דלקת חדשה בעקבות כדור חדש

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

17/04/2020 | 13:48 | מאת: יעל

רציתי לשאול האם יכול להיות דלקת חניכיים כתוצאה מהתחלת תרופה חדשה ? כי מרגישה דלקת באיזור מסוים ואף יורד דם או שבדרך כלל אין קשר בין הדברים ? ואם כן מה כדאי בינתיים אולי יש איזה כדור לדלקת בינתיים לקחת עד שאוכל ללכת למרפאה כי זו של קופת חולים בעקבות המצב?

היי, ישנן תרופות שעלולות להביא לתגובה של רקמת החניכיים ולגרוי יתר. טיפולים הורמונאליים למיניהם ועוד שורת תרופות. במידה ויש תחושה של ״יותר דלקת״ בחניכיים באזור מסויים, בשלב ראשון יש להקפיד ביתר על כללי היגיינה מקומיים. הברשה ועבודה באמצעות מברשות בינ שיניות. ניתן לשלב בשטיפות פה על בסיס כלורהקסידין כגום תארודנט או קורסודיל וכו, או שטיפת פה תוצרת בית על בסיס מלח. ככל שהמצב אינו משתפר, מומלץ להתייעץ עם רופא חניכיים. בהצלחה.

18/04/2020 | 12:14 | מאת: יעל

זהו זה כבר כמה ימים ולא משתפר כולל מי פה שציינת . יכול להיות באיזור מסוים מכדור. מדובר באיזור ספציפי שיש כתר על שתל אולי גם משהוא זז וגרם לדלקת או כן יכול להיות מכדור לוקחת הכדור החדש דפלט כרונו הבעיה שזה רק במקום הנל.

לא סביר שזה בגלל הדפלפט. בינתיים הקפידי על נקיון, ובהזדמנות שניתן הגיעי לבדיקה או אצל הרפוא שלך או אצל רופא חניכיים.

18/04/2020 | 14:09 | מאת: יעל

ממליץ להתקשר למרפאה שאברר איתם אם כדאי לבוא שזה דחוף פוחדת שמשהוא זז בשתל או בכתר ובמבנה ואז הדלקת והכאבים יחמירו ואז הסיפור יותר גדול והם ידעו מה כדאי לעשות הרי עדיין לא ברור מתי תחזרו.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים