פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
2900 הודעות
2762 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

04/12/2019 | 01:16 | מאת: רוני

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר 2 שאיפות ביום אך עקב החמרה עברתי ל 8 שאיפות ביום ואני לא לגמרי מאוזנת. אין התפקים רציניים, אך הנשימה כבדה. קיבלתי לעשות גם אינהלציות של וינטולין עם בודיקורט וארובנט ועדיין אין איזון 100 אחוזים, אבל זה אולי 90 או 80 אחוזים. רופא המשפחה נתן פרדניזון רק כי התעקשתי ואמר להשתדל לא לקחת עקב סוכרת וקורטיזול גבוה בבדיקות דם. האם במצב כזה ניתן לקחת נאמר 10 שאיפות של פוסטר ביום? אני דיי בטוחה שעם זה אהיה מאוזנת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון עדיף סטרואידים בשאיפה מאשר סורואידים פומיים למעט במצבים שבהם אין ברירה. קשה להנחות בדיוק את נקודת המעבר, מומלץ להתייעץ במרפאת ריאות.

03/12/2019 | 21:37 | מאת: גל

שלום, זה מס' שנים שאני סובלת משיעול וליחה. מדי פעם זה מגיע לכדי התקפים חזקים במיוחד (שיכולים להימשך חודשים ואז שוב חוזר לשגרה בו השיעול חלש יחסית עד ההתקף הבא). כמו-כן סבלתי תקופה ארוכה מתסמינים נוספים (כאבי חזה ואיבוד תחושה בידיים, לא יודעת אם קשור. זה עבר וחזר ושוב עבר. לבנתיים). בזמנו אמרה לי רופאת משפחה כי זה נובע ממחסור בויטמינים שיש לי. רופא ריאות שהייתי אצלו עשה בדיקת תפקודי ריאה ובדיקה לאסטמה וזה יצא תקין. הייתי עכשיו אצל רופאת משפחה אחרת והיא רשמה לי משאף qvar. אשמח לדעת: 1. האם זה יכול לעזור? כדאי לנסות? 2. מה קורה עם בטעות בולעים את התרופה? (אני מכירה את עצמי כאחת שנלחצת מדברים כאלה ויש סיכוי שבטעות אבלע אותה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1 לרוב נוזנים את המשאף כטיפול לאסתמה ולכן אני לא בטוח שזה יעזור. 2. זה לא בעייתי אבל מומלץ לשטוף את הפה לאחר שימוש. 3. כדאי לבצע בדיקת תגר מטכולין כדי לוודא שאין אסתמה.

03/12/2019 | 16:40 | מאת: אברהם

שלום, ביום רביעי התחלתי טיפול מניעתי עם 2 כדורי Rifadin מידי לילה. מיד למחרת תופעת השתן הכתום כהה החלה מה שהבנתי שמדובר בתופעה צפויה, אך לאחר כ-4 ימים לערך התחלתי להרגיש קצת עייפות במהלך היום ומידי פעם תחושה קלה של בחילות שלפעמים מנטרלת לי את החשק באוכל ולפעמים כאבי ראש קלים. מבקש לדעת: * האם צבע השתן יישאר כך עד לסוף הטיפול ? * האם תחושת הבחילה וכאבי הראש אמורים לחלוף בהמשך ? תוך כמה זמן ? האם הגיוני שהחלו רק כמה ימים לאחר תחילת הטיפול ? * האם נדרש יעוץ רפואי פרט לבדיקות שאבצע בעוד 3 שבועות (בדיקות שגרתיות כולל סוכר, כולסטרול ותפקודי כבד) ? תודה רבה על היעוץ וההכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צבע השתן יישאר כתום עד סוף הטיפול כי שאריות התרופה מתפנות דרך השתן. בחלק מהמקרים התופעותחולפות, התופעות יכולות להופיע תוך מספר ימים. אם יש החמרה בתלונות ממליץ כי תבצעי קודם את בדיקות הדם וגשי לרופא לגבי צורך בהפסקת טיפול.

03/12/2019 | 14:14 | מאת: יוסי

הי, אני בן 59, עם מחלת IPF, מטופל באופב. השנה מספר פעמים התגלה אצלי חיידק בריאות, בבדיקת כיח. לפני כחצי שנה היה לי S. Aureus. טופלתי ב Resprim. לפני כחודש התגלה H.Influenzae, וטופלתי ב Ciprofloxin. שאלה: רופא המליץ לי לקחת Azenil 250g כטיפול מונע, פעמיים בשבוע. מה דעתך? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זו המלצה טובה. יש פחות החמרות תחת טיפול מונע.

02/12/2019 | 22:34 | מאת: מיכל

תשובה של הPT CITI: לימפאדנופתיה היפרמטבולית במיצר או בשערי הריאות, כנראה ריאקטיביות. קשריות ריאתיות זעירות, אינן היפרמטבוליות,אך מתחת לרזולוציה של השיטה. אבא שלי, בן 79, ידוע על סרטן שלפוחית השתן שמטופל בשטיפות ביולוגיות ובמצב טוב אשמח לתשובתך בנוגע לתשובת הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי תשובה זו אין חשד לסרטן בריאות אך יש לראות את הבדיקה עצמה עם בדיקה של המקרה במרפאת ריאות.

02/12/2019 | 22:50 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה המהירה

02/12/2019 | 21:12 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, בבדיקת הביופסיה נמצא כי יש לי Nsip מסוג פיברוזיס. 1. הומלץ לי לעשות חיסון נגד דלקת ריאות ובנוסף התחלת טיפול בפרדניזון. האם לעשות את החיסון לפני נטילת הסטרואידים או שאין חשיבות? 2. עד כמה יעילים הסטרואידים במחלה זאת? האבחנה נעשתה רק כעת, אך אני כבר שנתיים עם צלליות אלו. 3. מצויין Nsip ללא גרונולומות. מה זה אומר? תודה רבה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2019 | 21:47 | מאת: יאלוש

אני גם סובלת מ nsip

שלום, 1. אפשר לעשות חיסון עם סטרואידים ואפילו מומלץ. 2. יש יעלות בחלק מהמקריםאבל שווה לנסות בדרך כלל כי אפשרויות הטיפול האחרות פחות טובות. 3. גרנולומות זה מבנה דלקתי שמצוי במחלות אחרות כמו סרקואידוזיס.

03/12/2019 | 15:35 | מאת: איריס

היי יאלוש, האם תוכלי לספר מעט על עצמך? בת כמה את? מתי גילו לך זאת? אילו טיפולים עברת? והכי חשוב, איך את מרגישה? תודה על השיתוף

03/12/2019 | 15:39 | מאת: איריס

תודה רבה דר רוזנגרטן

02/12/2019 | 03:18 | מאת: אשלי

היי, לפני כשלושה שבועות חבר שלי אובחן עם דלקת ריאות "מפוארת". הוא סבל מחום 39.5, טופל במספר אנטיביןטיקות שונות עד שהלך למיון ואושפז לכמה ימים..בבית החולים טופל באנטיביןטיקה דרך הוריד ושוחרר הביתה למנוחה..החום ירד והמצב הכללי שלו השתפר אך בבדיקות דם חוזרות המדדים עדיין העידו על דלקת (אם כי ירדו בהרבה). בנוסף, עשה צילום חזה נוסף בו היה כתוב שישנה החמרה בצילום בהשוואה לצילום הראשון שנעשה כשלושה שבועות לפני. הוא מרגיש טוב, ללא חום, חזר התיאבון אך עדיין משתעל. הוא כבר הולך לעבודה אבל הצילום ובדיקות הדם מעידים שעדיין ישנה דלקת. בעוד כחודש אמורים לטוס לפראג ורציתי לדעת האם זה אפשרי או שלא כדאי לקחת את הסיכון..תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השיפר בצילום יכול לקחת גם חודש. מה שחשוב שהחום ירד והוא מרגיש יותר טוב. כמובן אי אפשר להתחייב מה יהיה בעוד חודש אבל נראה שהוא בכיוון חיובי ויהיה בסדר.

03/12/2019 | 03:04 | מאת: אשלי

אני מודה לך מאוד! הוא באמת מרגיש טוב והמצב משתפר.. האם הקור באירופה באותה תקופה (סביב ה0 מעלות) לא יכול לגרום לסיבוך כלשהו?

שלום רב דוקטור, לפני כשבועיים עברתי CT עמו ש מותני. מעבר לממצאי הבדיקה הקשורים ל. 3 בלטי דיסק ופריצת דיסק (בין החוליות הלומבריות והסאקרום), הרופא המפענח ציין כי ישנו ממצא לוואי - קשרית סב (תת) פלויראלית בבסיס משמאל בגודל 0.3 ס מ. אודה לך באם תוכל להסביר לי במה מדובר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קרוב לוודאי שמדובר בבלוטת לימפה קטנה ולא מסוכנת. יש להשלים את הבירור במרפאת ריאות.

שלום, הייתי מאוזנצת עם פוסטר2 שאיפות ביום, אך לפני 3 שבועות עקב החמרה עברתי ל8 שאיפות ביום. עם זה אני לא לגמרי מאוזנת, יש התקף אחד ביום שעובר עם וינטולין או שאין התקף אבל הנשימה קצת כבדה. בגלל שהתור לרופא ריאות רחוק הייתי אצל רופא משפחה מחליף שאמר לי שהוא לא ממליץ לקחת פרדניזון ושהפוסטר לא יעשה לי כלום ולא יעזור כי הוא החליט שאני לא מצליחה לשאוף את התרופה כמוש צריך במצבי, למרות שזה דווקא לא נכון, לפי דעתי אני שואפת אותה טוב אפילו שישנה החמרה.(הוא לא בדק איך אני נושפת אותה) אז הוא אמר שהטיפול הוא 3 פעמים ביום אינהלציות של וינטולין ביחד עם אירובנט ועם בודיקורט הכל מעורבב באינהלציה אחת 3 פעמים ביום. אשמח לברר: האם זהו טיפול שלרוב נותנים במצב כזה? כי חשבתי שאלו חומרים לעזרה ראשונה ושאין להם השפעה על הדלקת, ושבמצבים כאלו צריך להעלות את צריכת הסטרואידים. כמובן שלא הייתי רוצה לקחת פרדניזון, אבל השאלה היא: האם עצם זה שאני לא לוקחת פרדניזון עלול לגרום לכך שאני דיי הורסת לעצמי את הסיכוי שעוד כ 3 חודשים מצב האסתמה יחזור למצב ההתחלתי של פוסטר רק 2 שאיפות ביום? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הטיפול שהמליצו לך באינהלציה מכיל גם סטרואידים - בודיקורט. ראי את הסרטון להדרכה לשימוש נכון בפוסטר https://www.youtube.com/watch?v=PGVjVs5hY5E במידה שיש החמרה והטיפול לא עוזר חזרי לרופא המשפחה לבקש בדיקה חוזרת והמלצה על שימוש בפרדניזון.

שלום, אני מאובחן מגיל קטן במחלת אסתמה. לפני השירות הצבאי קיבלתי פרופיל 72 עם סעיף אסתמה והלכתי לבצע בדיקת תגר מטכולין שיצאה שלילית, אך למרות זאת סירבו להעלות לי את הפרופיל. במהלך השירות הצבאי הרגשתי קוצר נשימה מספר פעמים והלכתי לרופא ריאות, שאיבחן שלמרות שתפקודי הריאות שלי לאחר מאמץ תקינים, אני סובל מהפרעה חסימתית שלא הייתה לפני (הוא ציין שהTLC שלי בבדיקות המקוריות לפני הגיוס היה גבוה - 125). אני מטופל בטיפול קבוע של סימביקורט, אבל לוקח רק כשאני מרגיש קוצר נשימה (דבר הקורה לעיתים רחוקות מאוד כאשר קר בחוץ ואני עושה ספורט). האם מדובר באסתמה למרות שתפקודי הריאות והתגר מטכולין שלי שליליים? אני מבצע ספירומטריה כל חצי שנה והיא יוצאת תקינה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסבירות שיש לך אסתמה עם בדיקת מטכולין תקינה מאוד נמוכה.

אז במה יתכן שמדובר? אני כן סובל מקוצר נשימה לעיתים, והבדיקה הייתה לפני 5 שנים. כמו כן, אני מטופל בסימביקורט והוא עוזר מתי שיש לי קוצר נשימה. האם כדאי לבצע תגר מטכולין שנית, או לגשת לבדיקות נוספות שיראו דברים שונים מתגר מטכולין או תגר מאמץ? תודה.

29/11/2019 | 00:39 | מאת: נירית

שלום, עקב החמרה באסתמה בעקבות חיסון אלרגיה לאבק שהחלטתי להפסיק איתו נאלצתי לעבור מסרטייד 250 לסרטייד אלף פעמיים ביום כדי להיות מאוזנת. ניסיתי את זה כדי להמנע מפרדניזון עקב סוכרת וקורטיזול גבוה. האם זה לא מסוכן להמשיך ככה נאמר 3 חודשים? במידה ויהיה לי מזל ואחרי זה מצב האסתמה יחזור להיות כפי שהיה. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עדיף לנסות לרדת לסרטייד 500 פעמיים ליום.

שלום, האם במשאף פוסטר בתקפות של חוסר איזון קשה, על מנת להמנע מפרדניזון עם סוכרת וקורטיזול גבוה, ניתן לקחת את ה 8 שאיפות ביום שניתן אבל ש ה 4 הנוספות לא יהיו רק בהתקף אלא מראש לקחת בבוקר 4 שאיפות וערב 4 שאיפות על מנת למנוע התקף? כמובן כשאני כבר כמה שבועות לא מאוזנת ועם התקפים ויודעת בוודאות ש 2 שאיפות לא מספיקות לי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אפשר. אני מציע לפזר את הלקיחה ל-4 פעמים כפול 2 שאיפות.

28/11/2019 | 21:37 | מאת: מירי

שלום, מסרטייד 250 האסתמה החמירה לי בחודש האחרון ועלחתי ל 500 פלוס סינגולאייר, ובחלק מהימים לא הייתי מאוזנת אז עכשיו אני מאוזנת עם סרטייד 750 לצערי למרות שזה מינון אסור. האם במצב כזה אם כן מאוזנים עם 750 מומלץ לקחת בכל זאת פרדניזון כי אם לא אקח הסיכוי שעוד כמה חודשים הריאות יחזרו לאיזון עם סרטייד 250 כפי שהיה נמוך הרבה יותר? והאם אתה יותר בעד השיטה של לקחת שבועיים אותו מינון פרדניזון או השיטה השניה שכל 3 ימים יורדים ב 5 מ"ג? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כנ"ל

28/11/2019 | 14:04 | מאת: סאם

כיצד עלי להתייחס למוקד בגודל 0.8ס"מ באספקט לטרלי של שדה אמצעי של ריאה ימנית

שלום, לבוא עם ההדמיה למרפאת ריאות.

שלום רב כבר מזה תקופה של כמה שנים ישלי קושי בלהכניס אוויר עד הסוף אל הסערפת ומתי שאני מנסה בכוח להכניס אוויר ולהחזיק אותו 2 שניות ביפנים ישלי הרגשה של לפני עילפון כזה ממה זה יכול לנבוע הייתי אצל רופא משפחה ראה שאין לי איזה רעשים מוזרים בריאות ואמר שהוא לא חושב שיש משהו, אך את הקושי בלהכניס אוויר עד הסוף יש ולפעמים ישלי דפיקות לב כאילו הפרעה בקצב הלב. אני בן 26 ומעשן כבר 10 שנים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התלונות שאתה מעלה לרוב לא מעידות על מחלה. כדאי כמובן להפסיק לעשן.

שלום, לגבי משאף פוסטר ומשאף וינטולין, האם עדיף לקחת בעמידה או בישיבה? והאם זה נכון שפוסטר קצת יותר יעיל מסרטייד כי החלקיקים בו יותר קטנים אז יותר נכנסים לריאות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אפשר בעמידה או בישיבה. לגבי החלקיקים הקטנים יש מחלוקת בין המומחים האם יש לכך משמעות בטיפול. לדעתי ההבדל לא משמעותי. את הפוסטר ניתן לקחת גם כמניעה וגם כהקלה.

28/11/2019 | 12:38 | מאת: מיכל

שלום, מסרטייד 250 האסתמה החמירה לי בחודש האחרון ועלחתי ל 500 פלוס סינגולאייר, ובחלק מהימים לא הייתי מאוזנת אז עכשיו אני מאוזנת עם סרטייד 750 לצערי למרות שזה מינון אסור. האם במצב כזה אם כן מאוזנים עם 750 מומלץ לקחת בכל זאת פרדניזון כי אם לא אקח הסיכוי שעוד כמה חודשים הריאות יחזרו לאיזון עם סרטייד 250 כפי שהיה נמוך הרבה יותר? והאם אתה יותר בעד השיטה של לקחת שבועיים אותו מינון פרדניזון או השיטה השניה שכל 3 ימים יורדים ב 5 מ"ג? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה תלוי בכל מקרה. אני לא יכול לתת לך הנחיות בלי לבדוק אותך.

שלום, קיבלתי לעשות אינהלציות של וינטולין ובנוסף ארובנט מרופא שהגיע עד הבית. ואני עם סרטייד 500 בהחמרה.וינטולין לאינהצליה כתוב לי 1.50 יחידות. ידוע לך במקרה כמה טיפות מ"ל או טיפול זה? ועם כמה מים סיילין צריך לערבב? בנוסף קיבלתי ארובנט לאינהלציה ובו כתוב 0.50. האם זה 10 טיפות? ובמידה ו 2 שאיפות וינטולין ממשאף לא עוזרת בהתקף האם ניתן לעשות כעבור כמה דקות אינהלציית וינטולין? או שמותר רק ארובנט? הרוקחת אמרה שלפי דעתה המינונים שכתובים לוינטולין מוגזמים ואולי הרופא טעה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לרוב ממליץ על 1 מ"ל של וונטולין עם 2-3 צ"ל סליין. אפשר לשלב גם ארובנט 1 מ"ל

אשמח לברר: האם זה נכון ש60 אחוזים מהאנשים לא מצליחים לקבל את כל כמות החומר מהמשאף לריאות? ראיתי סרטון כזה ביוטיוב שמסביר שלכן ממש חשוב להשתמש בספייסר. והאם רופאים הריאות ממליצים לכולם במשאפים שניתן להשתמש בספייסר אצל מבוגרים? כי ניסיתי לקנות בארץ ולא מצאתי, אז הזמנתי מחו"ל, אז אני מניחה שמבוגרים בארץ לא ממש משתמשים בזה. תודה רבה

שלום, מרבית המבוגרים יכולים להשתמש במשאף ללא ספייסר.

27/11/2019 | 23:12 | מאת: רונית

שלום, הגעתי למינון מירבי של משאף סימביקורט ואני לא מאוזנת כבר כמה שבועות עקב חיסון אלרגיה לאבק שהחלטתי להפסיק איתו. קיבלתי למרשם למשאף פוסטר לנסות את שיטת smart איתו. האם יש סיכוי שאתחיל עם המשאף והוא לא יעבוד עליי? אני דיי חוששת בתקופה כזאת של חוסר איזון לעשות מעברים כאלו. האם הוא חייב להשפיע על כולם? והאם ניתן לקחת באותו היום גם סרטייד אם ארגיש שלא השפיע? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פוסטר, סרטייד וסימיקורט הם משאפים עם תרופות דומות. יש סיכוי קטן שהחלפת המשאפים תשנה. אם יש התקף משמעותי לא יהיה מנוס מטיפול בסטרואידים.

27/11/2019 | 23:06 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: כאשר לא מאוזנים עם סרטייד 500 וסינגולאייר, ויש התקפים שנשלטים עם וינטולין, מדוע לרוב ישר נותנים פרדניזון ולא מנסים להעלות את הסרטייד למינון שהוא אומנם לא סטנדרטי, אבל עדיין מינון הסטרואידים יהיה הרבה פחות מפרדניזון? ובלי קשר, כשכבר כן מחליטים על פרדניזון. מדוע זה 0.5 עד 1 כפול המשקל? יש על זה איזה מחקר או מידע שמראה שזה המינון? זאת אומרת, לא יכול להיות שרק עם 5 מ"ג פרדניזון זה יביא את אותו האדם לאיזון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש הרבה גישות לעלייה במינון הסטרואידים ואין הנחיה אחידה. צריך להעריך את המצב ואז להמליץ על המינון המינימלי שיכול לעזור.

27/11/2019 | 11:42 | מאת: דניאל

שלום רב בן 64 עברתי מחלת boop עדיין מטופל ליתר ביטחון בפרדינזון 10 מג אודה לחוות דעתך בנושא תפקוד ריאות FVC L %PRED 66 FEV1 L %PRED 77 FEV1/FVC % %PRED 119 FEF 25% %PRED 121 FEF 75% %PRED 132 FEF 25-75% %PRED 106 FEF MAX %PRED 108 FIVC 2.83 FIP MAX %PRED 55 TLC %PRED 73 SVC %PRED 69 RV %PRED 90 RV/TLC %PRED 112 RAW %PRED 170 GAW %PRED 39 TGV %PRED 72 DLCO %PRED 62 DL/VA %PRED 99 VA %PRED 60

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש הפרעה רסטרקטיבית - מגבלתית קלה עם ירידה קלה בדיפוזיה. חשוב לראות מה היתה התוצאה הקודמת וכך להעריך את התגובה לטיפול.

28/11/2019 | 08:26 | מאת: דניאל

להלן תפקוד ריאות קודם - תודה לך FVC L %PRED 62 FEV1 L %PRED 72 FEV1/FVC % %PRED 118 PEF 25% %PRED 93 PEF 75% %PRED 159 PEF 25-75% %PRED 113 FEP MAX %PRED 83 FIVC 2.63 FIP MAX %PRED 51 TLC %PRED 69 SVC %PRED 74 RV %PRED 69 RV/TLC %PRED 91 RAW %PRED 203 GAW %PRED 53 TGV %PRED 66 DLCO %PRED 70 DL/VA %PRED 102 VA %PRED 66

28/11/2019 | 11:57 | מאת: דניאל

להלן תפקוד ריאות קודם - תודה לך FVC L %PRED 62 FEV1 L %PRED 72 FEV1/FVC % %PRED 118 PEF 25% %PRED 93 PEF 75% %PRED 159 PEF 25-75% %PRED 113 FEP MAX %PRED 83 FIVC 2.63 FIP MAX %PRED 51 TLC %PRED 69 SVC %PRED 74 RV %PRED 69 RV/TLC %PRED 91 RAW %PRED 203 GAW %PRED 53 TGV %PRED 66 DLCO %PRED 70 DL/VA %PRED 102 VA %PRED 66

שלום, סה"כ אין שינוי משמעותי. האיוורור השתפר החימצון מעט ירד.

26/11/2019 | 13:48 | מאת: תמר

שלום, אני משתעלת ממש חזק ומידי פעם (פעם בשעה נגיד) בגלל השיעול עולה לי ליחה שאני חייבת לירוק. אבל לרוב השיעול יבש בלי ליחה. כל שנה אני סובלת משיעול כזה.. כשהייתי קטנה היו לי המון דלקות ריאות ןברונכיטים אבל בשנים האחרונות (אני בת 29) הכל בסדר ויש שיעול כל חורף בלי שמוצאים סיבה (נבדקתי בשנים קודמות).. אני לא מעשנת.. הצלעות והחזה כואבים לי ממאמץ.. אין חום.. השנה לא הלכתי לרופא אבל זה לא שונה משנים קודמות.. התחלתי לקחת "רקוד" אבל אין הטבה.. אודה להמלצה נוספת להקלה.. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אולי יש לך תגובתיות יתר של הסימפונות ומשאף של אסתמה יכול לעזור. בודיקורט, פליקסוטייד או קיובר.

30/11/2019 | 20:40 | מאת: תמר

הבעיה ששנה שעברה כשהייתי אצל הרופא הוא לא האמין שאני משתעלת כמו שאני מתארת (לא השתעלתי ב 5 דקות אצלו).. לכן לא פניתי השנה כ לא ראיתי טעם.. וראיתי שכל המשאפים דורשים מרשם.. האם יש משהו בלי מרשם רופא שיכול להקל?

26/11/2019 | 03:22 | מאת: יפה

משתעלת כחודש עם שיעולים שגורמים לחנק עם ליחה מרובה ביצעתי בדיקת דם לשעלת IGg 92.10 IGa <50 האם נדבקתי בשעלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא

27/11/2019 | 04:27 | מאת: יפה

דוקטור תודה על תשובתך למרות שlga גבוה מ10 לא נדבקתי בשעלת? הרופאה טוענת שכן ונתנה לי אנטיביוטיקה רוקסו לטיפול

שלום, יתכן שהרופאה צודקת. ערך ה IGA הוא המעיד על הדבקה חריפה. מהצורה שכתבת את השאלה הבנתי שהוא נמך מ 50, בדרך כלל משתמשים בצורת רישום כזו כדי לומר שהבדיקה שלילית אבל לכל מעבדה יש ערכי ייחוס שונים. צריך לבדוק מה ערכי הייחוס במעבדה שבה ביצעת את הבדיקה ומה התוצאה המדוייקת.

ביצעתי תבחין זיעה ויצא לי 45 וקיבלתי מכתב שהבדיקה תקינה. על פי המעבדה בתל השומר, כל ערך מתחת ל60 הוא תקין, בין 60-80 גבולי ומעל 80 חיובי. אולם, על פי דוקטור גוגל ועל פי מעבדות אחרות בין 30 ל60 זו תוצאה גבולית כאשר תוצאה תקינה היא מתחת 30. אין סטנדרט אחיד בין כולם? איך אני יכול לוודא שאכן התוצאה שלי תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לך לפי התוצאות ששלחו לך שהם מתאימות למה שהמעבדה כתבה. כלומר - הבדיקה תקינה.

25/11/2019 | 19:01 | מאת: יאלוש

שלום לאחרונה הוחלט שיש צורך להישתמש במחולל חמצן נייד רציתי לדעת מה ההבידל בן זרימה רציפה לבין פולסים הומלץ לי עי רופא זרימה רציפה אך מעניין לדעת מה ההבידל תודה

שלום, זרימה רציפה זה שהחמצן זורם כל הזמן, פולסים זה כשהמכשיר מספק חמצן לפי הנשימות ובין הנשימות אין זרימת חמצן. במקרים קלים יותר מספיק זרימה בפולסים.

24/11/2019 | 22:20 | מאת: אוחיון ציפורה

שלום רב בבדיקת סיטי חזה שעשיתי גילו שיש לי קישרית היקיפית 5מ"מ מעט מוארכת באספקט הקידמי של RUL ושינויים פיברוטיים גסים בפסגות הריאות דו צדדי מה זה אומר ? אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשריות ריאתיות הן דבר שכיח ולרוב שפיר. ככל שהקשרית קטנה הסבירות שמדובר בממצא שפיר גבוהה. שינויים בפסגות אופיניים באנשים שעישנו או באנשים מבוגרים ולרוב אין לכך משמעות. כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאה מלאים והערכה במרפאת ריאות.

24/11/2019 | 22:13 | מאת: דימה

לדוקטור הנכבד שלום וברכה,שמעתי בדיקה הזאת מאוד מסובכת . אני רוצה לברר לגבי קשי נשימה. וגם שמעתי שהבעיה הזאת מופיעה אצל אנשים שמרמים משקולות כבדים או עוסקים בעבודה פיזית קשה. איך אפשר לקבל בדיקה הזו? האם זה קיים בקופות ואיזה רופא צריך לתת הפניה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא מכיר את הרשר בין מרימי משקולות לבעיה זו. מציע לפנות לבדיקת אא"ג עם סיב אופטי.

24/11/2019 | 20:22 | מאת: אברהם

ערב טוב, לפני כשנה אובחנתי כחולה קרוהן. כהכנה עתידית לטיפול ביולוגי ביצעתי בדיקות שונות ביניהן בדיקת מנטו שיצאה חיובית. מאחר ויליד הארץ ללא ביקורים בארצות מועדות ככל הנראה חשיפה לא ברורה בעבר. צילום ריאות תקין ועכשיו אני צריך להתחיל טיפול מניעתי בריפמפין או איזוניאזיד למשך 6 חודשים. שאלותיי: איזה טיפול מבין השניים עדיף ? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ? האם לטיפול יש תופעות לוואי שישפיעו עלי במהלך הטיפול ? אודה לכל מידע ויעוץ בן 50, לא מעשן ולא שותה עם סכרת מאוזנת וקולסטרול מאוזן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוח יותר טיפול בריפמפין כי הוא רק ל-4 חודשים. יש לעקוב אחרי בדיקות דם לאנזימי כבד. הטיפול לא גורם לתופעות לוואי בדרך כלל ולא משפיע על הטיפול הביולוגי.

שלום, מהו המינון המקביל בפוסטר שיהיה זהה לסרטייד 500 פעמיים ביום? במקום אחד קראתי ששתי שאיפות בבוקר ובערב, אך רוקחת אמרה לי שבפועל זה ממש לא משתווה. האם ה 8 שאיפות המקסימליות שמותרות ביום לפוסטר הן מגיעות לסרטייד 500? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שתי שאיפות של פוסטר 100 דומות לשאיפה אחת של סרטייד 500.

אשמח לברר: האם ספייסר למשאף פוסטר עוזר יותר לחומר להקלט בריאות ועוזר במניעת פטריה? והאם למשאף וינטולין גם עדיף להשתמש בספייסר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ספייסר עוזר לאנשים שקשה להם לתזמן את השאיפה עם הלחיצה על המשאף. אם התזמון לא מדוייק יש יותר חומר בחלל הפה ולכן עלולה להיווצר פטרייה. לכן יש לשטוף את הפה לאחר השימוש במשאף. אפשר להשתמש בו דם בוונטולין.

שלום, האם זה נכון במקרה של אסתמה בטעפול בקסולאייר שככל שה IGE יותר גבוה אז יש סיכוי יותר גבוה שהטיפול יעזור? אצלי ה IGE הוא 300 ויש אלרגיה לאבק. האם ניתן להסיק מהתוצאה הזאת לגביי? ומהו המקסימום של השעות שבהן יכולה להיות תופעה מסכנת חיים בטיפול? למשל בחיסוני אלרגיה בארץ מחכים חצי שעה רק, אבל נאמר לי מרופא שבחו"ל זה 3 שעות כי בפועל זה יכול לקרות עד 3 שעות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה לדעת מראש מי יגיב לטיפול בזולייר אבל רמת ה IGE שלך מספיקה לטיפול. התגובות לזולייר מאוד נדירות. מקובל השגחה של שעתיים ב-3 הזריקות הראשונות ואח"כ חצי שעה בלבד.

24/11/2019 | 12:46 | מאת: מירי

שלום, עקב החמרה באסתמה אני כבר חודש עם מינון של סרטייד 500(הייתי עם 250 קודם) וסינגולאייר. יש ימים עם התקף אחד או שניים שעוברים עם וינטולין, ויש ימים שנשימה כבדה ואני מבינה שאני לא לגמרי מאוזנת. הבעיה היא שלקחת פרדניזון בעייתי עבורי כי יש לי קורטיזול מאוד גבוה גם ככה, יש לי סוכרת ויש לי אוסתרופורוזיס. האם במצבים כאלו לא ניתן לקחת סרטייד 1000 פעמיים ביום? ובכלל, למה מעבירים לפרדניזון בלי לנסות לקחת סרטייד 750 או אלף? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אפשר לנסות לקחת עוד שאיפה או שתיים של הסרטייד אבל מעל מינון מסויים זה כבר ממצה את עצמו וצריך טיפול בכדורים או זריקות.

23/11/2019 | 20:13 | מאת: שירן

שלום, בהמשך לשאלתי, רק היום גיליתי שלקחת סרטייד 250 שתי שאיפות בוקר וערב לא שווה ערך ללקחת סרטייד 500 פעמיים ביום. שנה שעברה בחורף היתה לי החמרה באסתמה ועברתי מ250 לשתי שאיפות 250 פעמיים ביום כי הייתי בטוחה שזה נחשב 500. במשך חודשיים וחצי זה אפשר לי איכשהו לשרוד ולהמנע מפרדניזון עקב סוכרת.(הייתי קרובה לאיזון והיו תקופות עם התפקים) ואחרי זה המצב חזר לקדמותו לסרטייד 250. לפני חודש עשיתי חיסון אלרגיה לאבק פעם בחודש ומאז יש לי החמרה באסתמה ששוב הצריכה להעלות לסרטייד 250 כפול 2 פעמיים ביום וסינגולאייר, כי עד היום חשבתי שזה 500. האם זה מסוכן מה שעשיתי ואם אמשיך לעשות את זה עוד חודש חודשיים עד שהמצב בתקווה יתאזן שוב? עם הטיפול הזה אני לא לגמרי מאוזנת אבל קרובה.. אני חוששת שעם סרטייד 500 שיש בו מרחיב סימפונות של 50 המצב יהיה יותר חמור. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בסרטייד 250 יש חצי מכמות הסטרואידים שיש בסרטייד 500. מרחיב הסימפונות הוא אות הדבר. אני חושב שעדיף לקחת טיפול חזק יותר במשאף לפני שמגיעים לטיפול בסטרואידים בכדורים ולכן שימוש במשאף של 500 הוא צעד נכון.

23/11/2019 | 00:21 | מאת: רלי

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועברתי ל 500 לפני חודש עקב החמרה. הייתי כמעט מאוזנת איתו ב 90 אחוזים ואז יומיים כבר שהיו לי 2 התקפים לא חמורים שעברו עם וינטלין. אני מנסה להמנע מפרדניזון עקב סוכרת ובכלל, האם לקיחת פרדניזון ל 3 ימים או אפילו ליום אחד יוכל לעשות משהו ואולי לפחות להחזיר אותי לאיזון עם סרטייד 500? ומהו המינן שנותנים במקרה כזה בפרדניזון במידה וכן עושים קורס שלם של שבועיים או יותר? אני שוקלת 63 ו 1.62 תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, גם פרדניזון ליום אחד נותן משהו. קשה לי להמליץ לך עם מינון או עצם לקיחה של פרדניזון בלי לבדוק אותך ולהתרשם בצורה אמיתית מהמצב.

23/11/2019 | 00:14 | מאת: אפרת

שלום, למצבי אסתמה קשים, הבנתי שאפשר לקחת פוסטר 2 שאיפות בבוקר ושתי שאיפות בערב. במקרה כזה, מהו הפרוטוקול אם יש התקף ? כמה עוד פוסטר מותר לקחת ביום אם יש התקפים? והאם מותר לקחת וינטולין אחרי אם זה לא עוזר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מומלץ לא לקחת יותר מ-8 שאיפות ליום.

אשמח לברר: לאסתמה למבוגרים, האם ספייסר מומלץ למשאף סרטייד או פוסטר? האם זה נכון שאיתו החומר יותר יכנס לריאות ושזה מפחית סיכוי לפטריה בלשון? ובגלל מהם היתרונות או החסרונות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ספייסר טוב למשאפי ספיי כמו פוסטר. אי אפשר להשתמש בו במשאפי אבקה כמו סרטייד. התועלת העיקרית היא ביעילות טובה יותר של לקיחת התרופה. אמנם רוב המטופלים יכולים להצליח לקחת היטב סרטייד ללא ספייסר בהדרכה נכונה. כדאי לבדוק את סרטון ההדרכה ביוטיוב.

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב החמרה נאלצתי להעלות לסרטייד 500 פעמיים ביום. האם זה אותו דבר אם לוקחים סרטייד 250 2 שאיפות בבוקר וכך גם בערב שזה סך הכל 500 לעומת לקחת שאיפה אחת של 500 פעמיים ביום? יש הבדל בין שתי האופציות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראי תשובה מהיןם לשאלתך.

שלום, האסתמה שלי החמירה ועברתי מסרטייד 250 ל 500 וגם זה לא הספיק, אז הזמנתי רופא עד הבית שרשם קורס פרדניזון(שנה שעברה בחורף גם מאוד החמירה האסתמה אבל הצלחתי למשוך בלי פרדניזון). במידה ועוד חודשיים שלושה שוב תהיה החמרה ורופא עד הבית ירשום לי פרדניזון ואני אצלם את ההוכחות שרכשתי את התרופה האם זה יספיק על מנת לקבל אישור לזולאייר? יש לי גם אלרגיה לאבק. IGE כ 300 ואוטיקריה. ובמידה ומקבלים אישור, במידה והמצב השתפר ואחליט לדחות את הטיפול נאמר בשנה, האם האישור עדיין יהיה תקף? ואם לא, האם אצרך מחדש לקבל שוב פעמיים פרדניזון כדי להגיש או שזה יהיה מספיק מהאישור הקודם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עקרונית התיאור יכול להספיק לרופא הריאות להגיש בקשה לזולייר שתאושר. לגבי שנה הבאה אם השנה תעבור בשקט אולי לא יהיה צריך זולייר. עקרונית, אם האסתמה בשליטה עם משאפים אין צורך בטיפול בזריקות זולייר וזה יהיה מיותר.

21/11/2019 | 23:21 | מאת: רונית

שלום, האם מכשיר חמצן בייתי יכול לעזור לחולי אסתמה קשים? והאם זה נכון שבמעלית בבניין של 20 קומות זה הגיוני שיהיה לי לעיתים קשה לנשום או שזה לא אמור להיות ככה וזה אולי רק על רקע חרדה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין צורך בטיפול בחמצן אלא אם כן הסטורציה נמוכה. אין סיבה שיהיה קושי בנשימה במעלית אלא אם כן יש צפיפות וחוסר איוורור.

שלום, יש לי אסתמה ואסתמה של המאמץ. לוקחת סרטייד 250 ולעיתים צריכה 500. מדוע למעשה סרטיייד לא מספיק לאסתמה של המאמץ וצריך 2 שאיפות וינטולין? כי הבנתי שגם בו יש מרחיב סימפונות. העניין הוא שאני לא בכושר, ויש פעולות בבית שעלולות להעלות לי יותר את הדופק כמו ניקיון ואנ תוהה האם לקחת גם בהן וינטולין. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סרטייד יכול להספיק כטיפול קבוע. לעיתים צריך תוספת לפני מאמץ ואז וונטולין או ארובנט יכולים לעזור.

21/11/2019 | 20:40 | מאת: אסמטית הריוניות

שלום, אני בהריון שבוע 8. לפני ההריון נטלתי באופן כמעט יומי משאף רלבר. רופא המשפחה שלי ורופא הנשים אמרו שזה מותר בהריון ואילו באינטנט כתוב שאסור. אשמח לתשובה האם זה בטוח לשימוש בזמן הריון במיוחד בשלב העדין בו אני נמצאת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר אם יש בכך צורל לטיפול באסתמה.

21/11/2019 | 12:07 | מאת: אלה

זה תוצאות בדיקה גזים בדם ורידי: pH blood  = 7.34 pCO2  = 53.6 mmHg HCO3  = 28.3 mmol/L   pO2  = 18.3 mmHg TCO2  =  29.9 mmol/L Actual Base EXCBSS  =  1.4 mmol/L Standard Bicarbonate  =  23.8  mmol/L Std Base Exc (SBE)  =  2.5 mmol/L O2 saturation calc  = 24.8% אני כל הזמן כמו ישנה, שוכחת הכל. אני נושמת נשימות קטנות אוטומטי. מה יש לי או אלה בדיקות לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקה סה"כ בסדר. אין משמעות ל PO2 בדם הורידי.

במצבים בהם אני סובלת מאלרגיה נשימתית, רני משתמשת במשאף ונטולין ובודיקורט. נגמר לי הבודיקורט, אפשר להשתתמש במשאף פוסטר במקום הבודיקורט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הפוסטר מכיל חומר דומה לבודיקורט ותוספת של חומר דומה לוונטולין. אפשר להשתמש בו במקום הבודיקורט ולראות מה יותר מתאים לך..

20/11/2019 | 19:34 | מאת: לירז

שלום נתקבלה תוצאה של דגימות מהריאה Trancberoncial biopsy cryo Chronic interstitial PNEUMONIA without architectural distortion and fibrosis in addition fibroblastic plaques (organizing PNEUMONIA pattern) The features highly suspicious nsip cellular type But Hp CannOt be excluded multiple sections examined Cell block 4r ברור שיגיע לרופא ריאות אבל אשמח לדעת מה זה אומר ובאיזה שלה זה ?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר במחלה דלקתית כרונית של הריאות. יש טיפולים למחלה והשלב נקבע לפי תפקודי הריאה ותמונת הסיטי.

19/11/2019 | 16:15 | מאת: רנית

שלום, יש לי צורך קבוע לירוק כל כמה דקות, ולכחכח בגרון בתדירות גבוהה. אני גם משתעלת ויש לי אסטמה (מטופלת במשאף ואומפרדקס), ואני סובלת מצרידות. בדיקת סיב אופטי נמצאה תקינה, למעט סגירה לקויה בפונציה של מיתרי הקול. האם יש דרך להפחית את הצורך בהפרשת נוזל מהפה ובכחכוח בגרון, ולהקל על הצרידות? תודה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כדאי להפחית במוצרים שגורמים צרבת ולא לאכול סמוך לשינה. ממליץ על בדיקת ליחה לתרבית ובדיקת סיטי חזה אם לא נעשה.

תודה רבה!

19/11/2019 | 13:56 | מאת: אפרת

אשמח לברר: הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב חיסון פעם בחודש לאלרגיה לאבק היה לי התקף והחמרה באסתמה ומאז אני כבר 3 שבועות עם סרטייד 500 וסינגולאייר. מאוזנת ב 80 עד 90 אחוזים, אך הנשימה לעיתים כבדה. האם ישנו טיפול ביניים שאני יכולה להוסיף שהוא לא פרדניזון במצב כזה? למשל האם ניתן לקחת כדור נוסף של סינגולאייר? או להוסיף רק עוד שאיפה אחת של סרטייד ביום שבבוקר יהיה 750? או כל דבר אחר. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אפשר להוסיף מהסרטייד עוד שאיפה ביום.

19/11/2019 | 13:53 | מאת: רונית

שלום, האם במקרה ידוע לך אם בארבע שעות שממתינים בבית החולים אחרי טיפול הזולאייר מקבלים מיטה שניתן לשכב בה? אני חולה בתסמונת התשישות הכרונית ויהיה לי בעייתי לשבת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אצלינו בבילינסון לרוב יושבים בכורסאות להשגחה וזה די נוח. כדאי לבדוק בכל מקום אם זה ניתן. ההנחיות הרגילות הן שעתיים השגחה ב-3 הזריקות הראשונות ואח"כ חצי שעה בלבד.

19/11/2019 | 13:48 | מאת: מיכל

שלום, האם ישנה יותר יעילות אם לוקחים משאף סרטייד או פוסטר באינהלציה?(במידה ויש דבר כזה) ולגבי פוסטר, האם במקרה חרום של התקף אסתמה, אין יעילות יותר גדולה לשימוש בוינטולין? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, משאף סרטייד או פוסטר מכילים שני חומרים, סטרואידים ומרחיב סימפונות מסוג בטא ארוך טווח. וונטולין הוא מרחיב סימפונות מסוג בטא קצר טווח. החומרים שבפוסטר ובסרטייד לא ריימים באינהלציה אבל קיימים חומרים דומים. במקרה חירום אפשר להשתמש בוונטולין או בפוסטר אבל כמובן שיש להתייעץ עם רופא האם יש צורך בטיפול בסטרואידים בכדורים או באנטיביוטיקה לפי המקרה.

שלום, שוב ד"ר רוזנגרטן, ראשית, אני מודה לך מאוד. בתשובתך בפורום, אתמול לגבי שאלתי אודות ממצאי הקריו שעשיתי השבת, כי יש לי סוג של מחלה דלקתית כרונית. 1. האם מדובר פה בפיברוזיס? בלטה לי המילה FIBROSIS בממצאי הבדיקה. ואם כן, האם פיברוזיס היא מחלה דלקתית כרונית? או שאני עשיתי את החיבור, הלא מקצועי שלי והגעתי למסקנה??? ממצאי הבדיקה רק הגבירו את העמימות והחששות אצלי. תודה רבה, איריס להלן ממצאי הבדיקה: NTERSTITIAL FIBROSIS PARTIALLY INVOLVED BY CHRONIC INFLAMMATORY INFILTRATE, MINIMAL ARCHITECTURAL DISTORTION

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן, כתוב פיברוזיס ותהליך דלקתי כרוני. עדיין יש להסתייג כי יש הרבה מאוד סוגים של התהליכים האלה עם שינויים מאוד גדולים ביניהם ולכן כדאי להתייעץ על משמעותם במרפאת ריאות עם כל הנתונים.