שתל וחשיפה בתהליך אחד

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

30/06/2019 | 12:12 | מאת: רוני

דר' שלום, אני עובר טיפולי שיניים בהרדמה כללית בגלל בעיית חרדה. עשיתי שני טיפולים כאשר בטיפול הראשון עקרו שיניים ובטיפול השני, לאחר מספר חודשים עשו שתלים. אני אמורה לעשות טיפול שלישי ואחרון של החשיפה בעוד כארבעה חודשים. הבעיה שלי ששכחו שתל אחד בטיפול השני ולפניי שתי אפשרויות: 1. לעשות את השתל ששכחו בהקדם ולדחות קצת את החשיפה של כלל השתלים. החסרונות הם הרדמה נוספת ואיחור בסיום הטיפולים. 2. הרופא אמר שניתן לעשות שתל וחשיפה בשן הספציפית באותו טיפול כך שנחסכת הרדמה אך השאלה אם זהו אכן פתרון נכון וטוב מבחינה מקצועית. שאלותיי הן: 1. האם טיפול של שתל וחשיפה באותו יום (למעשה לא סוגרים על השתל) יעיל באותה מידה? 2. האם אין סיכוי גדול יותר לזיהומים/דלקות, דחייה או קליטה לא מספיק טובה של השתל? 3. אם זה אפשרי וגם נכון מבחינה מקצועית, מדוע לא לבצע שתל וחשיפה באותו טיפול תמיד כך שיכולתי תיאורתית לחסוך את הטיפול השלישי. תודה רבה ויום טוב, רוני

היי רוני, 1. כאשר מושגת יציבות טובה של השתל, ניתן להותיר אותו חשוף לחלל הפה ללא בעיה וללא הבדל בהחלמה לעומת שתלים שמכוסים. 2. כאמור אם השתל היה יציב, ולא בוצעה בניית עצם משמעותית סביבו, אין עם כך בעיה. 3. זאת שאלה לשאול את הרופא המטפל להבנת שיקוליו. 4. בהצלחה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים