חשיפת שתל לאחר חודשיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

31/08/2017 | 15:30 | מאת: רחל

לפני כחודשיים עשיתי 2 השתלות בלסת תחתונה שיניים אחוריות . לפני כשבוע הרגשתי בליטה בחניכיים מעל אחד השתלים. בביקור אצל הרופא התברר שיש שם מוגלה. הוא ניקה ועשה חשיפת לשתל. ללא תפרים. ולא נתן אנטיביוטיקה. רק ביקש לעשות שטיפות עם מי פה. השאלות שלי:  1. האם החשיפה המוקדמת יכולה לחבל בהקלטות השתל? 2. האם עלולים להיות סיבוכים בגלל הזהום הזה? 3. האם יש חשש גם לשתל הסמוך? 4. איך זה קרה? האם יתכן ובנגיסה פצעתי את החניכיים והחתך הזדהם? 24 שעות לאחר הטיפול ,הבורג שהוא שם לאחר חשיפת השתל, נדמה לי שקוראים לזה כיפת ריפוי, נפל. הוא לא עובד עד יום ראשון אבל בשיחה איתו הוא אמר שלא נורא ואמשיך כך. האומנם? מה תפקיד הבורג הזה? יש משהו שאני צריכה לעשות חוץ מצחצוח ומי פה? מחר אני נוסעת לחו"ל ואני בחרדות. עלי לציין שלא כואב לי כלום. תודה על תגובתך!

רחל שלום, ראשית, אין צורך להיות בחרדות וחבל לפגום בשל כך בהנאתך מהטיול. לשאלותייך: 1. חשיפה מוקדמת של שתל עקב זיהום עלולה, אך לא מחייבת, לפגוע בתהליך קליטת השתל. כל מקרה - לגופו. 2. הסיכוי לסיבוכים, למעט פגיעה בקליטת השתל - מאד נמוכים. 3. יש חשש גם לשתל הסמוך, אבל שוב, כל מקרה לגופו. 4. אני לא חושבת שאת אשמה. קורה שיש זיהום סביב השתל ואין האשמה בך. 5. כיפת הריפוי הינה החלק המוברג לראש השתל ומחבר אותו עם חלל הפה. מתפקד כשומר מקום עד להתקנת המבנה ועליו הכתר. סעי לחו"ל בראש שקט, תמשיכי בשטיפות אנטי בקטריאליות, הקפידי על היגיינה מיטבית, סביר שלא תזכרי את העניין בזמן הטיול. חופשה מהנה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים