הולטר 24 שעות - סינוס ברדיקרדיה

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/10/2019 | 21:58 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב בת 62. בריאה בדרך כלל. לא שותה אלכוהול לא מעשנת, לא לוקחת כדורים, רזה. אחת לחצי שנה שנה עושה בדיקות דם רוטינה - תקינות. במשפחה אבי נפטר מהתקף לב, אמא עברה צינתור אח עבר צינתור, מחלת לב במשפחה ידועה. אציין כי עקב פלפיטציות שיש לי מידי פעם המורגשות לשניות מועטות בגרון וללא תופעות נוספות, עשיתי הולטר לב ל-24 שעות במהלך השנים מידי פעם. בשנת 2013 נצפתה הפרעת הולכה: סינוס: נהירות מינימאלית 50 לדקב. מהירות מקסימלית 152 לדקה מהירות ממוצעת 73 לדקה. נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות. מתאים לדום הסינוס, לדוגנא שעה 21:51. בסיכום נרשם: נצפו אירועים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה לדוגמא בשעה 21:51. מאז עשיתי עוד כפעמיים שלוש הולטר לב שהיו תקינים להבנתי. כעט, היום קיבלתי תשובה מהולטר לב שעשיתי שוב כמעקב אחר הממצא שהיה לי בשנת 2013 ועקב תחושת הפלפטציות שתוקף אותי מדי פעם בגרון למספר שניות כפי שציינתי לעיל. תשובת ההולטר הינה" סינוס מהירות מינימאלית 45 לדקה. מהירות מקסימלית 156 לדקה מהירות ממוצעת 70 לדקה. הפרעות קצב חדריות VPCS - לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 3 APCS בודדים במשך הבדיקה. נצפה זוג APCS לדוגמא שעה 0.02 הפרעות הולכה - לא נצפו. שינויים משמעותיים בקט ST - לא נצפו תלונות הנבדק= לא צויין. סיכום בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 45 לדקה. מה התשובה אומרת ? מה זה אומר סינוס ברידיקרדיה? ומה אני צריכה לעשות? האם הבדיקה תקינה? לא ביצעתי בדיקת ארגומטריה מכיוון שלפני כמה שנים לא הצלחתי לבצע הבדיקה, וכעט לא ניסיתי. מה דעתך, גם לאור מה שכתבתי על מה שהיה בשנת 2013? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה.

03/11/2019 | 14:10 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירה, נתחיל מהסיפור המשפחתי- אם יש במשפחה סיפור של התקפי לב בגילאים יחסית צעירים הרי חשוב מאוד בשבילך לאזן מיטבית את כל גורמי הסיכון להתקף לב. כלומר לעקוב אחר לחץ הדם, ערכי סוכר. לשמור על פרופיל שומנים מיטבי, משקל מיטבי, לאכול תזונה מאוזנת ולעשות פעילות גופנית קבועה. לעניין השני- סינוס זה הקוצב הטבעי שלנו שקובע את קצב הלב שלנו. הוא יורד במצבים כמו שינה ועולה במצבים כמו מתח, חרדה, פעילות גופנית וכו. בנוסף יש גם תרופות שיכולת להשפיע על התפקוד שלו. סינוס ברדיקרדיה אומר שקצב של הסינוס של הקוצב הטבעי שלנו הוא פחות מ 60 פעימות לדקה. כמו שכבר אמרתי בשינה במקרים רבים הסינוס יכול לרדת ל 50 ואף 40 פעימות לדקה וזה לא בהכרח מעיד על בעיה. אם רוצים לבדוק את תפקוד הסינוס הקוצב הטבעי שלנו בהנחה שלא לוקחים תרופות שמשפיעות עליו ובדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס בגדר התקין אז אפשר לעשות מבחן מאמץ על מנת לראות כיצד קצב הלב עולה במאמץ. המאמץ נמשך כמה שאת יכולה לבצע. לא חייבים להגיע לדופק מטרה לצורך הערכת תפקוד הסינוס. הגעה לדופק מטרה נחוצה אם רוצים לשלול הצרות בעורקים שמספקים דם ללב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה