לחץ הדם החליט להשתגע...

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/09/2017 | 16:29 | מאת: טליה

גילי – 70. ברקע: COPD עם אמפיזמה (ללא תלות במחולל חמצן), פולינוירופטיה אקסונלית ורדיקולופטיה וגם סתימות בכלי הדם הקטנים במוח.. מזה 19 שנה אני נוטלת תרופות לאיזון ל"ד ובהצלחה. כיום: 1.75 מ"ג קרדילוק בבוקר ו-50 מ"ד לוסרדקס בערב. ב-2 בדיקות אקו דופלר במנוחה בעבר נרשמה הפרעה דיאסטולית דרגה 2 ואילו בבדיקת אקו במאמץ לפני שנתיים ההפרעה היתה רק בדרגה 1. אחרי כחודשיים שלא מדדתי ל"ד עשיתי זאת אתמול ודי התחלחלתי מהשוני בין בדיקה לבדיקה. תחילה הסיסטולי היה 120 אבל הדיאסטולי 43 – די נבהלתי ואין לי מושג על מה זה מרמז. מכיוון שכך מדדתי שוב, בערב והערכים היו 158 סיסטולי ו-86 דיאסטולי. בכל הפעמים מדדתי שלא כהרגלי 3 פעמים והערכים שכאן הם ממוצעים, מלבד ה-43 (היה משהו דומה בעבר אבל לא התייחסתי לזה). תרופות נוספות: קרסטור ופלאביקס וכן תוספי סידן וויטמין D. יש משהו שאני צריכה לעשות? לגשת לרופא? לבדיקה כלשהי? לדעת (אוהבת לדעת)? תודה מראש.

12/09/2017 | 19:05 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טליה, לחץ דם בדומה לדופק הוא מדד שמשתנה בגוף שלנו כתלות במצבי מאמץ, מתח, צריכת מלח ועוד. בנוסף במכשירים האלקטרוניים יש כ 5% של הבדל שנובע מדיוק המדידה. לחץ דם הוא גורם סיכון חשוב למחלות לב וכלי דם וחשוב מאוד לאזן את לחץ הדם. גם כשלוקחים טיפול חשוב מאוד לעשות מדידות בזמנים שונים ולודא שלחץ הדם מאוזן. את המדידה יש לעשות בתנאים רגועים לאחר כ 10 דקות לפחות של מנוחה. בעיקרון ההמלצה לרב החולים להיות עם לחץ דם פחות מ 140/90. בחולי סוכרת ובמצבים אחרים ההמלצה יכולה להיות גם פחות מ 130/80. חשוב לא לעשות החלטות על סמך מדידה בודדת. חשוב למדוד לאורך זמן בזמנים שונים ביממה, לבצע רישום ולהביא לרופא משפחה כך שיוכל להחליט אם הטיפול מספק או שיש להוסיף או לשנות. תרגישי טוב

20/10/2017 | 18:56 | מאת: טליה

תודה על הסברך המפורט. אני מודעת לכל מה שנאמר בו, לאחר 20 שנים של איזון מוצלח ומדידות ביתיות מוקפדות. מטרידה אותי במיוחד העובדה שהל"ד הדיאסטולי נמוך מאוד במדידות ראשונות (אני מודדת 2-3 פעמים ומחשבת ממוצע): 47, 43, 49. במדידה עוקבת הוא עולה ל-58, 60. ל"ד סיסטולי בסדר: 128, 130, 125. די מטרידה אותי התופעה, ומעניין אם יש לזה קשר להפרעה דיאסטולית דרגה 2 שנמצאה ב-2 בדיקות אקו בהפרשי זמן של כשנתיים?

02/11/2017 | 17:23 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טליה שוב, אין קשר בין מדידת לחץ הדם הדיאסטולי הנמוך וההפרעה הדיאסטולית. אפשר לומר אפילו להפך. אחת הסיבות החשובות להפרעה דיאסטולית זה לחץ דם לא מאוזן כלומר גבוה. אני לא מוצאת במדידות לחצי דם שציינת כרגע משהוא שצריכים להיות מודאגים ממנו. ממליצה להמשיך ולעקוב אחר מדידות לחץ הדם, בזמנים שונים ביממה ולהביא את הרישום לרופא משפחה. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה