מצג עכוז וכמות מים גבולית ורקע בעייתי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

11/06/2019 | 13:37 | מאת: נועה

ד"ר שווד שלום, אני בת 36, בהריון שלישי, שבוע 35. בעברי לידת תאומים וגינלית, ולידה של עובר יחיד וגינלית. כולם היו במצג ראש. ההריון הנוכחי התחיל כהריון תאומים, אך ביצענו הפחתה של אחד העוברים בשל בעיה כרומוזומלית בשבוע 17. לאחר כשבועיים וחצי מההפחתה התרחשה ירידת מים מהעובר המופחת. מאז ההריון תקין, עם מעקב קפדני מאוד במרפאת הריון בסיכון. כעת העוברית במצג עכוז, ויש כמות מים גבולית afi 80, נמדד היום כיס מקסימלי של 4 ס"מ. מבנה ראש מוארך, שלייה אחורית, הערכת משקל בשבוע 33+3 2.050 ק"ג. אני מעדיפה לא לעבור ניתוח קיסרי. 1. האם אתה ממליץ על היפוך חיצוני עם הנתונים אותם תיארתי? 2. האם אתה ממליץ על לידת עכוז עם נתונים אלה, במידה ואינך ממליץ על היפוך או שההיפוך ייכשל? תודה מראש-

שלום נועה, אני בעד לנסות היפוך. אני לא חושב שהעובר שהופחת בשבוע 17 יהווה בעיה אך יתכן שכמות המים הנמוכה כן תוריד את סיכויי ההצלחה אבל כדאי לנסות. בלידה חוזרת הרבה פעמים זה הולך בקלות. במידה וההיפוך לא יצליח, אין שום סיבה לא לנסות לידת עכוז אם כל התנאים מתאימים (משקל, מיקום הרגליים, תנוחת הראש וכו׳...). בהצלחה !!!

מנהל פורום לידת עכוז