פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
3375 הודעות
3295 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

03/07/2020 | 23:06 | מאת: יעל

שלום, קראתי בויקיפדיה שבאסתמה קיימת התעבות של ממברנת הבסיס לאור הצטברות של קולגן- הסיבה לכך היא שאאוזינופילים, המעורבים בהתפתחות הדלקת, משחררים גורמים פיברינוגניים אשר מעודדים יצירת שכבת קולגן כאמור. מבחינה מקרוסקופית, דרכי הנשימה עצמן נראות מוצרות ואדמומיות. האם זה אומר שעדיף לא לקחת תוסף קולגן כשיש אסתמה קשה? תודה!

שלום, לא מכיר את הקשר בין הדברים.

03/07/2020 | 22:51 | מאת: ליאו

שלום דוקטור לאחר צילום חזה שעשיתי רשום סלילים דקים באונה עליונה שמאל.לאחר ניתוח פנאומוטורקס,מה זה אומר

שלום, אולי זה קשור לתפרים של הניתוח. צריך להשוות לצילומים קודמים.

שלום, כיצד ניתן לדעת האם אצל חולת אסתמה קשה המחלה הפכה גם למחלת ריאות חסימתית? אם תפקודי הריאות תקינים זה לא ייתכן? והאם חשוב לעשות בדיקת גזים בדם גם באסתמה קשה? תודה מראש

שלום, אסתמה היא מחלת ריאות חסימתית אלא שהחסימה לא בהכרח פעילה ברציפות כל הזמן ויכולים להיות זמנים עם תפקודי ריאות תקינים. בדיקת גזים בדם לא מוסיפה הרבה במצבים רגילים באסתמה. לפעמים בהקף זה יכול לעזור למדוד את חומרת ההתקף.

03/07/2020 | 16:48 | מאת: מבט

סובלת משיעול טורדני כבר מעל חודש ימים. לפני שנים אובחנה אצלי ברונכיאקטזיס. וקיבלתי אנטיביוטיקה בכל התקף. כבר מעל 5 שנים חיה באורח חיים טבעוני לא היה התקף. אין לי חום. מרגישה פיסית מצויין. רק התקפי שיעול קצרים לרוב יבשים ולפעמים עם ליחה שקופה. יש לי נזלת יבשה ולדעתי השיעול נובע מהנזלת האחורית. איך אפשר להיפטר מהשיעול ללא אנטיביוטיקה ובדרך טבעית?

שלום, אם מדובר בנזלת אחורים אני מציע לחפש גורם אלרגי ולנסות להימנע מחשיפה. טיפול יכול להיות בתרופה נגד אלרגיה וספריי לאף. אני כרופא קונבנציונלי משתמש בטיפול בעיקר בתרופות כולל אנטיביוטיקה אם מדובר בברונכיאקטזיות עם החמרה.

שלום ד"ר האם יכול להיות מצב שאצל אנשים מסויימים שיש להם בעיות עיכול או לוקחים כמוני נקסיום לריפלוקס ,קורס פרדניזון של 40 לחודש עם ירידה הדרגתית)לא תספג כל כך ולא תשפיע לעומת אותו מינון זהה בזריקה או עירוי? או שאם הקורס כמעט ולא עוזר זה רק מעיר על חומרת האסתמה שממש חמורה? תודה מראש

שלום, נראה לי שזה מעיד על חומרת המחלה ולא על בעייה בספיגה.

03/07/2020 | 08:33 | מאת: דוד אריק

יש קשי נשימה מידי בוקר זה כמה חודשים . הרגשה שלא מצליח למלות אויר לריאות. יש לי דום נשימה קשה ולכן אני יושן עם cpap זה כמה שנים טובות וזה עוזר לי. יש לי בעיות סוכר קצת ומטופל בכדורים. אני יודע שסבא ואבא שלי סבלו מהסטמה לא יודע עם זה קשור תורשתי. אני בן 58 משקל 94. השמח לקבל עצה מה לעשות ?

שלום, מציע לבדוק את מכשיר הסיפאפ, לעשות בדיקת תפקודי ריאות ולהכיע להמשך בירור במרפאת ריאות.

02/07/2020 | 23:14 | מאת: מיכל

שלום, קיבלתי לאחר 5 חודשים קורס פרדניון שני לאסתמה לקחת 40 מ"ג שבוע ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג.. ובסוף 5 מ"ג ו 2.5. העניין הוא שאני כבר ביום השישי ואני לא רואה שיפור. האם במצב כזה עדיף לקחת את ה 40 מ"ג לפחות 10 ימים או אפילו שבועיים ורק אז לרדת במינון? או שזה כבר עלול להעלות את הסיכוי לדיכוי אדרנלי? רופא המשפחה אמר לי לעשות מה שנראה לי לנכון, ותור לרופא ריאות רחוק. תודה מראש

שלום, תמשיכי עם ה 40עד שיהיה שיפור ותנסי להגיע לבדיקת רופא מוקדם ככל האפשר.

02/07/2020 | 09:09 | מאת: שחר

אני חולה אסתמה, מטופל בסרטייד פעמיים ביום. בנוסף סובל מדום נשימה, ומשתמש לסירוגין ב-CPAP. לעתים קרובות לאחר השימוש במכשיר יש החמרה במצב הנשימה. יש פיתרון?

שלום, כדאי לבדוק את המכשיר, המסכה והלחצים.

03/07/2020 | 14:22 | מאת: שחר

אצל איזה איש מקצוע? טכנאי, רופא מומחה?

שלום, טכנאי בשלב ראשון.

01/07/2020 | 11:22 | מאת: מיכל

שלום, אני בחודשים האחרונים מרגישה חולשה ועייפות שבאה והולכת. מדי פעם קצת דקירות חלשות בחזה או כאבים בזרועות. קרו לי כמה מקרים של כאבים לוחצים גם בגב העליון. הרופאת משפחה חושבת שמדובר בסטרס וחוסר פעילות גופנית אך אני חוששת לעשות פעילות גופנית בגלל החולשה (לפעמים אחרי הפעילות הגופנית אני מרגישה חולשה רבה מיד אחרי או ביום למחרת ולפעמים מרגישה בסדר). בימים האחרונים הרגשתי חולשה יותר רצינית והרופאה שלחה אותי לאק"ג וזה הסיכום שלו: Sinus Rhythm Low QRS Voltage in extremity leads Clockwise Rotation רציתי לדעת האם ממצאים אלה מרמזים על יתר לחץ דם ריאתי? תודה

שלום, לא. אפשר להשלים בדיקת אקו לב כדי לוודא זאת.

01/07/2020 | 11:11 | מאת: רונית

שלום, אשמח לברר: האם ישנן עוד אופציות טיפויות אצל חולה אסתמה קשה שעם 8 שאיפות סימביקורט, משאף ספיריבה ו10 מ"ג פרדניזון לא מאוזנת.(כל גורמי האלרגיה מטופלים). וזולאייר ודופלימאב לא עזור? IGE 290 ואייזונפילים תקינים. האם בשלב הזה האופציה היא רק מכשיר חמצן? תודה מראש

שלום, צריך לבדוק שוב מהתחלה אם האבחנה נכונה ואם כל הטיפולים נלקחו בצורה נכונה, האם יש גורמים שמחמירים את המחלה שניתן לטפל בהם ועוד.

בתחילת ההתפרצות פרופ' דוד שטרית ממאיר הגדיר מצב בינוני כ-"מצוקה נשימתית" ומצב קשה כ-"כשל נשימתי" ובפועל כמעט כל הקשים הנ"ל קיבלו הנשמה מלאכותית. אבל כיום רוב החולים הקשים לא מקבלים הנשמה מלאכותית, ואז נשאלת השאלה מה בעצם ההבדל ביניהם לבין החולים הבינוניים? יכול להיות שמדובר בעצם בהגדרה אדמיניסטרטיבית של כל מי שתופס מיטת טיפול נמרץ?

שלום, ההגדרות של קשה וקל יכולת להיות גמישות במידה מסויימת. האופן כללי מקובל לדרג את החולים לקל, קשה וקריטי. קל-אין קשיי נשימה. קשה - דלקת ריאות עם ירידה בחימצן. קריטי - אי ספיקה נשימתית או אי ספיקה רב מערכתית . אני חושב שההבדל בין בינוני לקשה אם יש צורך בטיפול בחמצן גם ללא הנשמה אז זה מוגדר קשה.

30/06/2020 | 18:33 | מאת: יאלוש

שלום רב בת 39 ברקע Nsip cellular type בטיפול באימוראן פרדניזון יש לי היתלקחויות בתדירות גבוהה ביותר כל חודש בינואר האחרון לאחר שניראה שיפור הדמייתי לפי הרופא ראות והורדה של כדור אימוראן ל50 מג פעם ביום ונישארתי בדיוק יומיים במינון הזה והיתלקחויות קשות מאז ו2 אישפוזים כאמור לפני יומיים שוחררתי מאישפוז בעקבות היתלקחות קשה שכעת עם פרדניזון 40 מד ואימוראן אבל זה לא עוזר בקושי לא יכולה לדבר סיטורציה מאוד נמוכה גם במנוחה עם חמצן 6 ליטר בדקה 24 שעות גם עם חמצן בקושי יכולה ללכת החמרה מאוד קשה לא מתפקדת ממתינה לרופאה אימונולוגית בשביל להתחיל טיפול ביולוגי לפי המלצה של רופא ראות מטפל rituximab השאלה למה בצורה כל כך מהירה המחלה הזו מדרדרת?? מה עוד אפשר לעשות ואשמח לדעת אם יש טיפול יעילים יותר תודה וסליחה על האורך

שלום, אני מבין את התסכול. מקווה שהמבטרה תעזור. מעבר לכך צריך לראות את כל הנתונים במרפאה.

30/06/2020 | 07:00 | מאת: יונה חיים

אני רוצה הערכת נכות לביטוח הלאומי. בגין מחלת ריאות כרונית. סכרת . גאוט.שומנים בדם.תפקודי כליות..בתודה מראש. טלפון 0525209055

29/06/2020 | 23:00 | מאת: רונית

שלום, אשמח לברר: באסתמה שהחמירה כשמקבלים קורס פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל 3 ימים יורדים 5 מ"ג,אחרי כמה שבועות או ימים רוב החולים רואים את השיפור המקסימלי? תודה!

שלום, לרוב רואים את השיפור תוך כמה ימים.

29/06/2020 | 21:11 | מאת: תמר

שלום דוקטור. אני כרגע באמצע בירור ובדיקות על שיעול כרוני מעל 3 שנים. הרופא משפחה ניסה לתת לי תרופות לצרבת ולנזלת אחורית שלא עזרו כלל. טיפול לאלרגיה עזר חלקית. וטיפול לאסתמה עזרה מאוד- ניסיתי משאפים כמו סרטייד 250, סימביקורט, ולאחרונה גם רלבר 184. ובגלל שלא הסתדרתי מאוד עם המשאפים הרופא משפחה נתן לי לנסות סינגולייר שגם כן השפיע. בזמן האחרון אני סובלת יותר משיעולים ולכן ניסיתי על דעת עצמי לקחת מינון כפול וההשפעה מעולה. רציתי לשאול: א. האם המינון הכפול אפילו שהוא לא מקובל יכול לגרום איזשהוא נזק לגוף? ב. בדיקות שעשיתי לפני שנה - תגר מטוכולין ומאמץ ויצאו תקינות. האם בגלל שעבר זמן והיה לביינתים קצת החמרה, כדי לבצע שוב? תודה רבה!

שלום, 1. זה לא אמור להזיק אבל יותר יעיל להעלות את מינון המשאף. 2. כדאי.

29/06/2020 | 16:31 | מאת: מיכל

שלום, 5 חודשים אחרי סיום קורס פרדינון ראשון להחמרה באסתמה אני מתחילה קורס שני, כי הראשון לא עזר מספיק. זה יהיה 40 מ"ג לשבוע ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג ואז עוד שבוע 5 מ"ג ועוד שבוע 2.5 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת דם לקורטיוזל כדי לראות שאין דיכוי ארדנלי. כמה ימים או שבועות לאחר היום האחרון של נטילת ה 2.5 מ"ג עדיף לעשות את הבדיקה? תודה מראש

שלום, יומיים

28/06/2020 | 23:29 | מאת: דליה

חייבת לעשות טיפול שני במבטרה וגם סי טי חזה. שאלתי האם לבצע את הסי טי חזה לפני קבלת המבטרה או שאין זה משנה מתי אעשה . תודה מראש

שלום, תלוי מה ביקשו ממך. יש סיבה לבצע קודם ואז לחזור על בדיקת הסיטי לראות תגובה או שמסתפקים בבדיקת הסיטי הישנה ומבצעים בדיקה נוספת רק לאחר הטיפול.

שלום רב אני בחור בן 58 . ברקע היצרות קלה במסתם הפולמונרי. דום נשימתי בינוני משתמש בד"כ סי.פק . לאחרונה - ביצעתי בדיקת תפקודי ראות במכון בבלינסון . הבדיקה יצאה תקינה חוץ מהפרעה קלה בדיפוזיה. לציין שבלילות אני מרגיש חנק . מה משמעות ממצא של הפרעה בדיפוסיה והאם קשור להיצרות במסתםמ? תודה.

שלום, הדיפוזיה הוא מדד לחימצון של הריאות וכנראה שנמצאה אצלך ירידה קלה בלבד. כדאי לבצע אקו לב ולהגיע להערכה במרפאה ריאות אם כי אני מניח שלא יהיה ממצא משמעותי.

29/06/2020 | 07:22 | מאת: אקו לב לאחרונה

0 :קרדיוגרפיה-אקו מנח תקין של הלב וכלי הדם. ללב מבנה בסיסי תקין. קוטר חדר שמאל 29/45 ממ'. ללא היפרטרופיה. עובי דפנות 10/11 ממ'. התכווצות תקינה. עליה שמאל מורחבת במידה קלה 40 ממ', שטח 22 סמ"ר. מסתם מיטראלי דלף טירוויאלי. מסתם אאורטלי תלת עלי, עלים מעט מעובים ומסוידים, דלף מזערי. האאורטה העולה תקינה,קוטר 33 ממ'. שורש 32 ממ'. חדר ימין בקוטר תקין, תפקוד תקין. שטח עליה ימין 15 סמ"ר. דלף מינימלי של מסתם טריקוספידלי TR הינו 45 ממ"כ. לחץ מוגבר בחדר ימין. לחץ דם ריאתי אינו מוגבר בנוכחות הצרות של מסתם פולמונלי. מסתם פולמונלי עם תנועת דומינג, ללא לדף, מפל לחץ על פני המסתם 20/30 ממ"כ. IVC תקין. ללא נוזל פריקרדיאלי.

שלום, לדעתי אין באקו משהו משמעותי אבל מציע להתייעץ עם קרדיולוג.

28/06/2020 | 16:33 | מאת: רעות

שלום ד"ר אשמח לברר: מה עושים במקרה של אנשים עם אסתמה קשה שישנה גם אסתמה של המאמץ והם לא בכושר, אך לא מצליחים לעשות ספורט כדי לשפר את הכושר כי זה גורם להחמרה. הכוונה היא מה עושים כשפעולות יומיומיות מעלות דופק כמעט כמו ספורט, אם זה קצת הליכה, ניקיון הבית, מקלחת ועוד. האם במצב כזה נהוג לקחת 2 שאיפות וינטולין אפילו כל יום כשידוע שיש את הפעולות האלו ולהתייחס אליהן כאל ספורט? כי אפילו שזה 10 דקות זה כבר גורם לי לקושי לנשום ולעיתים להחמרה. ובלי קשר, האם אנשים עם אסתמה של המאמץ שכן יכולים לעשות ספורט ועושים שנים רבות ספורט כמעט כל יום ולוקחים קבוע וינטולין אין בעיה עם זה או השפעות רעות לטווח הארוך על הגוף? תודה מראש

שלום, מומלץ לקחת מינון קבוע של משאף משולב עם סטרואידים ומרחיב סימפונות בבוקר ובערב. תוספת לפני מאמץ לפי צורך.

האם מדובר בגידול ממאיר?הבעיה היא שאבא שלי מאושפז במחלקה פנימית מונשם דרך טרכיאוסטום ומחר עובר למוסד שיקומי שוהם בפרדס חנה.

שלום, לא ברור מהסיטי. המליצו לבצע בדיקת PET בכדי להתקדם. צריך להתייעץ עם רופא ריאות לגבי המשך הבירור והטיפול.

27/06/2020 | 23:43 | מאת: איריס

שלום ד"ר, ברקע NSIP . קבלתי סטרואידים למשך חצי שנה. לאחר כחמישה חודשים הפסקתי את הטיפול. בממצאי הסיטי אין שינוי בהשוואה לסיטי קודם. הרופא במרפאת הריאות ציין שיש מעט הטבה. ביקש שאשוב בעוד חצי שנה לקבלת תרופה נוספת. בקש לדחות זאת בגלל מצב הקורונה, כי תרופה זאת גם מדכא את מערכת החיסון. אם הממצאים בסיטי נותרו זהים זה אומר שהסטרואידים לא השפיעו? איזו תרופה נותנים אחרי הסטרואידים? ציינת, בעבר שלבעלי רקע NSIP הסטרואידים מסייעים ל-80% מהם. האם אני נמצאת בקבוצה שהסטרואידים לא השפיעו? זה מעורר חששות ומחשבות מדאיגות. תודה רבה מראש

שלום, יש אכן מצבים בהם הסטרואידים לא עזרים מספיק ומשתמשים בתרופות אחרות. לפעמים המצב נשאר יציב וממשיכים במעקב ללא טיפול. יש תרופות כמו מטוטרקסט, אימורן, מבטרה שניתן לשקול שימוש בהם.

26/06/2020 | 22:42 | מאת: דימה

שלום לרופא הנכבד .שאלתי היא כללית:לגבי ברונכיאקטטיים בראיות(אין שיעול וליחה אבל יש קשי נשימה תפקודי ראיות הפרעה חסימתית קלה :היחס 67%) .לאן זה יכול להתפתח בעתיד? האם זה יכול להשתפר אולי?בוצעו חסכוני שפעת ונגד דלקת ראיות.מטופל במשאף רילבר 92/22 פעם ביום .בן 45 מעשן לשעבר.

שלום, במידה שיש דלקת ריאה שלא מטופלות המצב עלול להחמיר, יש צורך להקפיד על פינוי ליחה אם יש ואנטיביוטיקה במידת הצורך וכמובן לא לחזור לעשן.

26/06/2020 | 16:05 | מאת: יעל

שלום, יש לי אסתמה קשה. רציתי לעבור טיפול במכשיר אולטרסאונד במרפאות אסתטיקה שגורם לחימום רקמת השומן ולפירוק שלה. בעצם מעט שומן בכל טיפול בתהליך של כמה ימים אמור לצאת מהגוף. במרפאה הם אומרים שאיו בעיה עם אסתמה קשה. חיפשתי ברשת בקליניקלות מחו"ל שעושות בדיוק את הטיפול עם המכשיר. ב 70 אחוזים מההתוויות נגד לא מצווינת אסתמה, אך ב 30 אחוזים מהאתרים שמצאתי של קליניקות שמטפות במכשיר מצויין בהתוויות נגד אסתמה. ידוע לך אולי מדוע כביכול אסתמה יכולה להוות התווית נגד לטיפול כזה? תודה מראש

שלום, לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.

26/06/2020 | 09:29 | מאת: Bell

בוקר טוב, מבקשת עזרה בפענוח תוצאות ביופסיה, אשמח לדעת אם ההבחנה של uip היא חד משמעית, והאם כדאי לשלוח את הביופסיה למעבדה נוספת? תודה רבה!!

שלום, לפי התשובה האבחנה מסתברת אך לא חד משמעית. מה שהומלץ בתשובה הוא לעשות התאמה קלינית פתולוגית. במצבים שיש ספק במחלות הללו האידיאל הוא שמנסים לעשות התאמה בין 3 תחומים: קלינית - רופא ריאות, רנטגנית - רדיולוג ופתולוגית. האבחנה נעשית בישיבה משותפת של התחומים הנ"ל. ספיציפית הועלתה השערה שהסיבה לפיברוזיס במקרה שלך היא דלקת ריאות שומנית כלומר דלקת שנגרמת משאיפה של חומר שומני, בד"כ רואים זאת באנשים שנעזרים בתכשירים שומניים כמו שמן פרפין להקלה על עצירות. אין לזה טיפול פרט להפסקת שימוש בתכשירים מסוג זה. לגבי מחלת UIP יש לשקול טיפול בתרופות אנטיפיברוטיות.

28/06/2020 | 09:46 | מאת: Bell

תודה רבה על תשובתך יש לי עוד שאלה, ברשותך האם לפי התשובות של הביופסיה יש בוודאות צלקות פיברוטיות? כי ממה שהבנתי אין טיפול לצלקות אלה, והאם זה באמת מחלה קשה שלא ניתנת לריפוי ?

שלום, יש צלקות אבל לא הייתי רוצה לתת החלטה כל כך חריפה. צריך לקחת בחשבון את הסיטי ותפקודי הריאות ואז לחוות דעה.

25/06/2020 | 14:38 | מאת: שושי

שלום דוקטור אני סובלת מאסטמה ומטפלת בה באופן קבוע עי כדור סינגולר 10 מ"ג פעם ביום. בימים האחרוניםת ניסיתי לקחת פעמים ביום- בוקר, וערב כל פעם כדור אחד וראיתי הטבה יותר טובה. רציתי לשאול האם זה יכול להזיק באיזה שהיא צורה בגלל מינון כפול? תודה

שלום, המינון המקובל הוא פעם ביום ולא הייתי ממליץ לשנות את המינון. יתכן שתספת שאיפה ממשאף תעזור יותר.

24/06/2020 | 23:24 | מאת: רונית

שלום ד"ר, יש לי אסתמה מאוד קשה. לא יצאתי מהבית מאז תחילת הסגר. עם מסכה אני לא מצליחה לנשום מעל ל 4 דקות וזה עושה לי התקף. אולי כי האסתמה לא לגמרי מאוזנת, או כי האסתמה הפכה למאוד קשה. אם חס וחלילה אצטרך להגיע למיון עקב התקף אסתמה קשה. האם לפי דעתך עדיין הם יכריחו אותי לשים מסכה גם אם אסביר להם שאני לא יוצאת מהבית, ואני לא יכולה לנשום עם מסכה במצב מאוזן.. אז בטח שלא בהתקף...? תודה מראש

שלום, אם יש מצוקה נשימתית לחולה במיון אז הוא יהיה בלי מסכה כמובן.עדיף להגיע לרופא ריאות לייעוץ לגבי הטיפול הנכון ובכך למנוע צורך בהגעה למיון.

24/06/2020 | 22:46 | מאת: יפעת

ערב טוב. עשיתי אקו לב היה רשום: לא נרשמו שינויים דינאמיים במקטע ST לציין PVC'S. מפל סיסטולי על ה TRICUSPID - שיא מאמץ: 51 . הקרדיולוג מפנה אותי לרופא ריאות כי יש לי לחץ דם ריאתי ולעשות תפקודי ריאה. מה הכוונה לחץ דם ריאתי, איך אדע: אם זה נמוך, או בינוני,או גבוה? האם זה מסוכן? מה דעתך על כל הנ"ל? תודה על המענה שאקבל. אגב, אני בסביבות גיל ה-60 בד"כ בריאה.

שלום, מקובל לא להתייחס למדידת לחץ הדם הריאתי שנמדד במאמץ כאל מדד לאבחנה של יתר ל"ד ריאתי אלא למדידה במנוחה. ולכן לא הייתי נכנס לבהלה מהתוצאות. ממליץ על פנייה למרפאת לחץ ריאתי באחד מהמרכזים המומחים לכך.

24/06/2020 | 21:16 | מאת: איתי

הי יש לי שאלה קצת מוזרה. מתי מישהו נחשב כסובח משיעול פתולוגי? האם זה נטו כמות השיעולים? האם יש גם משמעות חעוצמת השיעולים? למשל האם בן אדם שמשתעל 6 שיעולים בודדים ביום, או למשל רצף של 3 שיעולים פעמיים ביום ייחשב כסובל משיעול פתולוגי, גם אם כל השיעולים האלה הם בעצם "שיעולונים קטנטנים" כאשר שלא גורמים לכאב אן לעוצמה מרקיעת שחקים? תודה

שלום, צריך לזכור שהשיעול חשוב לגוף לפנות חלקיקים לא רצויים מהריאות כמו זיהום אוויר, חיידקים ווירוסים שונים. מקובל לקבוע את משך הזמן של השיעול כאחד הגורמים לבירור נוסף כך שאם השיעול הוא ממושך מעל 3 שבועות הוא מעבר לתגובה בריאה לזיהום חריף ויש צורך בבירור נוסף.

23/06/2020 | 12:40 | מאת: רונית

שלום ד"ר, 12 שנים היתי עם אסתמה בינונית אך בשנה האחרונה האסתמה שלי מאוד החמירה. מאז תקופת הקורונה לא יצאתי מהבית(אני בקבוצת סיכון גם בגלל סוכרת), ובפעם האחורנה שיצאתי היה לי קשה עם עשן המכוניות בחוץ בנסיעה או כשאני מחכה למונית. האם לרוב חולי האסתמה הקשה עשן המכוניות עלול להיות בעייתי ולהוות טריגר להתקף? ואם כן, מה עושים האנשים? ממעטים ביציאה מהבית? תודה מראש

שלום, לרוב חולי האסתמה אין אסתמה קשה. במיוחד אם הם מקבלים טיפול מסודר במשאפים. אכן, גם המסכות וגם עשן המכוניות יכולים לגרום לקשיי נשימה אבל אין דרך להימנע מכך. עדיף להימנע מללכת ברגל באיזורים שבהם יש תנועה צפופה של מכוניות בשעות העומס. עדיין יש מספיק מקומות שאפשר לצאת ואי אפשר להישאר כל הזמן בבית.

21/06/2020 | 12:25 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, יש לי אסתמה קשה ואני מטופלת עם פרדניזון ועכשיו לא מאוזנת, בנוסף עוד 8 מחלות כרוניות שבגלל חלקן אני בקבוצת סיכון ואני גם מדוכאת חיסון. אחותי אינה עובדת, אך היא יוצאת למסעדות, בתי קפה, להפגש עם חברים ולקניות. אמרתי לאחותי שעכשיו שיש התחלה של גל שני אסור שהיא תבוא לבקר בבית כאן, והיא לא מאמינה לי וחושבת שאני סתם מגזימה. האם לפי דעתך אני צודקת ולא מומלץ שהיא תבוא לבקר? היא באה כמה פעמים מאז תום הסגר, למרות שאמרו בחדשות שאסור שוב לבקר את סבא וסבתא ומי שבקבוצת סיכון. אני לא יצאת מהבית מאז תחילת הסגר, ואמרתי לה שעכשיו המצב כבר שונה והמספרים רציניים. תודה מראש

שלום, את אכן בקבוצת סיכון ורצוי להקטין חשיפה מה שאפשר. אם היא חייבת לבוא יש לשמור על ריחוק ומסכות.

20/06/2020 | 22:36 | מאת: יאלי

שלום מדובר או על ריטומקסיאב או על ivig ולכן זה ניראה מוזר שפתאום מעבירים אותי לרופא מתחום מערכת החיסון ...

שלום, כמו שכתבתי, יכול להיות שהרופא השני מתמצא יותר במתן התרופה ויש לו את האפשרות במסגרת אשפוז יום לתת אותה ולרופכ הריאות אין. עדיין רופא הריאות יהיה אחראי.

שלום רציתי לדעת אני במעקב רופא ריאות אבל לטיפול ביולוגי הועברתי לרופא אימונולוגי למעקב וטיפול מה הסיבות שיכולות להיות ... זה ניראה מעט מוזר תודה בת 39

שלום, כנראה רופא הריאות רצה להעביר אותך לרופא עם יותר ניסיון במתן התרופה הזו.

20/06/2020 | 18:29 | מאת: רונית

שלום ד"ר, יש לי אסתמה קשה ואני לא מסוגלת לנשום עם אף מסכה. לא יצאתי מהבית מאז תחילת הסגר ולא היתה בעיה, אך עליי להגיע לטיפול של עירוי ברזל באשפוז יום בקופת חולים. האם לפי דעתך יאשרו לי להיות בלי מסכה? כי חברה שלי עשתה טיפול באשפוז יום במקום אחר, ושם חייבו את כולם להיות עם מסכה. האם ישנו אישור שרופאים אסתמה אמורים להביא כדי לקבל פטור? תודה מראש

שלום, אין פטור כזה. מציע לנסות להשתמש במשקף במקום מסכה. זה פחות טוב אבל אולי יהיה לך יותג קל.

שלום ד"ר רוזנגרטן באתר משרד הבריאות נכתב שאם המסכות גורמות לקשיי נשימה - אין לעטות אותן. בנוסף צו בריאות העם בנוגע לנגיף הקורונה החדש קובע בסעיף 3.ה סעיף קטן ב.2 כי "אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי או שנמנעת ממנו עקב מוגבלותו האמורה, לכסות את הפה ואת האף כאמור בסעיף קטן )א(;" לא יתכן שאנשים כמו רונית וכמוני צריכים לסבול מהמסכה בגלל רופאים שלא יודעים את החוק. למה אני צריכה להגיע לסטורציה של 90% ומטה ולהיות עם סחרחורות על סף עילפון כי החוק לא ידוע לכם ואתם לא נותנים פטור? https://www.health.gov.il/LegislationLibrary/kor01.pdf הסעיף שדיברתי עליו מופיע כאן בעמוד 8

19/06/2020 | 19:34 | מאת: שירי

שלום, יש לי אסתמה קשה, ותנגודת לאינסולין ואני מטופלת עם כדור גלקומין. בעבר כשהאסתמה היתה במצב יותר טוב כשהיו לי ארועי היפוגליקמיה לא היו לי קשיי נשימה. היום היה לי ארוע היפוגליקמיה והיה לי מעיין התקף (לא קשה) וקושי לנשום נורמלי. האם קשיי נשימה הם תסמין של היפוגליקמיה או שזה כנראה צירןף מקרים או שאני לא לגמרי מאוזנת? תודה מראש

שלום, למיטב זכרוני גלוקומין לא אמור לגרום להיפוגליקמיה שהיא מתחת ל 70 או 60 ברמת הסוכר. היפוגלעקמיה יכולה לגרום לתסמינים רבים ובינהם קוצר נשימה.

18/06/2020 | 23:15 | מאת: איה

בממצאים נכתב ומדאיג אותי: קטע פולמולרי בולט וסינוסים קוסטופרניים חופשיים. מומלץ CT חזה. האם יש חשד לגידול? תודה רבה

שלום, מהניסוח של התשובה לא נראה שיש חשד לגידול אבל אני מסתייג כי צריך לראות את הצילום עצמו.

שלום אני מאובחן כי חולה סי או פי די לפני השנתיים.בן 45 מעשן לשעבר עשיתי צילום חזה היום מהממצאים נראים כך: ציור ריאתי תקין. אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . ממצאים: ללא ממצא מיוחד. אני מרגיש חירחורים בגב בזמן שכיבה ישיבה קושי נשימה שבאים מקוון האחורי של ראיות האם בצילום חזה לא אמורים להיות ממצאים כלשהם שמציעים על בעיה? בסיטי חזה שעשיתי שנה שעברה יש שינויים ברונכיאקטטיים וקישורית 0.4 ממ.השאלה איך אני אמור להבדק .כאשר רופאים לא אומרים שאין בעיה מהותית אבל אני סובל מקשיי נשימה מקוון הגבי של ראיות והזעת יתר.

שלום, אפשר לחזור על בדיקת סיטי ולגשת לייעוץ חוזר. לוודא שאין בעיה אורתופדית ובעיית נשימה בעזרת בדיקת תפקודי ריאות.

שלום, הקורטיזול שלי היה 768 שהנורמה עד 618 ובאיסוף שתן 85 עד לפני שנה וחצי, עם 10 שנים של נטילת משאפים של אסתמה. השנה קיבלתי קורס פרדניזון לחודש ו 5 חודשים אחרי עליי להתחיל קורס נוסף לחודש 40 מ"ג לשבוע וכל שבוע ירידה של 10 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת דם שבוע אחרי סיום הקורס לראות שאין דיכוי אדרנלי... אך האם ייתכן שתהיה מחלת קושינג אפילו? אם פתאום הקורטיזול יקפוץ בהרבה בעקבות 2 קורסי פרדניזון, וגם זה שבשתן ככל הנראה יהיה יותר גבוה... מה בעצם צריך לעשות? זה אומר שזאת מחלת קושינג? והאם יש עוד בדיקות, והאם יש טיפול? תודה מראש

שלום, מחלת קושינג זה שהגוף מייצר יותר מידי סטרואידים. למיטב ידיעתי קורסים של פרדניזון לא גורמים למחלת קושינג וכשמפסיקים את הפרדניזון אין עודף פרדניזון בגוף. ההפך הוא הנכון, לעיתים יש דיכוי אדרנל בגלל הפרדניזון ואז יש פחות מידי סטרואידים בגוף ומצב זה נקרא תסמונת אדיסון. ירידה הדרגתית בפרדניזון מונעת את המצב הזה ברוב המקרים.

17/06/2020 | 20:17 | מאת: אנטוניו

שלום הייתי רוצה לדעת מה פירוש הסיטי שכתוב: תמט סגמנטרי דפנדנטי סביב הבקע בלינגולה. הפחתת נפח ריאתי משמאל. האם תמט ריאתי או בקע בלינגולה, זה דבר כואב ? ומה הטיפול הרפואי המקובל במקרה כפי שתיארתי. תודה

שלום, תמט סגמנטלי בלינגולה . הלינגולה הוא חלק מהעונה השמאלחת העליונה וכאשר האיזור החזה לא מאוורר בחלקו יש תמט. זה לא כואב והרבה פעמים נגאם בשל הפרשות או ליחה.

16/06/2020 | 13:43 | מאת: אבי

דוקטור מה אני עושה עם המיצר אויר הזה למה לא רואים אותו בצילום חזה זה פשוט מלחיץ אותי ומוציא אותי מדעתי אני ממש בלחץ הייתי כבר 3 פעמים במיון אני פשוט ממש פוחד .....אין אפשרות להקדים את הסיטי עשיתי אותו לפני חודש בתודה על הסובלנות ועל האכפתיות

שלום אבי, אני מאמין שגם כעת הסיטי יהיה תקין אבל מעדיף לחכות עוד חודש להיות בטוח בכך. לאחר כל כך הרבה בדיקות ורופאים שעברת וכולם אמרו אותו דבר אתה יכול להיות בטוח שאין שום בעיה. צילום חזה לא מספיק מדוייק כמו הסיטי בשביל לראות אוויר בכמות קטנה במדיאסטינום.

שלום, נתקלתי במחקר שבו שמו אלקטרודות ללא הרדמה לחולי אסתמה בצוואר, וזה עזר להם. אשמח לברר: מה דעתך על הטיפול? והאם הוא יגיע לארץ? זה המחקר https://www.webmd.com/asthma/news/20091103/electrical-stimulation-eases-asthma-attack תודה!

שלום, אני לא מכיר את הנושא אבל המחקר שהבאת הוא מלפני 10 שנים כך שאני מניח שהטיפול לא הוכיח את עצמו.

שלום, אני בן 70. בזמן נשימה עמוקה, כאשר אני מחזיק את האוויר בריאות, אני מרגיש מעין דקירה וצריבה בחזה העליון. בדיקות הדם שלי תקינות ולא מראות על דלקת. רופא משפחה הקשיב לריאות בזמן הנשימה ולא מצא ברונכיט או דלקת ריאות. ממה הכאב הזה בזמן נשימה עמוקה יכול לנבוע ואיך ניתן לטפל בתופעה זו. האם יכול שהתופעה קשורה לאלרגיה מסוימת. אני רגיש ללקטוז ונמנע לחלוטין ממוצרי חלב. תודה.

שלום, אני לא יודע ממה הכאב. אולי זה בעקבות מתיחה של גיד או שריר. מציע להימנע מנשימה שגורמת לך את הכאב אם זה אפשרי. פחות נראה לי הכיוון האלרגי כהסבר.

שלום באקו לב נמצא לי לחץ ריאתי 36, אני בת 62 האם מדובר בלחץ ריאתי גבוה?

שלום, לא משמעותי.

14/06/2020 | 23:23 | מאת: שי

רציתי לשאול - אני סובל ממחיצת אף עקומה, בעיןת עיכול וכדומה כולל צרבות קלות. בעבר אני זוכר את זה אבל לאחרונה בימים האחרונים שאני נושם רגיל בסדר אבל שאני נושם חזק אני שומע מן רעש מזור כזה כמן אווויר שיוצא מגלגל נדמה לי. נדיר שאני עם המסכה או בלי בבית - אני מרגיש כמו צריך של רפלוקס כזה להוציא אוויר בלי רצון עצמי. אני מוטרד מהמצב הזה. האם אתה חושב שיש טעם לקשןר את זה לפנדמיה? זה מדאיג. תודה.

14/06/2020 | 23:24 | מאת: שי

למען הסר ספק, כשאני מוציא אוויר.

14/06/2020 | 23:25 | מאת: שי

ובעניין הרפלוקס - הכוונה שזה כמו גירוי בלי שליטה כאילו חלש מאוד

שלום, אולי זה קשור להפרשות בגלל רפלוקס. לא נראה לי שזה קשור לפנדמיה.

14/06/2020 | 21:10 | מאת: נטלי

שלום רב, האם יתכן שאדם יצטרך להתחבר מיידית למכונת הנשמה בזמן אישפוז, למרות שלא חש בקשיי נשימה? אני שואלת בכלליות, עקב מצב הקורונה העולמי. מה הם בעצם מדדים/תסמינים לפיהם מחליטים אם לחבר אדם למכונה? הרבה תודה

שלום, לא מנשימים אלא אם האדם לא מסוגל לנשום בכוחות עצמו וזה קורה במצבים קשים, החמצן יורד וההכרה מתערפלת.

14/06/2020 | 19:48 | מאת: רחל

ערב טוב, לבעלי מצאו בכיח אספרגילוס. הוא מקבל כבר 6 ימים רספרים פורטה ולפני יומיים התחיל להופיע מעט דם בכיח.בגדול ההרגשה הכללית שלו לא טובה, אין חום אבל מזיע בלילות. פעמיים ביום הוא עושה אינהלציה עם סלין 3%. הטיפול ניתן על ידי רופא ריאות ל- 14 ימים. נשלח כיח נוסף לבדיקת מיקובקטריה. האם יש צורך במשהו נוסף? תודה, רחל

שלום, to אין שיפור תחת הטיפול יש לשקול טיפול אנטי פטרייתי מתאים לאספירגילוס. לפעמים יש צורך בברונכוסקופיה וסיטי חזה.

14/06/2020 | 20:55 | מאת: רחל

תודה רבה

13/06/2020 | 08:50 | מאת: כרמלה

שלום רב אני צריכה לעבור בדיקת כיח מגורה בגלל שיש לי שיעול כרוני שנמשך שלוש שנים. עדיין אין אבחנה. 1) אפשר קצת הסבר על תהליך הבדיקה? אני יודעת שצריך לשאוף מי מלח כדי לגרום לגירוי ואז צריך להשתעל חזק? או ששואבים עם סקשן? 2) האם שאיפת מי מלח עלולה לגרום לצרידות או לפגיעה במיתרי הקול? האם אני צריכה לחשוש כי אני מורה והקול הוא המקצוע שלי. תודה רבה

שלום, https://www.youtube.com/watch?v=D6jkhyINBs8 צירפתי קישור לסרטון שמדגים את הבדיקה עם הסברים, בעיקרון אחרי ששואפים מי מלח משתעלים לכוסית ואוספים את הליחה . אין סיבוכים מיוחדים בד"כ.

13/06/2020 | 00:35 | מאת: שירי

שלום ד"ר, בעקבות חיסון לאלרגיה לאבק לפני 9 חודשים האסתמה מסרטייד 250 הפכה לקשה. הטעות שכנראה עשיתי בדיעבד היא שלא מיהרתי לקחת קורס פרדניזון, ובמשך חודשיים הייתי עם סימביקורט 8 שאיפות ואינהלציות ועדיין לא הייתי מאוזנת. רק אחרי חודשיים לקחתי את הקורס שעזר, אך אחרי שבועיים בעקבות הליכה קצרה שוב היתה החמרה. בעצם 4 חודשים אחרי סיום הקורס הייתי עם 10 שאיפות סימביקורט ורק עם זה הייתי מאוזנת וגם לא תמיד, ובחודש האחרון הצלחתי לרדת ל 8 שאיפות סימביקורט. הבנתי שעם קורס שני של פרדניזון יש סיכוי להחזיר את מצב האסתמה למה שהיה לפני ההחמרה, למרות שהיום אני מאוזנת. האם גם בזה יש את העניין שעדיף למהר ולקחת עכשיו קורס שני?(5 חודשים לאחר הראשון) או שאם אחכה 4 חודשים נוספים בתקווה שאולי המצב ישתפר, אני לא אפספס את חלון ההזמדנות? רופא הריאות רשם לי קורס שני של 40 מ"ג שבוע ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג, ואמר לי שאני אחליט מתי אני רוצה לקחת. אני תוהה האם שוב אני עלולה לעשות טעות בזה שלא אמהר עם הקורס השני. האייזונפילים בנורמה, וה IGE שלי 300. הרופא העדיף שעדיין לא אתחיל עם זולאייר וגם אני העדפתי. תודה רבה!

שלום, נשמע לי שההמלצה של הרופא טובה ואין טעם לחכות.

11/06/2020 | 21:35 | מאת: יאלוש

שלום חמצן אני מקבלת מנובמבר 2019 במשך 24 שעות ביממה רציתי להוסיף סוג Nsip cellular type כמו שאמרתי הטיפול לא ממש עוזר ...ולכן עוברים לטיפול ביולוגי תודה בת 39

שלום, מקווה שהטיפול יעזור. רפואה שלמה!

שלום, האם במצב של אסתמה קשה שבה מאוזנים עם פוסטר 8 שאיפות, לקיחת קורס פרדניזון לחודש יכולה במקרים מסויימים לגרום להפיכת האסתמה בינונית לתקופה ארוכה(או לפחות עד שיהיה טריגר קשה) ?זהכוונה למשל שזה יגרום להיות מאוזנים רק עם 4 שאיפות פוסטר ביום למשל לאורך זמן? תודה מראש.

שלום, יכול להיות שכן אבל אני מציע לעשות שינויים תרופתיים בהתייעצות עם הרופא המטפל.

11/06/2020 | 17:37 | מאת: יעל

בתוצאות צילום חזה נרשם "הפעם יש בספק צל קטן מושלך על חלק קדמי של צלע 3 מימין". אציין כי חזרתי לעשן מעל קופסא ביום וזאת בשנה האחרונה, לאחר 7 שנות הפסקה. בעבר הרחוק כאמור עשנתי גם קצת מעל קופסא ביום. בת 43. מאד מודאגת ומוטרדת. נרשמה המלצה לסי טי בקרינה נמוכה. אשמח לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי ששפיר או מחלת ריאה לא מסוכנת ולא חלילה סרטן ריאות. ברור לי שאינדבידואלי ואין לדעת, אך מבקשת מעומק הלב, כמה משפטים מרגיעים סטטיסטית, לחץ גדול. תודה רבה

שלום, הצילום לא חד מסבירות שמדובר שמעי, יש ספק אם בכלל יש שם ממצא אמתי, יכול להיות שמדובר בממצא שפיר שקשורלעצם וה לא מסוכן. הסיטי יעזור לוודא זאת.