שיעול שהחריף עד קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/12/2018 | 19:37 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, אני בחורה בת 32, במשקל תקין ובכושר עד לא מזמן. מאובחנת עם תת פעילות בלוטת התריס ומטופלת תרופתית, כרגע לא מאוזנת- tsh 7. בנוסף, טופלתי עד לאחרונה בדוסטינקס, עקב יתר פרולקטין. mri שבוצע בחודשים אחרונים תקין לחלוטין. בדיקת מעבדה לפני כחודשיים סימנה רמת כדוריות דם לבנות גבוה מהנורמה, ללא עדות לסימני דלקת בדם. הסיפור שבגינו אני פונה אליך: אני בחורה בכושר. לפני כחודשיים וחצי, הופיע לי כאב גרון, ללא עדות לדלקת, אך לא ניתן היה לבצע תרבית ולכן קיבלתי אנטיביוטיקה. נטלתי אותה יומיים והפסקתי, לא היו מאז כאבי גרון. כשבועיים לאחר מכן החל שיעול יבש שנמשך, והטריד בעיקר במאמץ (לכן הפסקתי להתאמן) ובנוסף גם בשכיבה ולכן פניתי לרופאה. הרופאה נתנה קודאין. נטלתי את הכדור יומיים ולא חל שיפור כלל. בנוסף, חשבתי שאומפרדקס יסייע, אך למחרת קמתי עם תגובה אלרגית שאובחנה כאורטיקריה, אשר חלפה לאחר שבועיים באופן הדרגתי. במהלך החודשיים האחרונים השיעול לעיתים נהיה ליחתי. שתיית סירופ לברונכיט, לא סייעה. כעת, ניתן לומר שמרבית הזמן השיעול יבש- עד לליחה שקופה/רוק. רוב הזמן הפריע רק בשינה. בימים אחרונים, יש לי התקפי שיעול קשים, עד חוויה של קוצר נשימה (זה מה שקורה גם בלילות), למשך שעות גם במהלך היום ובמנוחה. הייתי אצל רופא אא"ג שאמר שזו אלרגיה ונתן כדורים נגד אלרגיה. (אין רפלוקס) ניסיתי יומיים (לדבריו תקופת זמן טובה לבדוק את הכיוון), ללא שיפור כלל, ולכן הפסקתי. לאחר מכן ביקרתי אצל רופא ריאות, שהתרשם ממעט שריקות/צפצופים ואמר שזה דלקת סימפונות קלה. הוא רשם לי אנטיביוטיקה רוליד לשבוע+ משאף סטרואידים לחודשיים. בשבוע אחרון- נוטלת אנטיביוטיקה מסוג רוליד ועתידה לסיים מחר בבוקר את הטיפול! אני חושבת שיש שיפור בשיעול בלילות, אך עדיין מתרחש שיעול גם בשכיבה וכאמור התחיל להופיע שיעול חמור גם ביום ללא מאמץ, יכול להופיע למשך שעות! זה נורא קשה, מתסכל, פוגע באיכות חיים וסובלת בשל כך מכאב גב (אמצעי ועליון). לדברי הרופא המשאף נועד להקלה, אני מבינה שהאנטיביוטיקה הייתה אמורה לפתור את הבעיה ולא כך, הבעיה לא נפתרה. אני מתחילה ממש לדאוג. אפעם לא היו לי בעיות נשימה ואנדוקרינולוגית אמרה שמצבים כאלה לא אופייניים בתת פעילות "קלה" כמו שאצלי. מה אני עושה? אני בחורה צעירה ואני גם מתנגדת לסטרואידים. מרגיש לי שזה לא הכיוון הנכון בשבילי. בבקשה תן לי תשובות שיוכלו לעזור לי, האם יש מקום לבדיקות נוספות? בהזדמנות אציין שביצעתי אקו לב במאמץ, בגלל תלונות על כאבים באזור הלב בזמן פ"ג (במקביל לתלונה על השיעול), אך אלו הופיעו גם בלי קשר באזור החזה, באים והולכים. באקו לב צוין שלא ניתן היה לבדוק את הלחץ בריאות. help! תבורך, דניאל

שלום, כדאי לבדוק אם אין אסתמה סמויה בעזרת תגר מטכולין. לעתים אם שום דבר לא עזר שווה לקחת שבוע פרדניזון וזה יכות להפסיק את השיעול משמעותית. בדיקה נוספת שיכולה לעזור היא סיטי חזה.

מנהל פורום מחלות ריאה