אוויר לגמור משפט אם מדבר הרבה. בוצע לפני שבוע CT חזה בטן ואגן לאור ירידת המשקל והמצב. הבדיקה תקינה בבטן ואגן. לגבי הריאות כתוב ללא לימפאדנופתיה במיצר או בבתי השחי. הלב בגודל תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. ללא תפליטים פלאורליים. פרנכימת הריאות ללא תסנין או ממצא מוקדי. ***פס אטלקטטי זעיר באונה הימנית התחתונה. השמאלית התחתונה. ***שינויים אמפיזמטיים קלים באונה הימנית התחתונה. אשמח לעזרתך. 1. האם שינויים אמפיזמטיים משמעותם שאני מתחיל לפתח נפחת? או שזה מתאים לאסתמה קלה שאולי יש לי קצת כרגע? משהו אחר? 2. יש משמעות לפס אטלקטטי? 3. האם נדרש בירור כל שהוא נוסף? אני כמובן לא מחפש בדיקות מיותרות יש לי מספיק בדיקות למערכת העיכול :) תודה רבה

שלום, 1. שינויים אמפיזמטיים פירושם אמפיזמה שהיא נפחת אבל נראה מהתיאור שמדובר במצב קל ואני מקווה שלא יתפתח במיוחד אם לא תעשן בעתיד. 2. לא. 3. אם אין תלונות נשימתיות הייתי עוזב את זה.

02/03/2020 | 01:55 | מאת: גלעד

תודה רבה על התשובה. קצת מפחיד ש"מדובר באמפיזמה נפחת". אם אפשר עוד לשאול לסיום 1. למה שלאדם בגילי שאף פעם לא עישן תהיה נפחת? 2. האם יש סיכוי טוב שזה לא יפריע לי כל החיים או שדווקא ההיפך עם השנים סביר להניח שזה ידרדר ואצטרך טיפול נשימתי וכו'? תודה רבה

שלום, אני לא בטוח לגבי האבחנה של נפחת מאחר שהתיאור הוא מאוד ממוקם ומינימלי. צריך לראות את הדיסק. לעיתים זיהום אוויר מעלה את השכיחות למחלה או נטייה גנטית. סיכוי טוב מאוד שאם אתה לא מעשן המחלה לא תתקדם.

02/03/2020 | 19:49 | מאת: גלעד

ווואו ממש תודה... עודדת אותי... מאתמול היתי עם תחושה שחלילה יש לי נפחת. אם אפשר שאלה קטנה לסיום, יש לי בעיה צווארית לא פשוטה ולכן כבר 20 שנה לא החלפתי כרית כי מאוד נוחה לי. הכרית צברה המון עובש. אני כבר כמה שנים ישן על ציפית שצמודה לעובש ( ומחליף ציפית כל כמה ימים ) יכול להיות שהעובש גורם לנזקים לריאות מה שראו בCT ? תודה רבה

01/03/2020 | 15:17 | מאת: נועה

שלום רב, לפני כשבועיים בני החל להשתעל ולהעלות חום. הרופאה איבחנה כברונכיט ונתנה ברונכולט, שלא עזר והרדים ועברנו לטרבולין וסינופד, שגם לט הקלו על השיעול. בכל הזמן הזה היה בבית. השיעול מעט פחת עם תרופה טבעית, והילד חיוני שמח ומרכץגיש טוב. רק למען הסר ספק ביקשתי ביום חמישי האחרון צילום ראות ןביום שישי בבוקר ברופאה הודיעה שיש, דלקת ריאות וצריך אנטיביוטיקה. שאלתי היא, האם בשלב, זה אחרי שבועיים ובמצב חיוני וטוב הילד מדבק? הרופאה טענה שלא, בגן לא משוכנעים כך וביקשו צאיתנו לחזור רק אחרי 48 שעות מלקיחת האנטיביוטיקה. כאמור הילד חיוני ושמח ללא חום כבר מספר ימים. תודה

שלום, זה לא סוד שילדים מדביקים זה את זה במסגרות השונות. כל ילד שמשתעל יכול להדביק את חברו כם אם לא מדובר בדלקת ריאות חידקית הרי וירוסים שונים גם עוברים מילד אחד לשני גם ללא אנטיביוטיקה. אין מניעה מוחלטת אבל מקובל שלא לקבל ילד חולה עם חום ואני מניח שבמצב זה הזיהום משמעותי יותר וההדבקה שכיחה יותר. מקבול להישמע להוראת הרופאה בגן ואם היא אומרת שהילד לא מדבק צריך לקבל זאת. עדיף שתרשום במכתב שהוא יכול לחזור לגן ואז חייבים לקבל אותו.

שלום, מהן תופעות הלוואי של הטיפול זולאייר? והאם בטיפול אסתמה קשה יכולה להפוף לאסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250, או שזה לא סביר? והאם זה נכון שצריך להמשיך עם זה כל החיים כדי שהאפקט ימשיך או שאפשר אחרי כמה שנים להפסיק והאפקט ישאר? תודה רבה

שלום, לכל טיפול יש תופעות לוואי אולם מנסיוני מרבית החולים שמקבלים טיפול בזולייר לא סובלים מתופעות לוואי. במקרה שהאסתמה שמאוזנת עם משאף אין סיבה להוסיף טיפול ביולוגי שבמקרה של זולייר גם כרוך בזריקות פעם בשבועיים או חודש. עקרטנית אם הטיפול בזולייר חיוני הוא ממשיך לתמיד.

27/02/2020 | 23:35 | מאת: רעות

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר שאיפה פעמיים ביום, אך עקב אובך לפני 3 חודשים המצב החמיר. עברתי לפוסטר 8 שאיפות שלא עוזר ואחרי כחודש וחצי לפרדניזון 40 מ"ג לשבועיים וירידה הדרגתית. עכשיו אני גם 8 שאיפות פוסטר ועדיין לא מאוזנת לגמרי. אין התפקים, אך הנשימה כבדה ואני צריכה לקחת שאיפות עמוקות מהפה(נושמת מהאף) כל כמה דקות לעיתים. רציתי בבקשה לברר:ה אם זה הגיוני שתוספת של עוד 2 שאיפות בודיקורט או אינהלציית בודיקורט ביום בנוסף ל 8 שאיפות פוסטר תהיה יותר אפקטיבית אצלי לעומת תוספת של 5 מ"ג פרדניזון עם הפוסטר? כי כך זה נראה בנתיים. והאם זה נכון שעדיף לקחת עוד בודיקורט ביום עם 8 שאיפות פוסטר לעומת 5 מ"ג פרדניזון במידה וזה עוזר? תודה מראש

שלום, 5 מ"ג פרדניזון זה שווה ערך ל-50 שאיפות פוסטר מבחינת הסטרואידים ולכן כל טיפול בפרדניזון צריך להחשב מוצא אחרון. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות.

27/02/2020 | 13:07 | מאת: micmic12345

שלום, בדירה חדשה שנעבור אלייה ישנה התבלטות מצידי שיש לי אסתמה קשה, האם לרכוש חימום בגז(קומה גבוהה אז אין דוד שמש רק חשמלי) או דוד חשמלי. העניין הוא שחימום מים בגז פולט גז co. קראתי שישנה הרעלת גז co ושהאוורור חשוב... האם במצב של שגרה שאין הרעלה אבל כנראה בגז נפלט לאוויר בכל זאת, האם זה עלול לגרום לקשיי נשימה או החמרה בחולי אסתמה קשה? הבנתי שלגז אין ריח אך הוא בכל זאת נוכח. תודה מראש

שלום, אם המערכת בטוחה לפי מכון התקנים לא אמורה להיות בעיה.

שלום, אני חולת דלקת מפרקים שגרונית, אם 3 תרופות כימיות שלא הועילו. לקראת טיפול ביולוגי, לאחר מנטו חיובי וצילום חזה תקין, ניתן לריפאמפין. אחרי שלושה שבועות, התפתחה צהבת טוקסית והטיפול הופסק. רופאת מלחש שלחה אותי לבדיקת קוונטיפרון, ואמרה שבהתאם לתוצאה ותפקודי הכבד, אפשר יהיה לנסות תרופה נוספת. מהי התרופה הנוספת שיכולה לטפל בשחפת סמויה? תודה רבה.

שלום, התרופה השניה המקובלת היא איזוניאזיד.

תודה רבה מאד!

26/02/2020 | 16:53 | מאת: רוית

שלום אני בת 46 בריאה בדרכ ולא מעשנת במשך כחצי שנה יש לי כחכוח בגרון, ליחה קבועה במהלך היום ולעיתים צרידות שהולכת ובאה.. פניתי לרופא אאג, רופא גסטרו (נמצא ריפלוקס קל לקחתי כדורים לקיבה 4 חודשים שלא פתרו את הבעיה). מאחר ולא מצאו ממצאים שמסבירים את העניים הופניתי לרופא ריאות ששלל אסטמה. לאיזה רופא או בדיקות עליי להמשיך לפנות כדי לברר את סיבת העניין תודה

שלום, תפקודי ריאות מלאים וסיטי חזה.

26/02/2020 | 22:47 | מאת: רוית

חשוב לציין שעשיתי בדיקת מטכולין בביח זיו שיצאה תקינה, ואין חשש לאסטמה האם עליי לבקש מהרופא הפנייה לסיטי ריאות או שאולי mri (בגלל עניין הקרינה)

25/02/2020 | 23:28 | מאת: micmic12345

שלום ד"ר, אני עם אסתמה קשה וגיליתי שבבניין שקניתי שמים בלובי הקומתי מפיץ ריח כי יש פיר אשפה, וזה מאוד בעייתי עבורי. ענית שאולי לבדוק אם יש מפיץ ריח שהוא פחות בעייתי עבורי. האם מה שגורם להתקף הוא עצם הריח או שאלו החומרים שנפלטים מהספריי במפיץ הריח? והאם מכשיר שיש בו שמן אתרי שעובד על אותו עיקרון רק עם שמן אתרי אמור לא להוות בעיה לאסתמה? או שזה עניין הריח? תודה מראש

שלום, החומר שגורם לריח הוא החשוב ואני מציע לחפש חומר שלא עושה לך בעיות ואני מאמין שאפשר למצוא.

שלום דר׳ סליחה שאני מרבה לשאול כי זו פעם שנייה אני שואל, בכינוי ״שואל״ אנסה לקצר ברשותך לפני 3 שבועות ואחרי שבוע שלם של שיעול עם ליחה יומיים מתוכם היו בלילה עם צפצופים, פניתי לרופא ריאה : בדיקת גוף אז היתה עם צפצופים וחרחורים בבית החזה . ותבחין ספירומטריה היה תקין. רופא הריאה העריך שזה מתאים לדלקת דרכי נשימה עליונים אך אינו שולל אסתמה. עברו שבועיים, ימים אני מרגיש שקט לגמרי וימים אחרים שיעול יבש עם הפרשות ליחה. יש לציין : -אין יותר צפצופים -להרגשתי ולא מרגיש קוצר נשימה - בזמני התקף השיעול בשעות היום והערב ולא בשעות לילה בכלל. שאלתי בקיצור, האם ההתקפים של השיעול בפרט , ומצבי המתואר בכלל מתאים למחלת אסתמה? אני מאד מודה לך מאד דר׳

שלום, הרבה יותר סביר שמדובר בשיעול אחרי זיהום וירלי של הסימפונות. כדאי לבדוק שעלת. בכל מקרה לפעמים לוקח חודשיים עד שהשיעול יחלוף לגמרי. אבחנה של אסתמה יש לקבוע רק בעזרת תפקודי ריאות.

25/02/2020 | 13:07 | מאת: NOT_FOUND

"אדנופטיה במדיאסטינום עם בלוטות עד 16 ממ" תסנין אינטרסטיציאלי,לא מוגדר, צפיפות GGO,קוטר 29 ממ אונה עליונה מימין,קשרית 4 ממ

שלום, צריך להגיע עם הדיסק לייעוץ במרפאת ריאות.

25/02/2020 | 00:52 | מאת: micmic12345

שלום, אני בת 38. מגיל 20 אסתמה, והייתי לרוב מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום, למעט מעט חורפים, והחורף הקודם. השנה מתחילת נובמבר היתה לי החמרה קשה באסתמה לאחר חצי שעה אחרי חיסון אלרגיה לאבק של פעם בחודש שאותו החלטתי להפסיק. עברתי לפוסטר 8 שאיפות ולא הייתי מאונזת, ואז עם אינהלציות ואחרי חודשיים קיבלתי 40 מ"ג פרדניזון לשבועיים ואז עוד ירדתי בהדרגה אז בפועל לקחתי מעל לחודש. עכשיו המצב הוא שאני מאוזנת עם פוסטר 8 שאיפות למעט כשאני אוכלת ואז יש לי מעט קושי לנשום ואני צריכה שאיפות עמוקות. רציתי בבקשה לברר: מהם מספר החודשים המקסימלי שבהם אם הם עוברים למצב האסתמה לא חזר למצב הקודם(סרטייד 250) אז זה אומר שכבר נגרם נזק בלתי הפיך והמצב לא יחזור למה שהיה? תודה מראש

שלום, אני לא בטוח שכל התלונות שלך נובעות מאסתמה. אולי יש סיבות אחרות הפיכות. ממליץ להגיע למרפאת ריאות להערכה.

24/02/2020 | 21:25 | מאת: גאיה

היי, בת עשרים לא מעשנת וללא בעיות בדכ. לפני כשבוע סבלתי ממה שנדמה היה שפעת ללא חום (כאבי ראש, צרידות צינון ושיעול עם תחושת מחנק ואי נוחות בהכנסת אוויר) אך זה עבר לאחר יום מנוחה בודד..פיזית אני מרגישה טוב למעט שיעול טורדני ותחושת המחנק בחזה. אני לא נרדמת בלילות והרבה פעמים קמה מזיעה (כבר כמה לילות) קיים כאב חריף בחיך העליון ובבליעה..תחושה שהחיך קשה.. יש לי תור לרופא אבל אני מאוד עמוסה לאחרונה..רציתי לדעת האם לפי התסמינים מדובר במשהו רציני יותר משאריות וירוס/שפעת

שלום, נראה שמדובר במחלה וירלית כמו שכתבת. אם המצב הולך ומשתפר אין מקום לדאגה.