צילומים לזיהוי בעיות בשיניים וחניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

03/01/2019 | 18:36 | מאת: שירי

שלחו אותי לצילומים של סטטוס מקביליות במכון בגלל בעיה מציקה באיזור וראו שהצילומים מזמן לא עדכניים ומעדיפים שבאותה הזדמנות נבדוק כם אם הכל בסדר ולא נוצרה עוד בעיה ושנדע כי זה כבר כמה שנים שלא עשיתי. אמורה לקבוע תור וללכת בודקת השאלה אני זוכרת שזה הרבה צילומים ששמים פה ויש לי רפלקס הקאה מוגבר ואפילו בטיפול עוברת הרבה פעמים עם הפסקות מדי פעם במקומות שקשה מה אפשר לעשות כדי להקל ואם יש איזה קשר לשעה שאעשה למצב שזה יותר קל או יותר קשה ובאחד השיניים אף יש כתר זמני זה יכול להקשות על הצילום? וגם באופן כללי למה יותר טוב צילומים כאלה מפנורמי והאם אם יש דלקות ובעיות בחניכיים שלא רואים אלא עמוק יותר ורציני גם רואים?

צילום סטאטוס בשיטת המקבילית הוא הצילום שנותן את מקסימום המידע על מצב השיניים והעצם התומכת בהן, ולכן כדאי אחת למספר שנים, בהתאם למצב המטופל, לבצע צילום מן הסוג הזה לשם אבחנה מלאה. צילום פנוראמי נותן תמונה כללית בלבד, ולכן פחות מומלץ.

03/01/2019 | 23:35 | מאת: שירה

הסכמתי לנסות הבעיה בקושי הצילום הוא בעיקר בשיניים האחוריות.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים