דליפת שתן חמורה

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

06/12/2014 | 10:59 | מאת: אביבה

לד"ר גינת שלום אני בת 74 וסובלת מדליפת שתן שהולכת ומחמירה מזה שש שנים. נבדקתי אצל אורוגניקולוג ואצל גניקולוג ואף עשיתי בדיקת אורודינמיקה ואולטרסאונד של שלפוחית השתן. כל הממצאים הראו, שאני לא מקרה מתאים לניתוח. גם הפיזיותרפיסטית שאצלה טופלתי בביו פידבק אישרה את הממצא הזה. נטלתי תרופות במשך למעלה משנה כמו: ספזמקס, ווסיקייר ודטרוסיטול, בתחילת הנטילה היה תמיד שיפור קל ולאחר מכן חזר המצב לקדמותו. לאחרונה כשלושת רבעי שנה, מוצאים אצלי בתרביות השתן חיידק קולי. אני מטופלת באנטיביוטיקה ולאחר זמן מה, החיידק חוזר. שאלתי היא, איך אני מתמודדת בהמשך עם המצב הזה, א. דליפת השתן, וב. הדברת החיידק. למותר לציין את ההשלכות השונות של הבעיה הזאת. בתודה על תשובתך אביבה

06/12/2014 | 12:21 | מאת:

אביבה שלום. כמובן שכדי לענות לך ספצפית על בעייתך האישית יש צורך לבדוק אותך ולהעריך היטב את הברור והבדיקות שעברת. כעיקרון: 1. השלבים הבאים בטיפול בשלפוחית רגיזה שטיפולים שעברת אינם עוזרים הם: הזרקת בוטוקס לדפנות השלפוחית. פעולה פשוטה הנעשית במסגרת אישפוז יום, או לחלופין נאורומודולציה ע"י השתלת קוצב. שתי הפעולות עדיין לרא נכנסו לסל ויש צורך בדמי השתתפות. דברי על כך עם האורוגינקולוג המטפל. 2. בקשר לזיהומים חוזרים בדרכי השתן את צריכה להמשיך בטיפול קבוע באנטיביוטיקה מניעתית כדוגמת מקרודנטין 100 מ"ג פעם ביום לתקופה ארוכה של מס' חודשים וכן להשתמש בתכשיר ןגינלי (קרם או טבליות) של הורמון אסטרוגני.